اداره کل ورزش استان به عنوان متولی دو بعد حساس و کلیدی ورزش و جوانان نقش موثری در پیشبرد اهداف و سیاست‌های این دو حوزه و ساماندهی آنها در راستای نیل به اهداف انقلاب و کشور دارد.

در این راستا شورای عالی ورزش استان با حضور استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی به صورت مرتب و مستمر برگزار شده و در خصوص کمبودها، اعتبارات ورزشی، مشکلات جوانان و توسعه ورزش در روستاها و نقاط کم برخوردار بحث و گفت و گو می‌شود.

عباس علایی مقدم مدیر کل ورزش و جوانان استان روز سه شنبه برای تشریح برنامه‌ها، اهداف و سیاست‌های کاری این اداره کل در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قزوین (ایرنا) حضور یافته و به سوال‌های خبرنگار ایرنا پاسخ گفت.

س:میزبانی استان از اردوهای ملی و مسابقات کشوری علاوه بر ایجاد شور و نشاط در جامعه موجب رونق اقتصادی استان نیز خواهد شد، سال گذشته چه تعداد میزبانی در استان صورت گرفت؟

استان قزوین، سال گذشته ۳۰ اردوی تیم ملی را میزبانی کرد و در سال جاری نیز تا به امروز ۲۰ اردوی تیم ملی را میزبانی کرده‌ایم.

سال گذشته همچنین ۱۱۳ مسابقه کشوری به میزبانی استان برگزار شد و در سال جاری تاکنون ۶۹ میزبانی داشته ایم و باید به هدف گذاری انجام شده که حدود ۱۰۰ میزبانی است برسیم.

در سال گذشته ۱۹ نفر از ورزشکاران و مربیان استان در کاروان بازی‌های آسیایی حضور یافتند که هشت نفر شامل چهار نفر در بازی‌های آسیایی و چهار ورزشکار در بازی‌های پاراآسیایی مدال گرفتند.

همچنین سال گذشته ۳۰۳ ورزشکار از استان به اردوی تیم ملی دعوت شدند که از این تعداد ۱۲۵ نفر عضو ثابت تیم ملی شدند و ۲ هزار و ۳۰۰ نفر مدال کشوری و ۲۶۵ نفر مدال فراملی کسب کردند.

دریافت سهمیه میزبانی مسابقات کشوری برای استان بار فنی، اقتصادی و فرهنگی دارد و موجب معرفی جاذبه‌های گردشگری استان شده و به اقتصاد استان نیز کمک می‌کند.

در سال گذشته همچنین ۱۶۰ همایش‌ و جشنواره در سطح استان و ۹۲ جشنواره مختلف در سطح روستاها و شهرهای استان برگزار شده است و تلاش می‌کنیم هر هفته برنامه‌های متعددی در قالب جشنواره‌ها، همایش‌ها و میزبانی مسابقات در استان داشته باشیم.

هفت گذشته استان قزوین میزبان مسابقات بین المللی کشتی کودک بود که اولین رویداد ورزشی بین المللی بعد از ناآرامی‌های اخیر بود.

برگزاری این مسابقات، به کشورهای دیگر نشان داد ایران کشوری امن است و ظرفیت و آمادگی لازم را برای برگزاری مسابقات بین المللی دارد.

س:با توجه به جنگ اقتصادی دشمنان میزان اعتبارات ورزش استان در سال جاری و آینده قطعا تحت الشعاع قرار گرفته و انقباضی‌تر شده است، لطفا در این خصوص توضیح دهید:

خوشبختانه تا به امروز بیش از ۳۱ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی به اداره کل ورزش و جوانان استان اختصاص یافته ولی درصد تخصیص آن پایین بوده است.

اعتبارات بودجه ورزش استان نیز برای سال آینده در قالب بودجه کشور به مجلس شورای اسلامی رفته است ولی نسبت به سال جاری ۱۰ درصد کاهش یافته و انقباضی‌تر شده است.

امیدواریم تا پایان سال با افزایش میزان پیشرفت طرح‌ها بتوانیم میزان تخصیص اعتبارات به ورزش استان را نیز افزایش دهیم.

در ۶ ماه سال جاری ۱۰ طرح ورزشی شامل سالن‌های ورزشی و چمن‌های مصنوعی با حضور مسئولان کشوری افتتاح شدند و امیدواریم طی چند ماه آینده سه زمین چمن مصنوعی در خرمدشت، سیردان و خرم آباد به بهره برداری برسد.

تلاش می‌کنیم تا پایان سال پنج تا ۱۰ طرح را آماده بهره برداری کنیم که البته برخی از آنها مانند سالن ورزشی روستای ساج در دورترین نقطه استان در مرحله پایانی بهره برداری قرار دارند.

