به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نمایندگی ولی فقیه در استان قزوین آیتالله عبدالکریم عابدینی در مراسم هفتمین روز ارتحال آیتالله باریک بین در امامزاده حسین(ع) اظهار کرد: این مجلس بزرگداشتی برای عالم ربانی، مجاهد، انسانی قرآنی است که اهل استقامت و پایبندی به اوامر دینی و مبلغ رسالات الهی بود.
وی افزود: آیتالله باریکبین در قزوین نام انقلاب و امام راحل را به مردم شناساند و جامعه ما انقلاب و حکومت اسلامی در عصر غیبت و مبارزه با طاغوت را از این عالم بزرگوار یاد گرفت؛ همچنین حوزههای علمیه قزوین را در دوران خفقان پهلوی با همراهی آیتالله شالی اِحیا کرد.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه آیتالله باریک بین با سعادت زندگی کرد و با سعادت هم از دنیا رفت، عنوان کرد: امروز ایستادگی و مقاومت مستضعفان عالم در برابر مستکبران حاصل استقامت بزرگانی چون آیتالله باریک بین و آیتالله شالی است.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی علمای ربانی گفت: این مردان بزرگ زمانی که پایبند به دوستی خدای متعال میشوند تا پایان عمر بر این عهد خود میمانند و هیچ ترسی از دنیا و طمعی نسبت به آن نمیتواند روی این علما تاثیرگذار باشد و هیچ حیله و نیرنگی نمیتواند نگاه آنها را تغییر دهد.
نماینده ولیفقیه در قزوین با بیان اینکه فرشتگان الهی بر روح و جسم عالمان ربانی نازل میشوند، اذعان کرد: مطابق آیات قرآن رمز آرامش مردان الهی به دلیل اطمینانی است که خدای متعال بر دلهای آنها قرار میدهد؛ به همین دلیل این مردان بزرگ از دنیا و تعلقات آن بریده میشوند.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای عالمان ربانی این است که تنها از خدای متعال واهمه دارند و به اوامر الهی را پایبند هستند و از نواهی الهی نیز پرهیز میکنند.
بیعلاقگی نسبت به مال و مقام از ویژگیهای علمای ربانی
آیتالله عابدینی دلبستگی و وابستگی به خدای متعال را از دیگر ویژگیهای علمای ربانی برشمرد و گفت: زمانی که نام و یاد خدا مطرح میشود دلهای این مردان بزرگ میلرزد و همه وجودشان تحت تاثیر جاذبه خدا قرار میگیرد؛ زیرا محبت و ترس و امید آنها از پروردگار عالم است.
وی با اشاره به چهارمین ویژگی عالمان برجسته دینی بیان کرد: این بزرگواران مبلغ رسالتهای الهی هستند و به دنبال این میروند که همه مردمان دنیا اهل توحید و معرفت نسبت به خدا و قیامت شوند؛ همچنین عالمان ربانی از همه فرصتها برای تحکیم عبودیت، بندگی و اقامه دین بهره میگیرند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: شرح صدر ویژگی دیگر علمای بزرگ و دینی است، یعنی در خوشیها و ناراحتیها آرامش و متانت خود را حفظ کرده و در مسیر انجام رسالتهای الهی به عنایت خدا متمسک میشوند.
وی افزود: خدای متعال شرح صدر را به پیامبر(ص) عطا کرد، امیرمومنان شرح صدر رسول اکرم بود یعنی نهج البلاغه نمونهای از تفسیر مافی الضمیر رسول الله است؛ حتی قرآن نیز شرح صدر پیامبر است زیرا حقایق قرآنی همان سیرهای است که در وجود پیامبر اسلام قرار داشت.
نماینده ولیفقیه در قزوین گفت: هر آیه قرآن که در جان نفوذ کرد و جزو زندگی انسان شد همان اندازه انسان شرح صدر پیدا میکند، خدای متعال میفرماید کسی که ما سینه او را برای اسلام فراخی و گستردگی دادیم، نورانی شده و بزرگ میشود.
وی ادامه داد: انسانها دو دستهاند یا شرح صدر دارند یا قساوت دل، هرکس را که خدای متعال دل او را نورانی نکند تاریک خواهد ماند؛ این فرد در خفقان میماند و سعه صدر نخواهد داشت و دچار قساوت قلب میشود.
آیتالله عابدینی درباره نشانههای سعه صدر اذعان کرد: دغدغه و توجه نسبت به آخرت، بی علاقگی نسبت به مقام و مال دنیا و آمادگی برای مرگ از علائم شرح صدر است.
قساوت قلب مانع درک عظمت دنیا و آخرت میشود
وی اذعان کرد: هرکس را که خدا هدایت کرد به او شرح صدر عنایت میکند و هرکس را خدا گمراه کند دل او دارای قساوت میشود و عظمت دنیا و قیامت و اهداف زندگی را درنخواهد یافت.
امام جمعه قزوین با اشاره به حدیث امیرمومنان خطاب به کمیل تصریح کرد: مردم سه گروهاند؛ یک گروه علمای ربانی که دارای شرح صدر هستند و برای عدالت، توحید، نبوت و رسالت انبیا تلاش میکنند، دسته دوم افرادی هستند که اگر عالم ربانی نیستند اما دنبال علوم دینی هستند و به علما علاقه دارند که در مسیر نجاتند.
وی افزود: امیرمومنان دسته سوم را دارای چند نشانه میدانند؛ این افراد هرصدایی را که میشنوند بدون بررسی صحت آن، به دنبالش حرکت میکنند و هر نسیمی بوزد جهت آنها با این نسیم تغییر میکند و اگر هم دارای علمی هستند توانایی استفاده از آن و مدیریت دانش خود را ندارند، همچنین به جای محکمی وصل نیستند.
نماینده ولیفقیه در قزوین تاکید کرد: عالم ربانی یعنی شخصی که شب و روز دغدغه پروردگار خود را دارد و در تمام لحظات برای رضای الهی کار میکند، همه اقداماتش رنگ و بوی اخلاص دارد و همچون یک درخت ریشه دار است که بقیه مردم به آن تکیه میکنند.
انتهای پیام/