با شروع تبلیغات انتخاباتی در استان، اقشار مختلف جامعه از مردان و زنان و پیران و جوانان به میدان آمده و هریک برای نامزدها و داوطلبان مورد نظر خود تبلیغ می‌کنند.

در استان قزوین ۱۳۶ داوطلب برای سه حوزه انتخابیه بویین زهرا و آوج، تاکستان و قزوین، البرز و آبیک تایید صلاحیت شده‌اند که از این تعداد ۱۲ داوطلب از بانوان هستند.

حضور این تعداد از بانوان استان در انتخابات پیش رو نشان دهنده نقش موثر بانوان در تعیین سرنوشت آینده استان و کشور و میزان علاقه‌مندی آنها برای حضور در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور است.
از سوی دیگر این بانوان، علاوه بر حضور موثر در انتخابات، نقش موثری در تحریک و تهییج اعضای خانواده برای حضور در پای صندوق‌های رای دارند و با القای افکار و اندیشه‌های خود می‌توانند عزم اعضای خانواده را برای حضور پررنگ‌تر در روز انتخابات جزم نمایند.  
خبرگزاری ایرنا استان قزوین با توجه به انتخابات مجلس شورای اسلامی با برخی از زنان فعال سیاسی و اجتماعی قزوین گفت و گو کرده و نظر آنان را در خصوص ایجاد فضای تعامل و تعقل به عنوان رسالت زن انقلابی در بنیان خانواده جویا شده است.
به اعتقاد این افراد زنان می‌توانند با حضور خود در انتخابات زمینه و بستر حضور پرشور خانواده را نیز فراهم کنند، موضوعی که نباید از دید دست اندرکاران انتخابات در استان مغفول واقع شود.

بانوان، محور هدایت خانواده به سمت انتخاب اصلح 
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با اشاره به اهمیت و نقش بانوان در برگزاری انتخاباتی پرشور در کشور، گفت: بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخابات اصلح هستند و قطعا بانوان فرزانه، اندیشمند و متعهد در بنیان خانواده می‌توانند برای تبیین این شاخص‌ها اقدام کنند.

صدیقه ربیعی با بیان اینکه وظیفه اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونگذاری و نظارت است، افزود: فردی در این زمینه اصلح است که به مسایل کلان جامعه اشراف کامل داشته و دارای سوابق مدیریتی و اجرایی کلان باشد تا بتواند با ارایه طرح‌های دقیق و درست و اصلاحاتی که در زمینه قوانین انجام می‌دهد گامی در جهت رفع مشکلات جامعه بردارد بنابراین مادر فرزانه می‌تواند این معیارها را برای افراد تبیین کند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: نماینده اصلاح باید بتواند خلاهای قانونی موجود در قوانین را شناسایی نموده و در راستای رفع آنها اقدامات اصلاحی انجام دهد.  
ربیعی خاطرنشان کرد: بحث نظارت نیز یکی دیگر از وظایف اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که باید به درستی اتفاق بیفتد و فردی می‌تواند به عنوان ناظر جامعه و قدرتمند عمل نماید که در سوابق خویش سابقه قابل قبول و مرتبط داشته باشد.  
ربیعی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در ٢ بعد قانونگذاری و نظارت جایگاه رفیعی دارد و باید نمایندگان با توجه به سوابق و توانایی‌های خود از قدرت کافی و لازم برای برنامه ریزی‌ها و سیاستگذاری‌های کلان جامعه برخوردار باشند.  
ربیعی گفت: زنان با توجه به اینکه ٥٠ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند می‌باید به سرنوشت خود و کشور حساس بوده و با مشارکت حداکثری در انتخابات زمینه شکست دشمنان و پیروزی ملت ایران را فراهم سازند.

بررسی مشکلات و مسایل زنان، راهکار موثر در افزایش مشارکت سیاسی بانوان
دبیر حزب موتلفه زنان استان قزوین نیز در این باره گفت: مشکلات و مسائل زنان در جامعه باید دیده شود تا زمینه و بستر حضور و مشارکت فعال آنها در عرصه‌های سیاسی و انتخاباتی فراهم شود.
ربابه ضیایی افزود: ناآگاهی زنان از حقوق اجتماعی یکی از مشکلات این قشر است چون زنانی که بار علمی و تعهد داشته باشند مشکلات را از نزدیک درک کرده و می‌توانند در جهت دهی به افکار جامعه و خانواده و هدایت آن به سمت مسیر درست اثر گذار باشند.
ضیایی گفت: یک مادر خانواده با آگاهی از حقوق اجتماعی می‌تواند معیارهای انتخاب درست و توجه به تجربیات و توانمندی‌های افراد را در بین اعضای خانواده خود تشریح کند و سپس اجازه دهد افراد بر اساس سلایق و نگاه‌های متفاوت خود انتخاب کنند.
این فعال سیاسی همچنین تصریح کرد: تعهد، تخصص و وعده صادق به مردم نیازهایی است که امروز جامعه به آن حساس شده و باید مادران با آگاهی از حقوق اجتماعی و پیش شرط‌های لازم برای تشریح آنها نزد اعضای خانواده اقدام کنند.

