بابک قرالی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین در مراسم رونمایی از این ارقام گفت: این رقم ها که از طریق مطالعات مرکز تحقیقات انگور تاکستان به دست آمده، مناسب تازه خوری بوده و ماندگاری بالایی نیز دارند.
وی اظهار داشت: با وجود تولید بالای انگور در استان قزوین و کشور در صادرات محصول تازه با مشکلاتی روبرو هستیم که کشت این ارقام به رفع آنها کمک می کند.
این مسوول گفت: ارقام مناسب انگور که در مرکز تحقیقاتی انگور موجود است را به شکل رایگان و یا با هزینه بسیار کم به باغداران قزوینی و دیگر نقاط کشور ارایه می کنیم.
قرالی با اشاره به خسارات سالانه سرمازدگی به باغ های انگور،گفت: ارقام معرفی شده مقاوم به سرمای پاییزه و همچنین بهاره هستند.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین همچنین گفت: ۱۱۰۰ رقم انگور در مرکز تحقیقات این محصول در تاکستان نگهداری می شود که ۸۰۰ نمونه آن از داخل و سایر از کشورهای دیگر از جمله روسیه، ترکیه، ترکمنستان و فرانسه جمع آوری می شود.
وی در ادامه خواستار کمک مسئولان برای تامین آب مرکز تحقیقاتی انگور شد و اظهار داشت: تامین آب مورد نیاز این مرکز برای حفظ ارقام در حال نگهداری که از ذخایر ارزشمند کشاورزی کشور و استان به شمار می روند، ضروری است.
استان قزوین رتبه دوم تولید انگور و رتبه نخست تولید کشمش در کشور را داراست.