به گزارش ایرنا، گرچه 22 اسفند ماه در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان بزرگداشت روز شهدا و سالروز تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی نامگذاری شده است، اما مسئولان معتقدند که برای پاسداشت خون شهدا و ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس اگر تمام روزهای سال را به نام شهدا نام گذاری کنیم بازهم برای این سرافرازان پاسخگو و کافی نیست.
حفظ و ترویج ارزش های دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان از تاکیدات همیشگی مقام معظم رهبری بوده که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده است.
اینکه در طول چهل سال اول انقلاب اسلامی تا چه اندازه در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان موفق عمل شده و برای تبیین و جایگاه والای شهدا در گام دوم چه اقداماتی باید انجام داد، موضوعی است که باید به واکاوی دقیق آن اقدام کرد.
در همین خصوص و به مناسبت 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا با حضور دست اندرکاران و مسئولان ذیربط میزگردی در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین برگزار شد که مشروح گفت و گوهای آن در زیر آمده است.
** ارزش والای شهدا برای جامعه و نظام پیدا و آشکار است
جانشین فرمانده سپاه صاحب الامر (عج) قزوین گفت: شهدا برای این کشور عزت و احترام کسب کردند و یاد و خاطره آنان هیچ گاه از اذهان ملت ما پاک و فراموش نمی شود.
سرهنگ پاسدار عباس برزگر گفت: صدا وسیما در برگزاری مراسم تشیع و خاکسپاری خیلی از افراد به خصوص هنرمندان تبلیغات گسترده ای به راه می اندازد اما در حین مراسم جمعیت طرفداران بیشتر از 500 نفر نیست؛ درحالی که در هفته های گذشته حین مراسم تشییع سردار شهید مدافع حرم حمید محمدرضایی دیدیم که از خیابان شهدای قزوین تا سلامگاه همه طبقات جامعه حضور داشتند.
وی افزود: کسانی که همواره دل در گرو نظام و انقلاب دارند از خانواده شهدا حمایت می کنند و ایثارگران و جانبازان را همواره مورد تکریم ویژه قرار می دهند اما کسانی که معاند و دشمن نظام و انقلاب هستند همواره سعی می کنند تا جایگاه خانواده شهدا را در نظر مردم کمرنگ جلوه دهند.
این مسئول اظهار داشت: بنیاد شهید، سپاه و نظام هرآنچه در توان دارد برای بزرگداشت یاد و نام شهدا انجام می دهد اما اقدامات مادی هرگز پاسخگوی ارزش های معنوی شهدا نیست.
سرهنگ پاسدار برزگر با بیان اینکه انقلاب و نظام مدیون خون شهدا است،اظهار داشت: اگر امروز توانستیم در عرصه های مختلف موفق و پیروز باشیم، به خاطر حضور معنوی شهدا و اثرات مثبت خانواده معظم آنان است.
این مسئول تاکید کرد: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید ابتدا اقدامات ما با اخلاص و رضایت خداوند باشد و همواره وظایفی که نظام جمهوری اسلامی به ما می سپارد را به درستی انجام دهیم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری می فرمایند هرکسی که به وظایفش درست عمل کند، دقیقا خلاف اهداف دشمنان نظام و انقلاب گام برداشته و هرکسی برای نظام چالش ایجاد کند در مسیر استکبار جهانی گام برداشته است.
سرهنگ پاسدار برزگر در ادامه سخنان خود گفت: اگر می خواهیم برای نسل جوان فرهنگ شهدا را تبیین و تشریح کنیم باید همواره چند پرسش اساسی مطرح کنیم که چرا رزمندگان برای شهادت به جبهه رفتند؟، مردم چگونه از نتایج زحمات شهدا بهره مند شدند و اینکه دشمنان چگونه ناکام مانده اند؟
وی به نقش ارزنده شهدای مدافعان حرم پرداخت و گفت: وقتی ترامپ رییس جمهور آمریکا می گوید که هفت تریلیون دلار در منطقه خرج کرده و به هیچ جایی نرسیده نشان می دهد که رهبری انقلاب اسلامی و خون شهدا و مدافعان حرم تا چه اندازه در خنثی سازی نقشه های استکبار در منطقه اهمیت دارد.