نقش کلیدی بانوان در انتخابات به عنوان مدیران خانواده

کارشناس ارشد آزمایشگاه‌های گروه عمران دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و فعال اجتماعی- فرهنگی استان قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: زنان با توجه به اینکه مدیر خانواده هستند نقش بسیار مهمی در انتخابات دارند و با ایجاد فضای تفکر و تعقل در خانواده و بحث و گفت و گو با بقیه افراد می‌توانند در شناساندن و معرفی کاندیداها موثر واقع شوند.


مهری السادات تقوی افزود: امروزه حضور حداکثری بانوان در بطن جامعه نیز کاملا محسوس و قابل مشاهده است که قطعا نقش موثری در ارتقای جایگاه تاثیرگذاری آنها در جامعه ایفا می‌کند.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: طیف گسترده نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی و اعتماد شهروندان به زنان در عرصه نمایندگی نشان می‌دهد امروزه مردم برای این قشر جایگاه زیادی قایل بوده و حاضر هستند نظرات و دیدگاه‌های آنها را به عنوان نظر برتر بپذیرند.
تقوی با اشاره به لزوم تبیین معیارهای نماینده مطلوب و انتخاب درست در خانواده، بیان کرد:  زنان به عنوان محور و الگوی خانواده وظیفه دارند شاخص‌های انتخاب درست را در اختیار فرزندان و سایر اعضای خانواده قرار دهند.
وی افزود: با بررسی بیانات مقام معظم رهبری در سال‌های مختلف می‌توان شاخصه‌هایی از قبیل امانتداری، پاکدامنی،  دوری از فساد، کارآمدی در مدیریت اجرایی کشور، دانستن نیازهای جامعه و مردم، هوشمندی و با برنامه بودن را به عنوان ویژگی‌های یک نماینده اصلح شناسایی کرد که باید توسط زنان و مادران برای اعضای خانواده تشریح شوند.  

باید زنان به عنوان محور خانواده، تبیین کننده معیارهای انتخابات باشند
مهری غیاثوند فعال و کارشناس رسانه‌ای استان قزوین نیز در این خصوص گفت: شاخص‌هایی چون تعهد، تخصص،  امانت داری،  پایبندی به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب، پایبندی به تعهدات مطرح شده و اخلاق مداری از شاخص‌های مهم در انتخاب کاندیدای اصلح است که زنان می‌توانند به عنوان محور خانواده به تبیین این معیارها در دل خانواده بپردازند.


این فعال رسانه‌ای اضافه کرد: یکی از چالش‌های اساسی بر سر راه حضور مردم در انتخابات، توجه به سلایق گوناگون سیاسی است و هر سلیقه و نگاه سیاسی که در چهار چوب قانون و نظام حاکمیتی کشور مانعی برای فعالیت در ساختار سیاسی ندارد، باید در نظام سیاستگذاری جایگاهی برای عرضه داشته باشد.
وی افزود: این مهم علاوه بر تحقق مفاهیم چون مردم سالاری می‌تواند به عنوان یک انگیزه و عامل در حضور حداکثری مردم تاثیر بسزایی داشته باشد که باید از سوی مادران و زنان جامعه برای فرزندان به ویژه افراد جوان‌تر تبیین و تشریح شود.
غیاثوند گفت: متاسفانه در بسیاری از مواقع به دلیل فقدان روشنگری مادران و زنان در جامعه با نوعی بن بست فکری در نسل جوان و اعضای یک خانواده مواجه می‌شویم که موجب می‌شود خیلی راحت دشمنان با هیاهوی رسانه‌ای به اهداف مورد نظر خود دست یافته و جوانان را به سمت خود جذب کنند.

 زنان در توسعه و تثبیت سرمایه‌های اجتماعی در جامعه ایرانی و اسلامی نقشی اثرگذار و غیر قابل انکار دارند و قطعا زنان فعال و اندیشمند ایران اسلامی با انتخابی درست و هدایت خانواده به سمت این جریان، نقش خود را در افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات به خوبی ایفا خواهند کرد.  

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه دوم اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.