خبرگزاری مهر، گروه استانها: بیش از دو ماه است که با تبعات شرایط ویژه شیوع بیماری ویروس کووید ۱۹ در سطح شهر مواجه هستیم.
شیوع جهانی این ویروس برنامه ریزی سالیانه عید باستانی نوروز را هم تحت الشعاع قرار داد و سبب شد در کشور کمپینی به نام «در خانه بمانیم» تشکیل شود.
با گسترش سرعت شیوع این ویروس محدودیتهای اعمال شده توسط ستاد مقابله با کرونا هم به مراتب افزایش پیدا کرده و سبب محدودیت تردد و تعطیلی اماکن زیارتی، تفریحی و گردشگری شد.
اما در بین این تعطیلیها، برخی از مشاغل در کشور وجود داشتند که نه تنها تعطیل نشده بلکه حجم کاری آنها افزایش یافته و کرونا را به عنوان بهترین فرصت برای افزایش خدمت به مردم سرزمین ایران به حساب آوردند. کادر درمانی، کادر بهداشتی، کادر اقتصادی (بانکها) و کادر امنیتی کسانی بودند که امروز با عناوینی مانند «جهادگران سلامت» و یا «مدافعان سلامت و اقتصاد» در کشور شناخته میشوند و با فداکاریهای خود یکبار دیگر ثابت کردند که تمامی ملت ایران در زمان بحرانها و مشکلات دست در دست یکدیگر مشکلات را برطرف خواهند کرد.
در این بین، یکی از مکانهایی که توسط ستاد مقابله با کرونا تعطیل شده بود سرای سعدالسلطنه قزوین بود که هر ساله میزبان تعداد زیادی گردشگر بود و مقدماتی را فراهم میکرد تا بدین وسیله گردشگران از سراسر نقاط کشور روزگار خوب و شادی را در قزوین سپری کنند، موضوعی که در نوروز ۹۹ تحقق نیافت و مسئولان این مجموعه بزرگ تفریحی، تاریخی و گردشگری را بر آن داشت تا مقدماتی را فراهم کنند تا در اولین فرصت این فضا در اختیار گردشگران قرار گیرد.
بر همین اساس بلافاصله پس از دستور ستاد مقابله با کرونا مبنی بر بازگشایی این کاروانسرای تاریخی مسئولان این مجموعه تمام تلاش خود را بر رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی انجام داده و با اقدامات خود سبب شدند تا این مجموعه به عنوان یکی از مناطق سفید شهر قزوین به حساب آید.
البته این بازگشایی با یک حرکت نمادین که شامل پرواز کبوترهای سفید که نماد صلح و امید در سراسر دنیا هستند هم توسط گروه «آجنا» همراه بود تا بدین وسیله با این حرکت نمادین هم به نوعی به یک حرکت ابتکاری از کادر درمانی و تمام دست اندرکاران مقابله با کرونا تشکر کرده و هم بتوان با امید و انگیزه بیشتر چرخه تولید و اقتصاد موجود در این سرای تاریخی را آغاز کرد.
کبوتران در اغلب ادیان نماینده امید و عشق هستند / لزوم افزایش نشاط در جامعه
عاطفه هندوپور مدیر گروه آجنا با اشاره به اهداف اجرای این حرکت نمادین اظهار داشت: گروه آجنا به معنای چشم سوم به دنبال این است که به نوعی چشم سوم شهر باشد و شامل مهندسین معماری و شهرسازی میشود، مهندسانی که برای ارتقا سطح مشارکت شهروندی برای ایجاد جامعهای پویا تر و فعالتر فعالیت میکنند.
وی افزود: پس از جلسات مختلف در گروه به این نتیجه رسیدیم که برای مردمی که در روزگار کرونایی حال و روز خوبی را سپری نمیکنند و برای تشکر از کادر درمانی، کادر بهداشتی و کادر اقتصادی که زحمات متعددی را در این روزها کشیدهاند میتوانیم راهکاری را اتخاذ کنیم تا بدین وسیله هم مردم در آن حضور داشتند باشند و هم نشاط، امید، صلح و عشق را در خود داشته باشد.
مدیر گروه آجنا عنوان کرد: قزوین میراث ناملموسی دارد که روزانه در آسمان این شهر پرواز میکنند، کبوترانی که همواره پیام آور صلح بوده و در اغلب ادیان هم نماینده امید و عشق هستند.
هندوپور خاطرنشان کرد: بنابراین برنامهای را تدارک دیدیم تا بدین وسیله کبوتران را در آسمان پرواز داده و یک همایش عکاسی را هم از منظره زیبای پرواز پرندگان برپا کرده تا بدین وسیله با این حرکت نمادین هم از کادر درمان تشکر کرده و هم اقدامی را برای خوشبختی و شفابخشی بیماران انجام داده باشیم.
وی گفت: این حرکت نمادین تا به امروز در بناهای تاریخی متعددی از جمله عالی قاپو، سرای سعدالسلطنه، آب انبار سردار بزرگ و بیمارستان ولایت انجام شده و امیدواریم سبب رضایت مردم و کادر درمانی هم قرار گیرد.
هندوپور در پایان از همکاری مؤثر مدیران و کارشناسان هر دو مجموعه سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین و وزارت خانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکر و تقدیر کردند.
لازم به ذکر است سرای سعدالسلطنه قزوین آماده است تا بدین وسیله با انجام دقیق و متمرکز پروتکلهای بهداشتی میزبان خوبی برای مردم و گردشگران باشد تا بدین وسیله در دوران پسا کرونا شاهد روزگاری سپید و سلامت باشیم.