جانشین فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) قزوین همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عزت شهدا در نزد جامعه، با بیان اینکه برخی برای فوت عزیزان خود تنها یک سالگرد می گیرند،ادامه داد: امروز همه پل ها و خیابان ها و همه کوچه ها به نام شهدا نام گذاری شده و حتی در مراسمات مختلف از نوه و بستگان درجه یک شهدا تجلیل و تقدیر می شود تا همواره پاسداشت روز شهدا گرامی تر برگزار شود و این نوع توجه و حمایت هرگز مثل و مانندی نخواهد داشت.
وی به سخت بودن شرایط برخی از خانواده های شهدا با داشتن یک رزمنده مفقود الاثر اشاره کرد و گفت: هرگز نمی توانیم درک کنیم بر سر این خانواده ها در طول این ایام چه گذشته است و این در حالی است که متاسفانه برخی از مسئولان در ارائه خدمات بهتر به خانواده شهدا و ایثارگران کوتاهی می کنند و به اندازه تاکید مقام معظم رهبری حمایت از خانواده شهدا انجام نمی شود.
سرهنگ پاسدار برزگر خاطرنشان کرد: امروز با وجود اینکه برخی از اعضای خانواده شهید بابایی و حسن پور فوت کرده و یا از استان خارج شده اند، اما همواره یاد آنها در خاطر همه باقی است و این در حالی است که برخی در این استان سرمایه دار بودند و اموال بسیاری داشتند اما بعد از فوت آنها نامی ازشان باقی نمانده و از یادها رفته اند.
این مسئول یادآور شد: امروز دانشجویان ما برای رفتن به اردوی راهیان نور 100هزار تومان پرداخت می کنند و اگر به چهره های آنها نگاه کنید هرگز فکر نمی کنید که این افراد دلشان با نظام و انقلاب باشد درحالی که برای یاد و خاطره رزمندگان اسلام و شهدا و آشنایی با سیره این عزیزان زیر گرمای سوزان جنوب حضور پیدا می کنند.
**نگاه مدیران باید به شهدا و ارزش های دفاع مقدس تقویت شود
مشاور استاندار و مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری قزوین نیز در این میزگرد گفت: بالنده ترین و با اهمیت ترین دوران چهل سالگی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس است که به فرموده امام خمینی (ره) جنگ با همه لطمات خود دارای نعمت های فراوانی نیز بود که باید قدردان آنها باشیم.
رضا سجادفر افزود: امروز در ابتدای گام دوم انقلاب با این پرسش اساسی روبرو هستیم که آیا بعد از گذشت سالها هنوز توانسته ایم از برکات دفاع مقدس در معنا و مفهوم خودش بهره برداری کنیم؟
وی به نقش پررنگ مردم در دوران جنگ پرداخت و گفت: حضور کودکان، مردان و زنان جوان و حتی سالخوردگان در دوران جنگ تحمیلی صحنه های فراموش نکردنی خلق کرد و همه برای حفظ ارزش های اسلامی ایستادگی به خرج دادند.
سجادفر با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت رمز پیروزی انقلاب و نظام ما مقابل دشمنان خود بوده است، ادامه داد: برخی از مردم معتقدند که تحریم های کنونی آمریکا بسیار کمرشکن است درحالی که به اعتقاد بنده تحریم های کمرشمن در دوران جنگ تحمیلی بود و سیم خاردار برای ما سلاح جنگی محسوب می شد.
این مسئول با بیان اینکه مردم در دوران جنگ تحمیلی از تمام منابع مادی و معنوی خود گذشت می کردند،اظهار داشت: به یاد دارم در دوران جنگ بسته های بسیار کوچک غذایی به وزن 2 کیلو با عنوان 'پسرم این هدیه ناقابل من' به دست رزمندگان می رسید و اشک را از چشمان همه جاری می ساخت.
سجادفر به تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در لایه های ارشد و میانی مدیران تاکید کرد و اظهار داشت: اگر تفکر و منش دفاع مقدس بعد از دوران جنگ تحمیلی ادامه پیدا می کرد اکنون خیلی از مشکلات ما برطرف می شد و ما شاهد کم مهری به بازماندگان جنگ و خانواده شهدا و ایثارگران نبودیم.
