علیرضا وارثی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، قزوین را جزو ۶ استان پایلوت در اجرای طرح درمان دادگاه‌مدار دانست و افزود: این طرح با همکاری دستگاه قضایی، ۱۱ دستگاه دولتی و یک موسسه غیردولتی اجرایی شده و در آن تلاش می‌شود تا معتادان و خانواده آنان برای انتخاب مسیر درمانی خود ارزیابی، غربالگری، راهنمایی و حمایت شوند.

وی اظهار داشت: طرح درمان‌ دادگاه‌مدار در جهت پیشبرد برنامه ششم توسعه و در راستای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله با رویکرد انسان سالم، سلامت همه جانبه و مبارزه با موادمخدر فعالیت خود را آغاز و با اجرای موفقیت‌آمیز این طرح به صورت جدی در سایر استان‌های کشور نیز اجرایی خواهد شد.

وارثی با اشاره به اینکه این طرح با نگاهی غیرمجرمانه به معتادان پرخطر و متجاهر جهت رسیدگی به وضعیت آنها فعال بوده، تصریح کرد: تیم‌های مستقر در دادگاه درمان‌مدار پس از شناسایی بیمار که توسط نیروی انتظامی صورت گرفته و به سازمان بهزیستی تحویل می‌شوند، بیمار در تیمی متشکل از قاضی پزشک، مددکار و روانشناس ارزیابی و مسیر درمان و توانمندیش طراحی می‌شود تا جایی که پرونده‌های لازم درمانی را تشکیل و با دستور قاضی بیمار به مراکز درمانی متناسب یا خانواده  ارجاع می‌شوند و مرتب مورد ارزیابی و مددکاری قرار می‌گیرند.

به گفته این مسوول، براساس دستورالعمل و آیین نامه‌های اجرایی، مدت زمان اقامت بیماران در اینگونه مراکز از یک تا سه ماه و با دستور مقام قضایی صورت گرفته و در صورت ضرورت تا ۶ ماه نیز به طول می‌انجامد اما باید پذیرفت که اقامت طولانی بیماران در مراکز هزینه‌های زیادی را تحمیل می‌کند.

وارثی تاکید کرد: معتادان متجاهر پس از بهبودی و برداشته شدن حکم قضایی از آن‌ها برای اشتغال و کسب مهارت به دستگاه‌های مربوطه معرفی می‌شوند.

وی تصریح کرد: در صورت تامین‌منابع مالی مورد نیاز در تمامی شهرستان‌های استان، این طرح گسترش خواهد یافت و بنا به اظهارات معاون پیشگیری سازمان بهزیستی و مشاور ارشد معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه کشور بهزیستی قزوین در مقایسه با سایر استان ها عملکردی برتر و موفق داشته تا جایی که ۲۵ درصد از افراد پذیرش شده این طرح در بهبودی کامل بسر می برند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.