علیرضا وارثی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کودکان از سوی یک مرکز دولتی شبانهروزی و ۲ مرکز غیردولتی روزانه (خانه خورشید و چتر مهربانی) تحت حمایت و خدمات مستمر مراقبتی، آموزشی و بهداشتی قرار دارند.
وی با بیان اینکه رفتار کودکان کار به طور روزانه و هفتگی مورد رصد کارشناسان بهزیستی قرار دارد، اظهار داشت: ۵۵ کودک از خدمات شبانهروزی و ۱۶۲ کودک نیز از خدمات روزانه شامل ارایه خدمات مددکاری اجتماعی، روانشناسی، بهداشتی، درمانی، حقوقی و آموزشی بهرهمند هستند.
وارثی با بیان اینکه شناسایی و جذب کودکان کار و خیابان توسط مراکز غیردولتی و اورژانس اجتماعی صورت میپذیرد، تصریح کرد: این کودکان پس از شناسایی با توجه به نیازهای دارای اولویت، به مراکز خدماتی بهزیستی تحت پوشش معرفی میشوند.
این مسئول به مرکز روزانه حمایتی آموزشی کودک و خانواده در تاکستان اشاره و یادآور شد: ارایه طرح حمایتی، آموزشی و فرهنگی کودکان کار و خیابان در این شهرستان با حمایت استانداری قزوین از دیگر نقاط قوت در انجام خدمات به این کودکان است.
وارثی در خصوص ارایه خدمات از سوی بهزیستی، افزود: اجرای طرح مهرانه با هدف تهیه و توزیع بستههای لوازم التحریر، بررسی مسایل پزشکی و انجام اقدامات مورد نیاز و ضروری پزشکی از جمله واکسیناسیون هپاتیت کودکان کار و خیابان، انجام آزمایشات دورهای بیماریهای ایدز و هپاتیت و همچنین اجرای اردوهای تفریحی و آموزشی مختص کودکان کار از عمده خدماتی است که در اختیار این کودکان قرار میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین به انجام خدمات ارایه شده در دوران بیماری کرونا اشاره و تاکید کرد: توزیع ۵۰۰ بسته بهداشتی بین کودکان کار از قبیل ماسک، دستکش، ژل ضدعفونی کننده، مایع ضدعفونی کننده و سایر تجهیزات مورد نیاز با هدف پیشگیری و مقابله با این ویروس از مهمترین موضوعاتی بود که صورت پذیرفت.
۱۰ درصد کودکان کار در قزوین دختر و مابقی پسر هستند.