به گزارش ایرنا، حبیب الله اعلمی روز یکشنبه در همایش مدیریت بهینه مصرف واحدهای صنعتی استان قزوین، تاکید کرد: کشور ما در حوزه مصرف انرژی سه هفته در طول سال را در دوره پرباری (48 تا 53 هزار مگاووات)، چهار هفته را در دوره کم باری ( 20 تا 25 هزار مگاوات) و مابقی هفته ها را در دوره میان باری می گذراند.
وی ادامه داد: بررسی ساعات و روزهای وقوع پیک نشان می دهد که اوج مصرف در طول سال اوایل تیرماه بوده و یکی از علت های مهم آن نیز هجوم تجهیزات سرمایشی وارداتی به کشور بوده که حدود 35 درصد از میزان مصرف را به خود اختصاص می دهد.
این مدرس دانشگاه، استفاده زیاد از نیروگاه های برقابی و آب پشت سدها در فصل تابستان را یادآور و اضافه کرد: مقدار زیادی از انرژی الکتریکی تولیدی از زمان پیک مصرف از این محل تامین می شود تا جایی که هنگام پیک، 72 درصد از ظرفیت عملی این نیروگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
اعلمی با اشاره به اینکه بدون شک تاثیر خاموشی های برق بر روی واحدهای صنعتی بیش از سایر مصرف کنندگان بوده و میزان خسارت های وارده نیز قابل اندازه گیری است، گفت: هزینه های ایجاد شده به دلیل خاموشی ها را می توان به عنوان تابعی از طول مدت زمان قطعی برق نشان داد که به آن تابع خسارت مشتری می گویند.
به گفته وی، با توجه به قیمت پایین برق در کشور، این میزان سهم کوچکی از هزینه تمام شده محصول بوده اما هزینه خسارت ناشی از خاموشی برای تولید کنندگان بسیار بالا است.
این استاد دانشگاه به راهکارهای موثر در کاهش میزان مصرف انرژی اشاره و یادآور شد: اجرای برنامه ذخیره عملیاتی، اجرای برنامه های تعمیرات و تعطیلات، استفاده از مولدهای خود تامین (CHP)، استفاده از نیروگاه های خورشیدی و بادی، کاهش مصرف و جا به جایی بار در ساعات پیک از جمله آنها هستند.
اعلمی ضریب انرژی در کشور را 64 درصد و در کشورهای پیشرفته 80 درصد اعلام و افزود: اوج ساعت پیک بار سال گذشته برق کشور بین ساعت 15 تا 16 و 22 تا 23 بود و در عین حال نیز بهترین زمان مصرف بین ساعت 5 تا 9 صبح است.
این مسئول دانشگاهی اضافه کرد: از سال 2004 تا 2012 میزان توسعه نیروگاه های خورشیدی در جهان 40 و بادی 17 برابر بوده در حالی که کشور ما توفیقات قابل توجهی در این زمینه نداشته است.
وی میزان صادرات برق کشور را در بهترین شرایط تنها چهار درصد دانست و ادامه داد: تبادلات برقی با کشورهای همسایه به منظور صاف کردن منحنی های موجود، براساس پیک مصرف صورت می گیرد به این شکل که با توجه به تفاوت زمانی، در زمان اوج مصرف پیک آنها نیاز ما را تامین کرده و در زمان پیک مصرف آنان، ما تامین کننده بخشی از نیازهای آنان هستیم.
در ادامه این نشست از 41 واحد تولیدی استان به نمایندگی از 400 واحد صنعتی که سال گذشته در اجرای طرح بهینه سازی مصرف در سطح استان با شرکت توزیع نیروی برق همکاری داشتند، تجلیل به عمل آمد.
8054*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.