به گزارش عصر دوشنبه ایرنا و به نقل از اداره کل بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی، حمید میرزاده در کنفرانس عمومی سالانه انجمن موسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد، افزود: این حقیقت که بسیاری از مدعوین از فواصل دور به این کنفرانس آمده اند بیانگر اهمیت این گردهمایی به منظور تبادل افکار در خصوص موضوعی بسیار مهم تحت عنوان همکاری های منطقه ای و بین المللی در امر پژوهش، برنامه آموزشی و تجربیات دانشجویی است.
وی ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر از جمله پروفسور فوزی رجلان (رییس آسایهل)، پروفسور نینات اولان وورا ووت (دبیر کل آسایهل)، روسا و معاونان دانشگاه ها، تاکید کرد: این افتخاری بزرگ و در عین حال مسئولیتی بزرگتر است و اینجانب و همکارانم در دانشگاه آزاد اسلامی در همکاری نزدیک با رییس و دبیر کل آسایهل، تمامی تلاش خود را طی 2 سال آینده به کار خواهیم بست تا ظرفیت های حرفه ای و شبکه گسترده داخلی و بین المللی خود را در راستای توسعه بیشتر آسایهل از طریق همکاری میان اعضا به کار گیریم.
وی با اشاره به موضوع کنفرانس با عنوان به سوی 2020 با همکاری های منطقه ای و بین المللی در حوزه پژوهش، برنامه آموزشی و تجربیات دانشجویی و تاکید بر اهمیت برگزاری آن، تصریح کرد: رویارویی با چالش های زیادی که آموزش عالی در حال حاضر نه تنها در کشور ما بلکه در کل دنیا با آن روبرو است، برگزاری چنین گردهمایی های را می طلبد تا از کانال همکاری و اقدام جمعی، راه حل های مناسبی برای این چالش ها بیابیم و نقشه راهی برای نسل های آینده ترسیم کنیم.

**ضرورت گسترش مشارکت آموزش عالی در سطوح محلی، ملی، منطقه ای و جهانی
نایب رییس انجمن آسایهل با بیان اینکه آموزش عالی اکنون بر سر دوراهی است، اظهار داشت: شرایط قرن جدید، ما را مجبور کرده تا از نقطه نظر مالی در محیطی ناآرام و بی ثبات فعالیت کنیم و در این اوضاع و احوال، انتظارات فزاینده‌ای از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برای گسترش مشارکت در سطوح محلی، ملی، منطقه‌ای و جهانی وجود دارد و از طرفی دانشگاه‌ها باید دانشجویان را برای آینده‌ای با ویژگی جهانی بیشتر آماده کنند.
وی یادآور شد: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی همچنین با مساله تناسب برنامه‌ های آموزشی، نگهداری تعداد دانشجو، فناوری‌های جدید، کیفیت آموزش و تدریس، توسعه مشارکت، تخصیص بودجه و ضرورت بهبود مدیریت و اداره دانشگاه مواجه اند و اینها تنها برخی از چالش‌های اصلی هستند و نباید مسایلی از قبیل مشارکت در پژوهش‌های نوین و فعالیت‌های تجاری و همیاری دانشگاه‌ها به اقتصاد ملی را هم از نظر دور داشت.
میرزاده همچنین به انتظارات دانشجویان از دانشگاه ‌ها اشاره کرد و گفت: دانشجویان پس از ورود به دانشگاه انتظار دارند دانش و مهارت‌هایی را کسب کنند که بتواند آنان را در دنیای پر از فرصت‌ها به سوی جایی که آمال و آرزوهایشان تحقق یابد، هدایت کنند؛ جایی که بتوانند زندگی بهتری را برای خود و دیگران بسازند و در پاسخ به این نیاز، دانشگاه‌ها به سرعت در حال رشد و توسعه هستند.
به گفته وی، موسسات نخبه گرا با ظرفیت های اندک، از نظر محو می شوند و جای خود را به مراکز آموزشی برای عموم مردم می دهند و این تحول ماهیتی در دانشگاه ها، نیاز رو به رشد جامعه را حل کرده و آموزش عالی را در مقیاس بزرگ در دسترس دانشجویان متقاضی واجد شرایط قرار داده است.

**ضرورت بررسی چالش های آموزش عالی و ترسیم دیدگاه‌های جدید
معاون انجمن آسایهل در بخش دیگری از سخنان خود به حضور نمایندگان دانشگاه‌ های آسیا، آفریقا ، اروپا و آمریکا در این اجلاس اشاره کرد و گفت: ما گردهم آمده‌ایم تا این چالش‌ها را مورد بررسی قرار داده و دانش و تجربه گسترده خود را با یکدیگر در میان گذاریم، به امید اینکه دیدگاه‌های جدیدی در آموزش عالی بیابیم و گفت و گوی سودمندی را در حرکت به سمت جلو نه تنها برای خود بلکه برای محققان و مدرسان نسل های آینده انجام دهیم.
وی خطاب به شرکت کنندگان در اجلاس، اظهار داشت: اطمینان دارم که هریک از شما صاحب تفکر و تجربه ارزشمندی هستید که می توانید آن را در اختیار دیگران قرار دهید و همچنین آمادگی دارید در تلاش برای ایجاد محیطی بهتر برای دانشجویان، محققان و کارکنان تان از تجربیات دیگران درس بگیرید. ما نیز مشتاقیم از تجربیات شما بهره مند شویم و آماده تبادل تجربیاتمان با شما هستیم.
رییس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان به ارایه گزارش مختصری از شرایط موجود دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی 32 سال پیش به عنوان یک دانشگاه مستقل و غیرانتفاعی در پاسخ به نیاز فزاینده آموزش عالی پس از انقلاب اسلامی در کشور تاسیس شد و با سرعت زیادی، از یک ساختمان کوچک به یک دانشگاه عظیم تبدیل شد و هم اکنون دارای بیش از 400 واحد دانشگاهی و مرکز تحقیقاتی در مقیاس بیش از 20 میلیون مترمربع در سطح کشور و 4 واحد خارجی در کشور های انگلستان، امارات متحده عربی، لبنان و افغانستان است.
وی افزود: امروز دانشگاه آزاد اسلامی با بر عهده داشتن حدود 40درصد از سهم آموزش عالی در ایران، نقش کلیدی در آموزش عالی کشور ایفا می کند و آموزش کیفی را به بیش از یک میلیون و 700 هزار دانشجو در رشته های علوم انسانی، تکنولوژی، مهندسی، علوم، پزشکی و علوم پزشکی، کشاورزی و سایر رشته های مرتبط ارایه می کند و این موضوع ما را به بزرگترین دانشگاه ایران و یکی از بزرگترین دانشگاه های حضوری منطقه و جهان تبدیل کرده است.

**سهم بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی در اقتصاد ایران
میرزاده با اشاره به تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه، اظهار داشت: اکنون بیش از پنج میلیون دانشجو از فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی که 50 درصد فارغ التحصیلان آموزش عالی کشور را تشکیل می دهند، مشاغل حرفه‌ای و اداری کشور را برعهده دارند و این امر نشانه سهم بزرگ دانشگاه در اقتصاد ایران است.
وی تاکید کرد: بسیاری نیز به سطوح عالی تر تحقیق و توسعه در داخل و خارج از کشور وارد شده اند و پژوهشگران و دانشمندان ما دارای پروفایل علمی بسیار فعالی هستند و سالانه تعداد زیادی مقاله پژوهشی و کتاب به چاپ می رسانند.
8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.