به گزارش ایرنا، سید یاسر مهرآور روز شنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان قزوین افزود: برای حل مشکلات اقتصادی باید در تمام سطوح و رده‌های استان مفاهیم اقتصادی را بازتعریف کرده و اقشار مختلف را به تفکر مشترک اقتصادی رساند.
وی با اشاره به مفهوم دارایی مولد اضافه کرد: برخی از موجودی‌ها و داشته‌های جامعه مانند بورس یا کارخانه می تواند بدون فروش درآمدزا باشد درحالیکه برخی اموال دیگر مانند کفش و موبایل نه تنها دارایی مولد نیستند، بلکه روز به روز از ارزش آنها کاسته می شود.
مهرآور با بیان اینکه برخی افراد به خرید کالاهای مصرفی اقدام می کنند که تکرار آن موجب بدهی خانمان سوز می شود، اظهار داشت: باید افراد را با تفکیک و تطبیق هزینه‌های جاری و درآمد مالی آشنا ساخت تا بتوانند اوضاع کنونی خود را بهتر شناخته و از بدهی بیشتر جلوگیری کنند.
این مدرس دانشگاه به مفهوم درآمد فعال و غیرفعال اشاره کرد و عنوان داشت: اگر افراد به سمت دارایی مولد حرکت کنند، برای کسب درآمد نیاز به حضور فیزیکی ندارند و این مساله باید مورد توجه شرکت ها و خانواده‌ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرکت ها و فعالان اقتصادی در شرایط فعلی امکان تصمیم گیری مناسب ندارند، ادامه داد:باید افراد قبل از ورود به تصمیم گیری های جدید اقتصادی ارزیابی دقیق از وضعیت کنونی خود داشته باشند و با استفاده از قطب نمای سواد مالی بتوانند مفاهیم اقتصادی را درون ذهن نهادینه کنند.
مهرآور به مفهوم کلینیک مالی اشاره کرد و عنوان داشت: اگر درآمد یک شرکت یا خانواده پایین تر از هزینه های خود باشد، به نوعی دچار سکته شده و به عملیات اورژانسی برای احیا نیاز دارند اما اگر میزان درآمد غیرفعال فرد از هزینه های جاری بیشتر باشد، شخص به استقلال مالی دست می یابد.
این کارشناس بورس با اشاره به فرهنگ‌سازی مفاهیم مالی افزود: می توان با آموزش مفاهیم مالی مانند بورس انرژی، بورس اوراق بهادار، بورس کالا و فرابورس به توده‌های مردم گام های بلندی را برای جذب نقدینگی و هدایت آنها به سمت تولید برداشت.
مهرآور بر بازار سرمایه به عنوان شاه چراغ و اهداف اصلی اقتصاد تاکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه توجه نکردن به مفاهیم اقتصادی و سواد مالی موجب شده تا حجم نقدینگی طی سال‌های گذشته افزایش یابد و در نتیجه با افزایش چند برابری قیمت کالاها در سال جاری رو به رو شویم.
وی مشارکت فرزندان در فرآیندهای اقتصادی، آموزش از دوران تحصیل توسط کتاب های درسی و افزایش سواد مالی در بین خانواده ها را از مهمترین موضوعاتی دانست که باید مورد توجه اقشار اجتماعی قرار گیرد.
مهرآور افزود: اگر با ایجاد تعادل در درآمد و آشنایی با آخرین روش های سرمایه گذاری به سمت اقشار اجتماعی حرکت کرده و با شناسایی استعدادها به کاهش ریسک‌های مخاطره انگیز اقدام کنیم، سرمایه ها و نقدینگی های سرگردان خود به ‌خود به سمت تولید جریان پیدا می کند.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه و ارتباط مناسب با بورس کالا می تواند منابع مادی و مالی را به سمت جریان های درست هدایت کند.
مهرآور یادآور شد: شناسایی شرکت های سودآور، جذب سرمایه‌های خرد و‌کلان، افزایش سطح اشتغال استان، ایجاد زیرساخت های دارایی مولد و ساختن زیربنای علمی برای دانش آموزان به عنوان نیاز اصلی جامعه امروز شناخته می شود.
9925* 6101
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.