هدایتالله جمالیپور روز سهشنبه در بازدید از جایگاه پسماند محمدآباد، افزود: متاسفانه هیچ فرآیند منطقی در مدیریت این جایگاه وجود ندارد و تنها روشهای مدیریتی پیش گرفته در آن کمی پیشرفتهتر از روشهای سنتی است.
وی به تهیه و تدوین سند آمایش پسماند در استان قزوین اشاره و تصریح کرد: اینکه همه پسماندها در این نقطه جمع شده باشد کار بسیار ارزشمندی بوده و از آشفتگی زبالهها در سایر نقاط مختلف استان جلوگیری به عمل میآید اما باید در ادامه راه به یک سند راهبردی بلند مدت برای دفع پسماند برسیم.
جمالیپور اضافه کرد: سازمان همیاریهای شهرداری باید برای مدیریت پسماند در این جایگاه ورود جدی پیدا کند و در نهایت نیز مسؤولان متولی و دستگاههای ذیربط تلاش کنند تا مدیریت این مرکز به دست افراد صاحب صلاحیت قرار گیرد.
به گفته استاندار قزوین، اینکه برخیها در این جایگاه بدون تکلیف و شرح وظایف مشغول به کار شدهاند به هیچ عنوان منطقی نبوده و به طور حتم نیز مرکزی که هیچ دستگاهی مسؤولیت آن را قبول نمیکند، با مشکلات بسیاری مواجه میشود.
وی اضافه کرد: دامن زدن به مشکلات این جایگاه نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه به جای این نوع اقدامات باید با ارایه راهکارهای مناسب، مدیریت منطقی و جامعی را برای آن فراهم کرد.
جمالیپور در خصوص احتمال آلودگی منابع آبهای زیرزمینی ناشی از تجمع زبالهها، اظهار داشت: شیرابههای این مرکز به قدری نیست که بتواند کل منابع زیرزمینی استان را آلوده کند، اما به طور کلی آلودگی در حد یک متر هم پذیرفته نیست و باید نظارتهای بیشتری را اعمال کرد.
این مقام عالی استان خاطرنشان کرد: نظارت بر فرآیندهای مدیریت پسماند به عهده محیط زیست بوده و باید بر نحوه فعالیت و جمع آوری زبالههای درمانگاههای و بیمارستانی نیز نظارتهای جدی و مستمری صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: ورود پسماند سایر استانهای کشور به قزوین ممنوع است مگر اینکه کارگروه پسماند استان نسبت به تعاملات بین استانی جهت جا به جایی پسماند موافقت خود را اعلام کند.
جایگاه پسماند زباله محمدآباد قزوین واقع در حاشیه جاده قزوین - بویین زهرا، در سال ۸۱ تاسیس و راهاندازی شده و هم اکنون نیز ۲۰ شهر و ۲۵۰ روستای استان روزانه ۷۰۰ تن زباله خانگی خود را به محل وارد میکنند.