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از برخی مدیران اظهار کرد: متاسفانه عده ای با اینکه سر سفره انقلاب بزرگ شده و به واسطه مجاهدت شهدا و امنیت جمهوری اسلامی صاحب پست و منصب شده اند، اما در مقابل اعطای خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران ایستادگی و مخالفت می کنند که البته تعداد آنها بسیار پایین است و این دسته باید روی این نوع تفکرشان تجدیدنظر کنند.
سجادفر گفت: انتقال فرهنگ دفاع مقدس تنها برعهده بنیاد شهید و یک دستگاه نیست، بلکه همه دستگاه ها باید از بنیاد شهید سبقت گرفته و خودشان را بدهکار نظام و انقلاب اسلامی بدانند تا انگیزه و حمایت از ارزش های دفاع مقدس در جامعه نهادینه شود.
مشاور استاندار قزوین در امور ایثارگران در ادامه اظهار داشت: جامعه ما باید درک و بینش خود را نسبت به شهید و خانواده شهدا افزایش دهد و بداند که اگر رزمنده ای یک بار شهید می شود، اما خانواده او بارها و بارها در تلاطم و پیچ و خم زندگی می سوزند.
سجادفر به لزوم آسیب شناسی در خصوص موانع گفتمان و ترویج فرهنگ شهادت و ایثار اشاره کرد و گفت: مشکل اساسی ما همیشه بودجه و اعتبار نیست و همه دست اندرکاران باید دست در دست هم دهند تا بتوانند انگیزه و برنامه ریزی مناسبی در خصوص گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: خانواده معظم شهدا و ایثارگر با وجود همه تنگناها و مشکلات، به علت به عزت نفس بالا و احساس دین نسبت به انقلاب هیچ وقت اعتراض نکردند و همواره پای نظام مانده و ایستاده اند.
سجاد فر همچنین به نقش پررنگ اصحاب فرهنگی و تشکلات مدنی برای معرفی شهدا و سیره آنان به نسل جوان در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: با حضور و هم افزایی سازمان های مردم نهاد و صاحبان فرهنگی می توان به تببین و تشریح هرچه بهتر ارزش های دفاع مقدس پرداخت و نباید از این ظرفیت غافل ماند.
** تدارک 40 برنامه فرهنگی برای بزرگداشت روز شهدا
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین گفت: گرچه 22 اسفندماه به عنوان روز شهدا نامگذاری شده است، اما اگر هر روز را به نام روز شهدا نامگذاری کنیم باز هم در گرامیداشت یاد و خاطره آن عزیزان مجاهد اقدام بزرگی انجام نداده ایم.
غلامرضا حقایق پور به برگزاری سالانه 200 یادواره شهدا در استان قزوین اشاره کرد و گفت: به مناسبت روز شهدا 40 برنامه فرهنگی با همکاری دستگاه ها در این استان اجرا می شود که به نوعی حجم برنامه های فرهنگی در حوزه شهدا برای این استان به نسبت سایر استان های کشور بی نظیر است.
وی در مورد اهم وظایف بنیاد شهید اظهار داشت: بخش اعظم اساس نامه بنیاد شهید به مباحث فرهنگی و ترویج ایثار و شهادت اختصاص دارد و تنها چند بند به مباحث رفاهی و اقدامات دیگر اشاره می کند.
حقایق پور ادامه داد: امروز در شرایط جنگ اقتصادی بار دیگر نیازمند فرهنگ ایثار هستیم و باید منافع فردی و جناحی را به منافع جمعی ترجیح داده و به دنبال رشد و توسعه نظام و انقلاب باشیم.
این مسئول با بیان اینکه وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده دستگاه های دولتی و اجرایی است، گفت: اگر خواهان انتقال پیام و مفهوم شهادت به نسل جوان هستیم باید همه پای کار باشند و به نظرم در این میان نقش رسانه و مطبوعات بی بدیل است.
