کارشناس سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین روز سه شنبه با اعلام این موضوع گفت: اضطراب، واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شود و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل می کند و می تواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماری ها تضعیف کند.

محمدرضا یوسفی با بیان اینکه گاهی نیز اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد می شود مثلا ممکن است باعث شود مکرر اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیام های درست و دستورالعمل های علمی را نادیده بگیریم؛ گفت: یکی از کارهایی که فرد مبتلا به اضطراب در این روزها انجام می دهد و چرخه اضطراب خودش و دیگران را بیشتر می کند، جستجوی مداوم خبر در رسانه ها و شبکه های اجتماعی نامعتبر است.

وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم نکات منفی را از ذهن دور کرده و آرامش خود را حفظ کنیم،افزود: شست و شوی مکرر دست ها و عدم تماس آنها با صورت ( دهان، بینی و چشم) بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا کرونا است که باید مورد توجه افراد قرار بگیرد.

این کارشناس بهداشتی گفت: افراد باید برای پرهیز از استرس اخبار مربوط به کرونا را از منابع معتبر مانند سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و یا پورتال های دانشگاه علوم پزشکی و یا صداوسیما و خبرگزاری های رسمی دنبال کنند.

وی یادآور شد:  قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از درستی آن مطمئن شوید. انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل زیاد می کند.

یوسفی گفت: باید بدانیم کرونا اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نیست و کُشنده ترین بیماری نیز نیست و از هر ۱۰۰ نفری که مبتلابه این بیماری می شوند ۲ نفر ممکن است که جانشان را از دست بدهند.

وی ادامه داد: در ضمن بعضی از بیماری ها که چندان جدی گرفته نمی شود، مرگ و میر بالایی دارند. برای مثال، سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلا به سل جان خود را از دست می دهند.

این مسوول گفت:   اگر برای رعایت ایمنی، ساعات طولانی در منزل هستید، سعی کنید در خانه فعال باشید و بیکار نمانید، تحرک کافی  داشته باشید و حتی در خانه ورزش کنید.

وی همچنین گفت: توصیه می شود افراد در صورت اینکه تحمل ندارند مدت طولانی در خانه باشند،  برای قدم زدن و پیاده روی، به مکان های خلوت یا طبیعت بروند.

یوسفی گفت: افراد مضطرب می توانند با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنند و این مساله در مورد نگرانی ها به بهتر شدن حال افراد کمک می کند اما باید توجه داشت صحبت های خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنیم.

وی در پایان توصیه کرد که اگر احساس می کنید تحت فشار زیادی هستید، یا انجام کارهای روزمره برای شما سخت شده است، حتما با پزشک، روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.