معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: تاکنون 68 کانون سلامت محله شهری و روستایی در استان قزوین راهاندازی که پیشبینی میشود تا پایان امسال به 100 کانون برسد.
نوروزعلی عزیزخانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: به منظور جلب مشارکت مردم در امر سلامت، یکی از ایدههایی که در کشور شکل گرفته، کانونهای سلامت محله است که موجب میشود مردم در سرنوشت محله و سلامت خود مشارکت کنند.
وی افزود: کانونهای سلامت محله دارای دبیر و جانشین دبیر است که به صورت انتخابات توسط مردم محلات انتخاب میشوند.
معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین ادامه داد: به مرحلهای از سلامت رسیدهایم که راهی جز مشارکت مردم در این امر وجود ندارد.
عزیزخانی اضافه کرد: زمانی برخی بیماریها وجود داشته که با واکسن قابل پیشگیری بود که میتوان به سرخک، سرخجه، آبله و وبا اشاره کرد اما در حال حاضر طیفی از بیماریها در حال افزایش است که شامل فشارخون، دیابت، سکته مغزی، قلبی، پوکی استخوان و غیره میشود.
وی بهترین راهکار پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مانند فشار خون، دیابت و سرطان و غیره را تغییر شیوه زندگی از سوی مردم ذکر و خاطرنشان کرد: مردم باید خودشان تصمیم بگیرند که دخانیات استعمال نکنند، نمک و شکر در حد مجاز استفاده کرده و روزی نیم ساعت پیادهروی داشته باشند که خیلی از افراد جامعه رعایت نمیکنند و شاید یکی از علل این امر ناآگاهی مردم باشد.
این مسئول تصریح کرد: در کانونهای سلامت محله بر اساس مشکلاتی که در محله وجود دارد اعم از بیماریهای غیراواگیر و آسیبها و معضلات اجتماعی اعم از طلاق، اعتیاد، سرقت و غیره گروههای کاری مختلف تشکیل میشود و با هدایت و راهنمایی مرکز بهداشت و خانهها و پایگاههای بهداشت، برای رفع مشکلات گام برمیدارند و در صورت لزوم به مسئولان شهرستانی مشکلات ارجاع داده میشود تا تصمیمگیری لازم صورت گیرد.
معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به اینکه تاکنون 68 کانون سلامت محله شهری و روستایی در این استان تشکیل شده، افزود: با توجه به توان شبکههای بهداشت، هدفگذاری که در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین قرار گرفته این است که در تمام محلات و روستاهای دارای بهورز استان کانون سلامت محله راهاندازی شود که پیشبینی میشود تا پایان امسال به 100 کانون سلامت محله برسد.
عزیزخانی همکاری بینبخشی دستگاههای مختلف با شبکههای بهداشت و درمان برای مثمرثمر بودن فعالیت کانونهای سلامت محله را ضروری دانست و ادامه داد: مشارکت مردم هم برای فعالیتهای کانون سلامت محله بسیار مهم است و میتوانند با بیان مشکلات محلات و ارائه راهکارهای لازم، در ارتقای سطح سلامت محله خود گامهای ارزندهای بردارند.