حقایق پور سپس به رفع مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران تاکید کرد و گفت: گرچه وظیفه ما حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، اما امروز مشکلات حمایتی، درمانی و قوانین مبهم باعث شده تا موانعی را پیش روی اهداف و رسالت حمایت از خانواده شهدا و ایثارگران داشته باشیم و نمی توانیم از درمان پدر 80 ساله، اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگر و تامین مسکن آنان غافل بمانیم.
حقایق پور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در برخی از جلسات استان مسئولان به خودشان جرات می دهند که در مقابل عظمت نظام و انقلاب اسلامی از دادن خدمات به شهدا امتناع کنند و هنور نمی دانند که امنیت و همه دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایه جانفشانی شهدا میسر شده است.
وی همچنین گفت: حضور بی نظیر مردم در مراسم تشییع سردار شهید حمید محمدرضایی اولین شهید مدافع حرم که بعد از چند سال پیکر مطهرش شناسایی و به میهن اسلامی بازگشت، نشان داد که همواره جامعه ما قدردان زحمات شهداست و همه خوب می دانند که پناهگاه اصلی جامعه همین شهدا هستند.
حقایق پور افزود: بنده مخالف این اظهار نظرم که برخی فرزندان شهدا از گفتن فرزند شهید ابا دارند و اتفاقا امروز خانواده شهدا و ایثارگران نه تنها پیشمان شرایط موجود نیستند، بلکه همواره برای هزینه دادن و جان نثاری بیشتر از انقلاب اعلام آمادگی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی به قدر کافی اعتبار، قانون و شرایط وجود دارد و اگر بتوانیم بین این موارد هماهنگی و ارتباط برقرار کنیم و برنامه ریزی منسجم را به جای پراکنده کاری جایگزین نماییم، به طور حتم نتایج بهتری در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت مشاهده خواهیم کرد.
حقایق پور در پایان به برگزاری کنگره ملی سه هزار شهید استان قزوین که در سال جاری برگزار شد اشاره کرد و یادآور شد: این کنگره در کل کشور بی نظیر بود و از مقامات استان خواهشمندیم که با تجمیع دستگاه های فرهنگی به تولید آثار فاخر فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت اقدام کنند.
استان قزوین دارای حدود سه هزار شهید گلگون کفن، هفت هزار جانباز و 440 آزاده است.
9925*3013
حفظ و ترویج ارزش های دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان از تاکیدات همیشگی مقام معظم رهبری بوده که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده است.
اینکه در طول چهل سال اول انقلاب اسلامی تا چه اندازه در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان موفق عمل شده و برای تبیین و جایگاه والای شهدا در گام دوم چه اقداماتی باید انجام داد، موضوعی است که باید به واکاوی دقیق آن اقدام کرد.
در همین خصوص و به مناسبت 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا با حضور دست اندرکاران و مسئولان ذیربط میزگردی در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین برگزار شد که مشروح گفت و گوهای آن در زیر آمده است.
** ارزش والای شهدا برای جامعه و نظام پیدا و آشکار است
جانشین فرمانده سپاه صاحب الامر (عج) قزوین گفت: شهدا برای این کشور عزت و احترام کسب کردند و یاد و خاطره آنان هیچ گاه از اذهان ملت ما پاک و فراموش نمی شود.
سرهنگ پاسدار عباس برزگر گفت: صدا وسیما در برگزاری مراسم تشیع و خاکسپاری خیلی از افراد به خصوص هنرمندان تبلیغات گسترده ای به راه می اندازد اما در حین مراسم جمعیت طرفداران بیشتر از 500 نفر نیست؛ درحالی که در هفته های گذشته حین مراسم تشییع سردار شهید مدافع حرم حمید محمدرضایی دیدیم که از خیابان شهدای قزوین تا سلامگاه همه طبقات جامعه حضور داشتند.
وی افزود: کسانی که همواره دل در گرو نظام و انقلاب دارند از خانواده شهدا حمایت می کنند و ایثارگران و جانبازان را همواره مورد تکریم ویژه قرار می دهند اما کسانی که معاند و دشمن نظام و انقلاب هستند همواره سعی می کنند تا جایگاه خانواده شهدا را در نظر مردم کمرنگ جلوه دهند.
