محمد حسین اسماعیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات افزود: در یک جامعه مردم سالار و دموکراتیک، رسانه‌ها و مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی مطرح هستند که این موضوع نشان می دهد رسانه‌ها و آزادی مطبوعات چه نقش مهم و ویژه‌ای در یک جامعه مردم سالار دارند.

وی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران هم به آزادی مطبوعات به صورت صریح در قانون مطبوعات اشاره شده  و در قانون مطبوعات جمهوری اسلامی آمده که همه مطبوعات و نشریات و رسانه‌ها در بیان مطالب آزادند مگر اینکه مخل مبانی اسلام و همچنین حقوق عمومی جامعه و مردم باشد.

این مسوول فرهنگی از تنویر افکار عمومی به عنوان مهم ترین رسالت رسانه یاد کرد و گفت: در قانون مطبوعات ایران که یکی از مترقی ترین قوانین مطبوعات در کل دنیاست به طوری که در ماده سه آن به طور سریع در مورد انتقادات سازنده و پیشنهاداتی که مطبوعات می‌توانند به همه مقامات دولتی و حکومتی و ارکان حکومت ارائه کنند اشاره شده و همچنین در ماده چهار این قانون سانسور و فشار بر مطبوعات کاملا نفی شده و حتی برای مقامات دولتی و غیردولتی که مطبوعات را برای سانسور مطالب زیر فشار قرار دهند، مجازات تعیین شده است.

وی تصریح کرد: مطبوعات نیز باید در این راستا به رسالت خود که همانا آگاهی‌بخشی به مردم و افزایش و ارتقای آگاهی‌های عمومی و همچنین ایجاد پل ارتباطی بین مردم و مسوولین است به شکل شایسته عمل کنند و اگر این اتفاق رقم بخورد ما شاهد شکوفایی همه ارکان دموکراسی در کشور خواهیم بود.

اسماعیلی اضافه کرد: بنابراین یک ارتباط دوسویه وجود دارد هم مطبوعات باید به رسالت خودشان عمل کنند و هم اینکه مسئولان هم باید به نقش و جایگاه مطبوعات به طور کامل واقف باشند و به آن پی ببرند و آنرا محترم بشمارند و در جهت حمایت از آگاهی بخشی جامعه از مطبوعات و رسانه‌ها و مطبوعات آزاد حمایت های لازم را داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین گفت: تمامی رسانه هایی که با حفظ خطوط قرمز تعیین شده و بر اساس رسالت‌های تعیین شده برایشان عمل می کنند مورد احترام ما هستند و از آنها حمایت می کنیم.

وی با بیان اینکه برای ما فرقی نمی‌کند رسانه ها متعلق و وابسته به چه گروه و جناحی هستند،افزود: رسانه ها فارغ از خط و خطوط سیاسی و گروهی خود باید در جهت تنویر افکار عمومی گام برداشته و در راستای منافع مردم و جامعه و رشد و اعتلای کشور و نظام جمهوری اسلامی گام بردارند.

اسماعیلی، جامعه رسانه‌ای استان قزوین را  فرهیخته و پویا و دغدغه‌مند عنوان کرد و گفت: در همین بحران کرونا شاهد خدمات خوب و بدون وقفه و دلسوزانه رسانه های قزوین و اطلاع رسانی قابل توجه آنان به مردم بودیم ئکه جای قدردانی دارد.

وی اضافه کرد: خسارت‌هایی که به دلیل کرونا به رسانه ها وارد شده را از مبانی و مبادی قانونی از جمله استانداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر ارکان پیگیری می‌کنیم و امیدواریم بخشی از خسارت هایی که به این افراد وارد شده را جبران کنیم.

استان قزوین ۵۶ نشریه استانی، ۶۵ نمایندگی نشریات سراسری و ۱۶ خبرگزاری دارد.

سوم ماه می میلادی به عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات نام گذاری شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.