رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک از معرفی تعدادی از گاوداریهای این شهرستان به دلیل عدم توجه به اخطاریههای صادره متعدد مبنی بر رعایت الزامات محیط زیستی به دستگاه قضایی خبر داد.
محمد ایراننژاد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: در سالهای گذشته از سوی مسئولان پیشین اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک در خصوص گاوداریهای بزرگ، پیگیریهای خوبی صورت گرفته بود اما از سوی این گاوداریها اقدامات اساسی و ارزندهای در زمینه مدیریت پسماند و فضولات حیوانی که مورد تایید محیط زیست باشد، انجام نشده بود.
وی افزود: به استناد قانون هوای پاک و قوانین حفاظت بهسازی محیط زیست، سه تا چهار اخطاریه برای گاوداریهای بزرگ شهرستان آبیک صادر شد که هیچ توجهی به این اخطاریهها نشد و به ناچار آنها را به دستگاه قضایی معرفی کردیم.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک ادامه داد: دستگاه قضایی از مدیران گاوداریها ضمانت اجرایی را أخذ خواهد کرد تا رفع رجوع کنند در غیر این صورت، قانونگذار در قالب قانون جرمانگاری و تکلیف آنها را مشخص میکند تا الزامات قانونی محیط زیست را رعایت کنند.
ایراننژاد اضافه کرد: به دلیل نزدیکی گاوداریهای بزرگ به منطقه مسکونی بوی ناشی از آنها موجبات آلودگی را فراهم کرده بود که با توجه به تعیین مهلتهای یک ماهه، پنج ماهه و 6 ماهه اقدامی انجام ندادند و به دستگاه قضایی معرفی شدند و در حال حاضر پرونده این گاوداریها در دستگاه قضایی در جریان و مرحله رسیدگی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: از جمله الزمات زیست محیطی که گاوداریهای بزرگ باید رعایت کنند احداث تصفیهخانه فاضلاب است و فاضلاب سالنهای شیردوشی باید وارد سیستم تصفیهخانه شده و بعد از عملیات تصفیه، در منابع پذیرنده و زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
این مسئول بیان کرد: در گاوداریهای بزرگی که معرفی به دستگاه قضایی شدهاند، مدیریت فضولات حیوانی به درستی انجام نشده و فضولات در اطراف گاوداریها دپو میشدند که میتواند موجبات آلودگی محیط زیست و مزاحمتهای زیست محیطی با ایجاد بوی نامطبوع برای شهروندان و ساکنان منطقه به همراه داشته باشد.
گاوداریهای بیش از 1000 رأس مشمول ارزیابی هستند
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک افزود: اگر اقدامات و الزامات زیست محیطی از سوی گاوداریها رعایت نشود و پارامترهای در حد مجاز و استاندارد محیط زیست نباشد قطع به یقین، سفرههای زیرزمینی و منابع پذیرنده آبی تحت تاثیر قرار میگیرند.
ایراننژاد با بیان اینکه گاوداریهای شیری بیش از هزار رأس مشمول گزارش ارزیابی هستند، بیان کرد: مجتمعهای دامداری با شرایط خاصی که قانونگذار تعیین کرده، باید مستقر شوند و در استقرار باید حداقل فاصله دو هزار و 500 متری از منطقه مسکونی رعایت شود و روستا و شهر نباید در جهت باد غالب این گاوداریها واقع شوند.
وی مطرح کرد: در ملاحظات زیست محیطی و در هنگام صدور مجوزها باید رعایت فاصله دو هزار و 500 متری گاوداریها از منطقه مسکونی لحاظ شود.