علیمحمد زنگانه روز سه شنبه در پنجمین جلسه کمیته راهبری استانی درمان دادگاه مدار که در دادسرای قزوین برگزار شد، افزود: یکی از چالش‌های پیش روی مقابله با آسیب‌های اجتماعی ماهیت پیچیده و گسترده آنها است که باید به صورت ائتلافی و شبکه ای برای مقابله با آنها اقدام کرد.

وی اضافه کرد: اقدام شبکه‌ای و ائتلافی در این زمینه یک الزام علمی و مدیریتی است، افزود: حرکت جزیره‌ای در این زمینه از عمل نکردن بهتر است چون آسیب‌ها و صدمات زیادی را به دنبال خواهد داشت.

زنگانه افزود: متاسفانه ما در کشور برای کارهای جمعی، شبکه‌ای و ائتلافی تمرین نکرده و از ابتدا همیشه شاگرد برتر به جای کلاس برتر داشته‌ایم.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری، همواره دغدغه آسیب‌های اجتماعی دارند و باید در موضوع آسیب‌ها با نگاه مشارکت محور و همه جانبه برای دستیابی به نتیجه تلاش کرد.

این مسئول افزود: در مقابله با آسیب‌های اجتماعی تکنوازی به درد نمی‌خورد بلکه باید با کار مشارکتی و شبکه‌ای همدیگر را کمک کنیم.

زنگانه گفت: هرکجا هم افزایی میان دستگاه‌ها وجود داشته باشد دستیابی به موفقیت، بیشتر خواهد بود آنچنانکه در آیات قرآن نیز بر کار اجتماعی و مشارکت محور تاکید شده است.

مشاور ارشد معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اجرای طرح درمان دادگاه مدار در قزوین، ادامه داد: این استان در اجرای این طرح موفق عمل کرده است و آمادگی برگزاری جشنواره بهبود یافتگان را دارد.

وی اضافه کرد: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که این طرح در استان قزوین با همدلی و همراهی دستگاه‌های متولی از جمله دادگستری، دادستانی و بهزیستی به موفقیت رسیده است و باید از زحمات و تلاش‌های صورت گرفته قدردانی کرد.

زنگانه با بیان اینکه جمهوری اسلامی یکی از مترقی‌ترین قوانین را دارد و برای مقابله با معتادان متجاهر نیز چاره اندیشی کرده است، افزود: معتادی که برای درمان اقدام نمی‌کند و به اعتیاد نیز تجاهر می‌نماید اگرچه بیمار است اما مجرم نیز هست و روح ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، استفاده از فشار قانون را برای درمان آنها در نظر گرفته است.

نقش موثر هم افزایی دستگاه‌ها برای مقابله با اعتیاد

مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه گفت: سازمان بهزیستی کشور با تمام توان پای کار اجرای طرح دادگاه درمان مدار است ولی باید برخی مشکلات موجود در سر راه اجرای این طرح حل شود.

فرید براتی سده افزود: در طرح دادگاه درمان مدار حضور قاضی در دادگاه ضروری است چون می‌تواند با مشاوره درست معتادان ارجاع شده را مورد راهنمایی و هدایت قرار دهد.

وی اضافه کرد: در اجرای طرح دادگاه درمان مدار، اصل بر مشارکت محوری و هم افزایی میان دستگاه‌ها است که باید مورد توجه دستگاه‌های متولی قرار گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.