این مسئول اظهار داشت: بنیاد شهید، سپاه و نظام هرآنچه در توان دارد برای بزرگداشت یاد و نام شهدا انجام می دهد اما اقدامات مادی هرگز پاسخگوی ارزش های معنوی شهدا نیست.
سرهنگ پاسدار برزگر با بیان اینکه انقلاب و نظام مدیون خون شهدا است،اظهار داشت: اگر امروز توانستیم در عرصه های مختلف موفق و پیروز باشیم، به خاطر حضور معنوی شهدا و اثرات مثبت خانواده معظم آنان است.
این مسئول تاکید کرد: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید ابتدا اقدامات ما با اخلاص و رضایت خداوند باشد و همواره وظایفی که نظام جمهوری اسلامی به ما می سپارد را به درستی انجام دهیم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری می فرمایند هرکسی که به وظایفش درست عمل کند، دقیقا خلاف اهداف دشمنان نظام و انقلاب گام برداشته و هرکسی برای نظام چالش ایجاد کند در مسیر استکبار جهانی گام برداشته است.
سرهنگ پاسدار برزگر در ادامه سخنان خود گفت: اگر می خواهیم برای نسل جوان فرهنگ شهدا را تبیین و تشریح کنیم باید همواره چند پرسش اساسی مطرح کنیم که چرا رزمندگان برای شهادت به جبهه رفتند؟، مردم چگونه از نتایج زحمات شهدا بهره مند شدند و اینکه دشمنان چگونه ناکام مانده اند؟
وی به نقش ارزنده شهدای مدافعان حرم پرداخت و گفت: وقتی ترامپ رییس جمهور آمریکا می گوید که هفت تریلیون دلار در منطقه خرج کرده و به هیچ جایی نرسیده نشان می دهد که رهبری انقلاب اسلامی و خون شهدا و مدافعان حرم تا چه اندازه در خنثی سازی نقشه های استکبار در منطقه اهمیت دارد.
جانشین فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) قزوین همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عزت شهدا در نزد جامعه، با بیان اینکه برخی برای فوت عزیزان خود تنها یک سالگرد می گیرند،ادامه داد: امروز همه پل ها و خیابان ها و همه کوچه ها به نام شهدا نام گذاری شده و حتی در مراسمات مختلف از نوه و بستگان درجه یک شهدا تجلیل و تقدیر می شود تا همواره پاسداشت روز شهدا گرامی تر برگزار شود و این نوع توجه و حمایت هرگز مثل و مانندی نخواهد داشت.
وی به سخت بودن شرایط برخی از خانواده های شهدا با داشتن یک رزمنده مفقود الاثر اشاره کرد و گفت: هرگز نمی توانیم درک کنیم بر سر این خانواده ها در طول این ایام چه گذشته است و این در حالی است که متاسفانه برخی از مسئولان در ارائه خدمات بهتر به خانواده شهدا و ایثارگران کوتاهی می کنند و به اندازه تاکید مقام معظم رهبری حمایت از خانواده شهدا انجام نمی شود.
سرهنگ پاسدار برزگر خاطرنشان کرد: امروز با وجود اینکه برخی از اعضای خانواده شهید بابایی و حسن پور فوت کرده و یا از استان خارج شده اند، اما همواره یاد آنها در خاطر همه باقی است و این در حالی است که برخی در این استان سرمایه دار بودند و اموال بسیاری داشتند اما بعد از فوت آنها نامی ازشان باقی نمانده و از یادها رفته اند.
این مسئول یادآور شد: امروز دانشجویان ما برای رفتن به اردوی راهیان نور 100هزار تومان پرداخت می کنند و اگر به چهره های آنها نگاه کنید هرگز فکر نمی کنید که این افراد دلشان با نظام و انقلاب باشد درحالی که برای یاد و خاطره رزمندگان اسلام و شهدا و آشنایی با سیره این عزیزان زیر گرمای سوزان جنوب حضور پیدا می کنند.
