آیت اسدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چرا همه اقشار جامعه باید از اقدامات پیشگیرانه علیه بیماری کرونا بهره‌مند شوند، اما کارگران به عنوان جمعیتی عظیم که فعالیت بیشتری از خودشان نشان می‌دهند و نقش آنها امروز در مهار کرونا انکار نشدنی است، همچنان از امکانات و توجهات ویژه بهداشتی و پیشگیرانه محروم مانده‌اند؟

وی با بیان اینکه در مورد تغییر ساعات کاری برای کارگران تبعیض قایل شده‌اند، اظهار داشت: درحالی که نهادهای قانونگذاری و دولت، ساعات کاری کارمندان و دستگاه‌های اداری را کاهش داده‌اند، اما کارگران همچنان مثل ساعات قبلی فعالیت می‌کنند و هیچ تغییری برای آنها درنظر گرفته نشده است.

اسدی تصریح کرد: کارمندان بانک و سایر دستگاه‌های اداری کمتر از هشت ساعت در روز فعالیت می‌کنند تا تعداد مراجعات و تردد افراد در جامعه کاهش یافته و ویروس کرونا کمتر منتشر شود، اما کارگران همچنان ۱۲ ساعت در روز کار می‌کنند و متاسفانه هیچ نظارت و مکانیزم بهداشتی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

به گفته این فعال کارگری، بیشتر افراد جامعه از ماسک و مواد ضدعفونی در حین کار استفاده می‌کنند، اما  اغلب کارگران در سرویس‌های رفت و برگشت کارخانه و محیط کار از داشتن ماسک و مواد ضدعفونی بی‌بهره‌ بوده و مکان نشستن، غذاخوردن و سرویس‌های بهداشتی آنها کمتر گندزدایی و ضدعفونی می‌شود.

رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان قزوین بیان داشت: به خاطر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نماز جمعه به عنوان یکی از مناسک مهم مذهبی، مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانونگذاری و خیلی از اماکن ورزشی، فرهنگی و آموزشی تعطیل شدند، اما کارخانجات همچنان دایر هستند و این کارگران برای چرخاندن چرخ صنعت و توسعه کشور در مقابل کرونا بی دفاع باقی مانده‌اند.

اسدی تاکید کرد: ما انتظار نداریم که تمام کارخانجات را به خاطر کارگران تعطیل کنند، اما در این شرایط که بخشی از زحمات بهداشتی جامعه شامل تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده و غیره به عهده کارخانجات گذاشته شده و کارگران نیز در این سنگر علیه بیماری کرونا پای کار ایستاده‌اند، لازم است که نسبت به این قشر زحمتکش جامعه توجه ویژه داشته باشیم و برای آنها امتیازات خاصی درنظر بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: کارگران ما امروز از داشتن کمترین مواد بهداشتی و ماسک محروم هستند و دستمزد آنها به حدی نیست که بتوانند از پس هزینه‌های آزاد و گزاف تهیه این اقلام بهداشتی برآیند، بنابراین اولویت آزمایش و اقدامات پیشگیرانه و تشخیص بیماری با این افراد است تا سالم بمانند و بتوانند چرخ صنعت و اقتصاد کشور را زنده و پویا نگهدارند.

نماینده کارگران کشور در شورای عالی کار گفت : وضعیت بهداشتی بیشتر کارخانجات مناسب نیست و کارگران به لحاظ قراردادی بودن نمی‌توانند اعتراضی از خود نشان دهند، لازم است که بازرسان بیشتری به کارخانجات اعزام شده و الزامات خاصی را برای حمایت از این قشر لحاظ کرد.

اسدی یادآور شد: اگر تدابیر امنیتی در کشور لحاظ شده که ویروس کرونا مهار شود، شامل حال کارگران هم می‌شود و بی‌توجهی کردن به این جمعیت عظیم دورباطلی است که در نهایت کل جامعه از آن متضرر خواهند شد.

۲ هزار و ۳۳۶ نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده و ۷۷ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خودشان را از دست داده‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.