مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: مجوز مربوطه از سوی مراجع ذیصلاح صادر شده و می تواند بستر مناسبی را برای صادرات زالو بهداشتی از قزوین به خارج از کشور فراهم کند چرا که عدم بسته بندی این محصول و شناسنامه ندار نبودن آن مانعی بر سر راه صادرات این محصول است.
ایرج رحمانی با اشاره به اینکه محصول دارای مجوز می تواند از داروخانه ها عرضه شود، افزود: یکی از مشکلات بهره برداری از زالو برای مصارف طبی شناسنامه دار نبودن این محصولات بود که صدور چنین مجوزهایی این مشکل را برطرف می کند و مصرف کنندگان اطمینان پیدا می کنند که محصول بهداشتی مصرف می کنند.
وی اظهار داشت: استفاده از زالوهای غیربهداشتی و سمی نه تنها کمکی به درمان بیماری های مورد نظر نمی کند بلکه می تواند خود عامل بیماری های جدیدی باشد.
وی با اشاره به فعالیت ۲تولیدکننده زالو در قزوین،اظهار داشت: این تولیدکنندگان سالانه ۱۰۰ هزار عدد زالو تولید می کنند.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین همچنین گفت: سه متقاضی تولید زالو بهداشتی نیز در قزوین فرایندهای اداری مربوط به دریافت مجوز تولید این محصول را پشت سر می گذرانند و با فعالیت آنها ظرفیت تولید سالانه زالو در استان به ۳۵۰ هزار عدد در سال افزایش می یابد.
زالو درمانی برای درمان و معالجه بیماری های مختلف از جمله قلبی و عروقی، مفصلی، پوستی، چشمی، پارکینسون و بیماری های اعصاب نقش موثر دارد.
زالو نوعی کرم حلقوی است که از گروه کرمهای آبزی و از راسته آروارهداران است و دارای کاربرد درمانی می باشد.
شیوه درمان بیماری ها توسط زالو در قالب سه مرحله شامل وارد کردن نیش، تزریق بزاق و خون گیری است.