رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک گفت: در راستای تثبیت مرز تالاب یعقوبآباد، 17 کیلومتری محدوده تالاب با خاکریز به ارتفاع 1.5 متر 11 هزار اصله درختچه گز غرس شده که موجب حفظ تالاب هم میشود.
محمد ایراننژاد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: سال گذشته هشت میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی برای دشت اللهآباد و تالاب یعقوبآباد شهرستان آبیک جذب شد که اقدامات خوبی هم صورت گرفت.
وی افزود: از جمله اقدامات انجام شده میتوان به احداث پایشگاه محیط زیست، فنسکشی 4 هزار هکتار از دشت اللهآباد و راهاندازی ایستگاه شاهد اشاره کرد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک ادامه داد: ایستگاه شاهد این است که در مقایسه با سایر جاهای دشت که محصور نیست و محل چرای دام و شتر و گوسفند و احشام است، جلوگیری کنیم تا دشت خود را خود به خود پیدا کند، پوشش گیاهی حفظ شده و از کانون ریزگردها جلوگیری شود.
ایراننژاد به احداث پایشگاه حفاظتی در دشت اللهآباد اشاره و اضافه کرد: این پایشگاه مجهز به دوربینهای مداربسته است که از ستاد یعنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قزوین و اداره این شهرستان پایش منطقه انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: با احداث پایشگاه حفاظتی و پایش، از ورود احشام و دام غیرمجاز به دشت اللهآباد و همچنین کانونی شدن دشت به عنوان کانون ریزگرد جلوگیری میشود.
این مسئول تصریح کرد: در راستای تثبیت مرز تالاب یعقوبآباد، 17 کیلومتر محدوده تالاب با خاکریز به ارتفاع 1.5 متر 11 هزار اصله درختچه گز غرس شده که موجب حفظ تالاب هم میشود.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک افزود: با بارشهای امسال و آبیاری که انجام میشود کمربند سبز حداقل در 4 هزار هکتار محدوده تالاب یعقوبآباد ایجاد شده و از کانون گرد و غبار شدن جلوگیری میشود.
کاشت درختچههای گز با مطالعات کارشناسی
ایراننژاد در پاسخ به این سئوال که آیا ورود حجم وسیعی از آب رودخانههای استان قزوین در بارشهای اخیر به تالاب به درختچههای گز غرس شده آسیب زد، توضیح داد: سیلاب برای تالاب بهتر هم شد و کاشت درختان کاملا با مطالعات کارشناسی صورت گرفته بود.
ایراننژاد ادامه داد: نقاطی برای کاشت درختچه گز انتخاب شده بود که در مسیر سیلاب نبوده و کمترین آسیب را میتوانست داشته باشد؛ این در حالی است که درختچهها سبز شدهاند و در آینده کمربند سبز خوبی را در مرز تالاب یعقوبآباد خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: پیگیر تامین حقآبه دشت اللهآباد از رودخانههای ابهررود، خررود و حاجیعرب هستیم و اجرای پروژه کمربند سبز را در سال جاری و سالهای آینده برای مقابله با ریزگردها ادامه خواهیم داد.
این مسئول خاطرنشان کرد: یکی از پتانسیلهای دشت اللهآباد وجود پرنده در معرض انقراض هوبره است که جزء پرندگان حمایت شده و در لیست سازمان محیط زیست جهانی قرار دارد و حفاظت از پرنده در دستور کار اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک قرار دارد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک با بیان اینکه اجرای طرح احیای آهو و رهاسازی آن در دشت اللهآباد در دستور کار اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قزوین و شهرستان آبیک قرار دارد، مطرح کرد: این دشت در زمانهای دور بهترین زیستگاه آهوان ایرانی بوده که با چند نفر وارد مذاکره شدهایم و اگر سرمایهگذار بخش خصوصی نسبت به این مهم اقدام کند شاهد پرورش، احیا و تکثیر آهوی ایرانی در دشت خواهیم بود.