علی رحمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی شکافهای زمین در دشت فتح آباد شهرستان بویین زهرا به عمق چهار تا پنج متر رسیده و اگر انسان و حیوانی به داخل آن بیافتد، امکان بیرون آمدن از آن تقریبا غیرممکن است.
وی برداشتهای بیرویه برخی شرکتهای فولاد و صنایع آب بر از منابع آب زیرزمینی را عامل اصلی فرونشستها و شکافها عنوان کرد و گفت: بهرهبرداری بیرویه از منابع آبی دشت قزوین و فعالیت برخی چاههای غیرمجاز باعث شده تا اکنون شاهد فرونشست زمین در این مناطق باشیم.
رحمانی عامل دیگر فرونشست زمین در دشتهای فتح آباد بویین زهرا را از بین رفتن پوشش گیاهی و برهم خورد زیست بوم این منطقه دانست و توضیح داد: دشت فتح آباد در دهههای گذشته با دارا بودن پوشش گیاهی مناسب توانسته بود حیات وحش مخصوصی داشته باشد که رفته رفته با از بین رفتن این پوشش گیاهی و اکوسیستم طبیعی شاهد فرسایش خاکی و فرونشست در این دشت هستیم.
این مسؤول با بیان اینکه احیای زیست بوم این منطقه بودجه مخصوص و اعتبارات هنگفتی میخواهد، اظهار داشت: با احیای این زیست بوم علاوه بر تقویت پوشش گیاهی، شاهد جلوگیری از فرسایش خاکی و در نتیجه توقف فرونشست در این مناطق خواهیم بود.
رحمانی خاطرنشان کرد: جلوگیری از صدور مجوز فعالیت برای کارخانجات آب بر و توسعه بر مدار کم آبی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه مدیران شهرستانی و مسئولان ارشد استانی قرار گیرد.
فتحآباد روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بویینزهرا است که در فاصله 73 کیلومتری از مرکز استان قزوین قرار دارد.