**نگاه مدیران باید به شهدا و ارزش های دفاع مقدس تقویت شود
مشاور استاندار و مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری قزوین نیز در این میزگرد گفت: بالنده ترین و با اهمیت ترین دوران چهل سالگی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس است که به فرموده امام خمینی (ره) جنگ با همه لطمات خود دارای نعمت های فراوانی نیز بود که باید قدردان آنها باشیم.
رضا سجادفر افزود: امروز در ابتدای گام دوم انقلاب با این پرسش اساسی روبرو هستیم که آیا بعد از گذشت سالها هنوز توانسته ایم از برکات دفاع مقدس در معنا و مفهوم خودش بهره برداری کنیم؟
وی به نقش پررنگ مردم در دوران جنگ پرداخت و گفت: حضور کودکان، مردان و زنان جوان و حتی سالخوردگان در دوران جنگ تحمیلی صحنه های فراموش نکردنی خلق کرد و همه برای حفظ ارزش های اسلامی ایستادگی به خرج دادند.
سجادفر با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت رمز پیروزی انقلاب و نظام ما مقابل دشمنان خود بوده است، ادامه داد: برخی از مردم معتقدند که تحریم های کنونی آمریکا بسیار کمرشکن است درحالی که به اعتقاد بنده تحریم های کمرشمن در دوران جنگ تحمیلی بود و سیم خاردار برای ما سلاح جنگی محسوب می شد.
این مسئول با بیان اینکه مردم در دوران جنگ تحمیلی از تمام منابع مادی و معنوی خود گذشت می کردند،اظهار داشت: به یاد دارم در دوران جنگ بسته های بسیار کوچک غذایی به وزن 2 کیلو با عنوان 'پسرم این هدیه ناقابل من' به دست رزمندگان می رسید و اشک را از چشمان همه جاری می ساخت.
سجادفر به تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در لایه های ارشد و میانی مدیران تاکید کرد و اظهار داشت: اگر تفکر و منش دفاع مقدس بعد از دوران جنگ تحمیلی ادامه پیدا می کرد اکنون خیلی از مشکلات ما برطرف می شد و ما شاهد کم مهری به بازماندگان جنگ و خانواده شهدا و ایثارگران نبودیم.
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از برخی مدیران اظهار کرد: متاسفانه عده ای با اینکه سر سفره انقلاب بزرگ شده و به واسطه مجاهدت شهدا و امنیت جمهوری اسلامی صاحب پست و منصب شده اند، اما در مقابل اعطای خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران ایستادگی و مخالفت می کنند که البته تعداد آنها بسیار پایین است و این دسته باید روی این نوع تفکرشان تجدیدنظر کنند.
سجادفر گفت: انتقال فرهنگ دفاع مقدس تنها برعهده بنیاد شهید و یک دستگاه نیست، بلکه همه دستگاه ها باید از بنیاد شهید سبقت گرفته و خودشان را بدهکار نظام و انقلاب اسلامی بدانند تا انگیزه و حمایت از ارزش های دفاع مقدس در جامعه نهادینه شود.
مشاور استاندار قزوین در امور ایثارگران در ادامه اظهار داشت: جامعه ما باید درک و بینش خود را نسبت به شهید و خانواده شهدا افزایش دهد و بداند که اگر رزمنده ای یک بار شهید می شود، اما خانواده او بارها و بارها در تلاطم و پیچ و خم زندگی می سوزند.
سجادفر به لزوم آسیب شناسی در خصوص موانع گفتمان و ترویج فرهنگ شهادت و ایثار اشاره کرد و گفت: مشکل اساسی ما همیشه بودجه و اعتبار نیست و همه دست اندرکاران باید دست در دست هم دهند تا بتوانند انگیزه و برنامه ریزی مناسبی در خصوص گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: خانواده معظم شهدا و ایثارگر با وجود همه تنگناها و مشکلات، به علت به عزت نفس بالا و احساس دین نسبت به انقلاب هیچ وقت اعتراض نکردند و همواره پای نظام مانده و ایستاده اند.
سجاد فر همچنین به نقش پررنگ اصحاب فرهنگی و تشکلات مدنی برای معرفی شهدا و سیره آنان به نسل جوان در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: با حضور و هم افزایی سازمان های مردم نهاد و صاحبان فرهنگی می توان به تببین و تشریح هرچه بهتر ارزش های دفاع مقدس پرداخت و نباید از این ظرفیت غافل ماند.