س:حضور تیم‌هایی از استان در لیگ‌های کشوری به ایجاد شور و نشاط در جامعه کمک می‌کند، بفرمایید چه تعداد تیم‌ از استان در لیگ‌های کشوری حضور دارند؟

سال گذشته ۵۹ تیم از استان در لیگ‌های کشوری حضور داشتند و امسال نیز به همین تعداد تیم در مسابقات کشوری حضور دارند.

امسال برخی تیم‌ها قوت و شدت بیشتری در این لیگ‌ها دارند به عنوان مثال تیم بسکتبال استان در لیگ برتر، والیبال در لیگ یک، دوتیم فوتسالی به نام کراپ الوند و شورا و شهرداری قزوین در لیگ دسته اول و تیم کبدی استان در لیگ برتر حضور یافته اند.

امسال جزو معدود سال‌هایی است که این همه تیم فوتبالی از استان در لیگ‌های مختلف در رده‌های پایه تا بزرگسال به میدان رفته اند و هم اینک تیم کاسپین در لیگ دسته دوم و تیم‌های پایه در لیگ‌های پایه و یک و دو حضور دارند.

خوشبختانه قزوین در بحث تیمداری خوب کار کرده است اما در بحث لیگ باید باشگاه و اسپانسر پشت یک تیم باشد و برای موفقیت باید ریشه ای و عمقی کار بشود.

تیم‌های ورزشی استان در جذب حامی مالی و کمک‌های صنایع نیز موفق عمل کرده‌اند که نوید روزهای خوبی برای ورزش استان است و باید از همه کسانی که به ورزش استان کمک می‌کنند تشکر کرد.

س:در سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای توسعه ورزش در روستاها به ویژه با احداث خانه‌های ورزش روستایی صورت گرفته است، لطفا در این خصوص توضیح بفرمایید:

نمی‌توان انتظار داشت که در تمامی روستاهای استان فضای ورزشی سرپوشیده وجود داشته باشد به همین دلیل وزارت ورزش و جوانان راه اندازی و تجهیز خانه‌های ورزش روستایی را در دستور کار قرار داد.

در این راستا با هماهنگی مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری، بخشداران، دهیاران و هیات ورزش‌های بومی و محلی استان، فضاهای خالی روستا با قابلیت تجهیز به عنوان خانه ورزش روستایی شناسایی و تجهیز شدند.

از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳۰ خانه ورزش روستایی تجهیز شده و بسته‌های متعدد ورزشی به روستاها فرستاده شده است.

سال گذشته همچنین طرح سنجش قامت دختران و مادران روستایی اجرا شد که امسال نیز این طرح ادامه دارد.

امسال حرکات اصلاحی برای آن قشر از بانوان روستایی که سال گذشته مورد سنجش قرار گرفتند اجرا می‌شود و تلاش می‌کنیم تا سال ۱۴۰۰ تمامی روستاهای استان در این طرح شرکت داشته باشند.

س:یکی از ملاک‌های مهم در بررسی میزان توسعه ورزش در یک استان، تعداد ورزشکاران بیمه شده آن است، لطفا توضیح دهید که هم اینک چه تعداد ورزشکار بیمه شده در استان وجود دارد؟

خوشبختانه آمار ورزشکاران سازمان یافته استان نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است به گونه‌ای که تعداد ورزشکاران قزوین با سیر صعودی از ۷۰ هزار نفر به ۸۰ هزار و ۵۲۹ نفر در سال گذشته رسید.

در سال جاری نیز تاکنون به ۷۰ هزار نفر ورزشکار بیمه شده رسیده ایم و تا پایان سال تلاش می‌کنیم رکورد سال گذشته را داشته باشیم.

س:با توجه به تخصیص اعتبارات عمرانی، اجرای طرح‌های ورزشی در سطح شهرها و روستاهای استان طی سال‌های اخیر آغاز شد، در سال جاری چند طرح‌ نیمه کاره ورزشی در استان وجود دارد؟

از سال‌های گذشته تاکنون ۸۰ طرح ورزشی در استان در حال اجرا بود که هم اینک ۵۵ طرح نیمه کاره با پیشرفت پنج تا ۹۰ درصدی در استان وجود دارد.

با توجه به کمبود بودجه اعتباری در سال جاری، تکمیل و بهره برداری از طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالا در دستور کار قرار دارد و تاکنون ۱۰ پروژه افتتاح شده و ۱۰ مورد دیگر نیز در صورت تخصیص اعتبار افتتاح خواهد شد.

در سال‌های اخیر، کف پوش بیش از ۱۹ سالن عوض شده و نور ۲۲ سالن اصلاح گردیده است و به تدریج سیستم‌های جدید برق رسانی در سالن‌های ورزشی در حال جایگزینی هستند.

