علیرضا وارثی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این برنامه سالیان گذشته با همکاری دستگاه های اجرایی مانند نهضت سواد آموزی، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و مراکز یادگیری محلی اجرا شده بود.
وارثی ادامه داد: در حال حاضر مقدمات شروع برنامه انجام شده و پس از هماهنگی نهایی با سازمان آموزش وپرورش استان در ابتدای آبان ماه سال جاری به طور همزمان در کلیه مناطق شهری و روستایی استان آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود برابر آمارهای موجود بیش از 80 درصد دانش آموزان به تعداد بیش از 25 هزار نفر از آموزش ها بهره مند شوند.
مدیرکل بهزیستی قزوین افزود: در این راستا با توجه به علل شیوع معلولیت ها در کشور چهار عنوان آموزشی شامل سلامت و پیشگیری از بیماری ومعلولیت، سلامت دستگاه عضلانی و اسکلتی در نوجوانان، سلامت بینایی و سلامت شنوایی در نوجوانان در پایه دهم آموزش داده می شود.
وی ادامه داد: سه عنوان آموزشی نیز در گروه مخاطب دانش آموزان پایه یازدهم شامل ژنتیک و تعریف آن، مشاوره ژنتیک و اهمیت آن و پیشگیری از حوادث تدریس می شود.
وارثی افزود: والدین دانش آموزان نیز با هماهنگی مدارس طی یک جلسه با سر فصلهایی که برای دانش آموزان گفته می شود آشنا می شوند تا اطلاعات و همراهی خانواده ها با فرزندان خود برای تصمیم گیری در انتخابهای بعدی یا اقدام به بررسی ژنتیکی سوابق بیماریها به منظور پیشگیری از معلولیت ها بیشتر شود.
مدیرکل بهزیستی قزوین افزود: پارسال نیز این عناوین به طور گسترده ای در سطح استان با پوشش 80 درصدی برای 25 هزار و 136 دانش آموز برگزار شد.
به گفته وارثی ﻣﺘﺨﺼﺼﺎﻥ ﻋﻠﻢ ﭘﺰﺷﻜﻲ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺣﺪﻭﺩ 60 درصد ﺍﺧﺘﻼﻻﺕ ﺑﻴﻨﺎﻳﻲ ﻗﺎﺑﻞ ﺩﺭﻣﺎﻥ بوده ﻭ 20 درصد ﺁﻥ ﻗﺎﺑﻞ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺳﺖ.
وی اظهار داشت: ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﺸﻜﻼت و ﻣﻌﻠﻮﻟﻴت های کودکان ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺩﺍﻧﺶ، ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺗﻮﺍﻧﺎﻳﻲ ﻛﻮﺩک، ﻭﺟﻮﺩ ﺧﻄﺮ ﺩﺭ ﻣﺤﻴﻂ و ﻧﺒﻮﺩ ﻣﺮﺍﻗﺒﺘﻬﺎﻱ ﺍﻳﻤﻨﻲ بوده ﻭ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺳﻄﺢ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻭ ﺁﮔﺎﻫﻲ ﻭﺍﻟﺪﻳﻦ و ﻣﺮﺍﻗﺒاﻦ ﻛﻮﺩﻛﺎﻥ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﻌﻠﻮﻟﻴﺖ ﻫﺎﻱ ﻣﺎﺩﺭﺯﺍﺩﻱ ﻭ ﺍﻛﺘﺴﺎﺑﻲ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ کرد.
7388*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.