** تدارک 40 برنامه فرهنگی برای بزرگداشت روز شهدا
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین گفت: گرچه 22 اسفندماه به عنوان روز شهدا نامگذاری شده است، اما اگر هر روز را به نام روز شهدا نامگذاری کنیم باز هم در گرامیداشت یاد و خاطره آن عزیزان مجاهد اقدام بزرگی انجام نداده ایم.
غلامرضا حقایق پور به برگزاری سالانه 200 یادواره شهدا در استان قزوین اشاره کرد و گفت: به مناسبت روز شهدا 40 برنامه فرهنگی با همکاری دستگاه ها در این استان اجرا می شود که به نوعی حجم برنامه های فرهنگی در حوزه شهدا برای این استان به نسبت سایر استان های کشور بی نظیر است.
وی در مورد اهم وظایف بنیاد شهید اظهار داشت: بخش اعظم اساس نامه بنیاد شهید به مباحث فرهنگی و ترویج ایثار و شهادت اختصاص دارد و تنها چند بند به مباحث رفاهی و اقدامات دیگر اشاره می کند.
حقایق پور ادامه داد: امروز در شرایط جنگ اقتصادی بار دیگر نیازمند فرهنگ ایثار هستیم و باید منافع فردی و جناحی را به منافع جمعی ترجیح داده و به دنبال رشد و توسعه نظام و انقلاب باشیم.
این مسئول با بیان اینکه وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده دستگاه های دولتی و اجرایی است، گفت: اگر خواهان انتقال پیام و مفهوم شهادت به نسل جوان هستیم باید همه پای کار باشند و به نظرم در این میان نقش رسانه و مطبوعات بی بدیل است.
حقایق پور سپس به رفع مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران تاکید کرد و گفت: گرچه وظیفه ما حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، اما امروز مشکلات حمایتی، درمانی و قوانین مبهم باعث شده تا موانعی را پیش روی اهداف و رسالت حمایت از خانواده شهدا و ایثارگران داشته باشیم و نمی توانیم از درمان پدر 80 ساله، اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگر و تامین مسکن آنان غافل بمانیم.
حقایق پور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در برخی از جلسات استان مسئولان به خودشان جرات می دهند که در مقابل عظمت نظام و انقلاب اسلامی از دادن خدمات به شهدا امتناع کنند و هنور نمی دانند که امنیت و همه دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایه جانفشانی شهدا میسر شده است.
وی همچنین گفت: حضور بی نظیر مردم در مراسم تشییع سردار شهید حمید محمدرضایی اولین شهید مدافع حرم که بعد از چند سال پیکر مطهرش شناسایی و به میهن اسلامی بازگشت، نشان داد که همواره جامعه ما قدردان زحمات شهداست و همه خوب می دانند که پناهگاه اصلی جامعه همین شهدا هستند.
حقایق پور افزود: بنده مخالف این اظهار نظرم که برخی فرزندان شهدا از گفتن فرزند شهید ابا دارند و اتفاقا امروز خانواده شهدا و ایثارگران نه تنها پیشمان شرایط موجود نیستند، بلکه همواره برای هزینه دادن و جان نثاری بیشتر از انقلاب اعلام آمادگی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی به قدر کافی اعتبار، قانون و شرایط وجود دارد و اگر بتوانیم بین این موارد هماهنگی و ارتباط برقرار کنیم و برنامه ریزی منسجم را به جای پراکنده کاری جایگزین نماییم، به طور حتم نتایج بهتری در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت مشاهده خواهیم کرد.
حقایق پور در پایان به برگزاری کنگره ملی سه هزار شهید استان قزوین که در سال جاری برگزار شد اشاره کرد و یادآور شد: این کنگره در کل کشور بی نظیر بود و از مقامات استان خواهشمندیم که با تجمیع دستگاه های فرهنگی به تولید آثار فاخر فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت اقدام کنند.
استان قزوین دارای حدود سه هزار شهید گلگون کفن، هفت هزار جانباز و 440 آزاده است.
9925*3013
کپی شد