همچنین برخی از سایت‌های ورزشی در سال‌های گذشته با کمبود تجهیزات مواجه بودند که برای تجهیز آنها اقدام شد.

به عنوان مثال امکانات و تشک‌های خانه کشتی مومنی، سالن جودو، خانه تکواندو و میزهای خانه تنیس روی میز همه تعویض شدند و یکسری از روستاها از محل اعتبارات آسیب‌های اجتماعی به دستگاه‌های بدنسازی تجهیز گردیدند.

س:یکی از طرح‌های ضروری ورزش استان که سال‌هاست مردم قزوین چشم انتظار افتتاح آنها هستند سالن سرپوشیده دوومیدانی و استادیوم ۶ هزار نفری هستند، این دو هم اکنون به چه مرحله از پیشرفت فیزیکی رسیده اند؟

یکی از نیازهای واجب و خیلی محسوس استان، سالن سرپوشیده ۶ هزار نفری است که همه امور ورزش از مسابقات انفرادی، تیمی، کشوری و بین المللی در آن برگزار شود.

سالن شهید بابایی که هم اینک بسیاری از مسابقات کشوری در آن برگزار می‌شود هم مشکل ترافیکی در سطح شهر ایجاد می‌کند و هم حضور تماشاگران در آن با مشکل مواجه می‌شود.

با توجه به این موضوع تکمیل و افتتاح سالن ۶ هزار نفری یکی از اولویت‌های ما است که از سال‌های دور شروع شده و در برهه‌ای نیمه کاره متوقف شده بود.

این طرح هم اینک در مرحله نصب سازه قرار دارد و اگر مشکل خاصی به وجود نیاید بهمن سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

تکمیل سالن دوومیدانی نیز اولویت ما بوده و هم اینک سقف آن زده شده است اما بعید به نظر می‌رسد که تا سال بعد افتتاح شود.

س:ورزش از جمله موضوعاتی است که بدون ارتباط با سایر نهادها و ارگانها از جمله شورای شهر، سازمان زندان‌ها، دادگستری، بهزیستی و ... به توسعه لازم دست نخواهد یافت، چه اقداماتی در این زمینه از سوی شما صورت گرفته است؟

خوشبختانه اداره کل ورزش و جوانان استان، اعتبارات مختلفی را از سطح ملی، استانداری، سازمان مدیریت بحران و ... دریافت می‌کند و در واقع اگر همه به ورزش کمک نکنند جامعه سالم، پویا و با نشاط را نخواهیم داشت.

همه باید برای توسعه ورزش به این اداره کمک کنند که یکی از آنها شورا و شهرداری است و همه باید از آموزش و پرورش، نیروهای نظامی و انتظامی و اقشار کارگری و دانشجویی این احساس را داشته باشند.

اگر ورزش در سبد خانوارها قرار گیرد و یکی از دغدغه‌های مردم ورزش باشد قطعا گام‌های بلندی برای توسعه ورزش و همگانی کردن آن برداشته شده و جلوی بسیاری از آسیب‌های اجتماعی گرفته می‌شود.

س:حوزه جوانان یک بخش بزرگ از ‌سیاست‌های اداره کل را به خود اختصاص داده و برنامه‌های زیادی در این حوزه طراحی و اجرا شده است، لطفا به مهمترین آنها اشاره کنید:

در حوزه جوانان سال گذشته ۴۳ طرح کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت به ۱۶ طرح یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل ارزش افزوده پرداخت شد.

این طرح که دارای رده سنی مشخص و برای جوانان بود، موجب شد تعداد زیادی از جوانان استان مشغول به کار شوند.

امسال همچنین مجمع سازمان‌های مردم نهاد جوان استان با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد که نیازهای حوزه جوانان را بررسی کرده و در خصوص آنها برنامه ریزی می‌کنند.

احداث خانه جوان به عنوان پاتوقی برای فعالیت جوانان و سازمان‌های مردم نهاد جوان در امور اجتماعی در شهر قزوین در دستور کار قرار دارد که بعد از اتمام آن برای احداث خانه جوان در سایر شهرستان‌ها نیز اقدام خواهد شد.

این خانه که با سه طبقه هم اینک در مرحله نازک کاری قرار دارد ظرفیتی برای جوانان است تا در آن در خصوص مسایل مختلف اجتماعی به گفت و گو بپردازند.

در سیاستگذاری انجام شده از سوی وزارت ورزش و جوانان باید تا سال ۱۴۰۰، ۶۵ سازمان مردم نهاد جوان در استان داشته باشیم که خوشبختانه تا به امروز به این هدف رسیده ایم.

معرفی جوانان نخبه، برگزاری کارگاه‌های ازدواج و جشنواره حضرت علی اکبر(ع) و ... نیز از برنامه‌های حوزه معاونت جوانان این اداره است که با جدیت پیگیری و اجرا می‌شوند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.