به گزارش ایرنا، محمود نیلی احمدآبادی روز سه شنبه در دیدار با عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین که در استانداری برگزار شد افزود: چون هویت کار دانشگاه تهران با قزوین در این طرح ها به هم گره خورده است باید این طرح ها را یک کار مشترک دید و برای حل مشکلات آنها به صورت مشترک اقدام کرد.
این مسئول ادامه داد: دانشگاه تهران حداقل در دو موضوع باستان شناسی و کشاورزی در قزوین ورود جدی داشته است و امروز بیش از 50 تن از دانشجویان این دانشگاه در دشت قزوین و یک مزرعه نمونه کشوری در کوهین این استان مشغول عملیات باستان شناسی و تحقیقات هستند.
نیلی اضافه کرد: انجام این پروژه ها که در راستای رسالت های فرهنگی و آموزشی دانشگاه تهران است هزینه های اضافی برای این موسسه علمی به دنبال دارد و باید با همکاری استان برای رفع مشکلات اقدام شود.
وی افزود:کشورهای اروپایی و آمریکا هزینه های گزافی را برای دسترسی به این سایت های گردشگری و باستان شناسی پرداخت می کنند و باید به ورود رایگان دانشگاه تهران به کاوش های این منطقه نگاه بهتری داشت.
رییس دانشگاه تهران اضافه کرد: ایران بهشت باستان شناسان است و به همین دلیل فکر می کنیم دانشگاه فراتر از وظیفه خود در باستان شناسی این منطقه حضور یافته است و انتظار داریم استان نیز این حضور و همکاری را بیشتر ارج گذاشته و به دانشگاه به عنوان یک نهاد پولدار نگاه نکند.
وی افزود: امروزه دانشگاه ها از نظر مالی دچار محدودیت ها و مشکلات زیادی هستند و با کاهش تخصیص اعتبار مشکلات دانشگاه ها بیشتر شده است.
نیلی با اشاره به استفاده دانشجویان و استادان باستان شناسی از کاروانسرای محمدآباد به عنوان خوابگاه افزود: این کاروانسرا در حوزه باستان شناسی یک موقعیت نوستالژیک دارد و باید با مرمت و بازسازی این اثر آن را برای باستان شناسی استان و کشور حفظ کرد.
وی اضافه کرد: قزوین و رشته باستانی شناسی یک مقوله بوده و در کنار یکدیگر هویت خود را حفظ می کنند ولی از سوی دیگر به دلیل بافت فرسوده این اثر نگران سلامت استادان و دانشجویان حاضر در این مجموعه هستیم.
رییس دانشگاه تهران با اشاره به اوقافی بودن این اثر افزود: هزینه هایی که اداره اوقاف و امور خیریه استان قزوین از دانشگاه برای اجاره دادن این اثر دریافت می کند فراتر از توان دانشگاه است و امیدواریم با کاهش میزان اجاره و بلند مدت کردن قرارداد به دانشگاه برای بهره برداری بهتر از این مجموعه فرصت داده شود.
وی گفت: اگر قزوین بتواند از اعتبارات استانی برای مقاوم سازی و بازسازی این اثر به ما کمک کند می توانیم در دراز مدت استفاده های بهتری از این اثر داشته باشیم.
نیلی یادآور شد: باستان شناسانی که امروزه در این سایت های قزوین در حال تحقیقات هستند باستان شناسان آینده کشور هستند و فعالیت آنها به شدت بین رشته ای است و به توسعه علوم دیگر نیز کمک می کند.
این مسئول ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز آمادگی افزایش فعالیت ها و همکاری ها با قزوین وجود دارد و می توان در این زمینه از ظرفیت پردیش کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در استان البرز نیز استفاده کرد.
نیلی گفت: سیاست دانشگاه تهران، توسعه همکاری با همه دستگاه ها و سازمان ها است و طبق برنامه پنجم توسعه باید دانشگاه تهران برای حل مشکلات و مسائل کشور از قبیل آب ،گرد و خاک، محیط زیست، اشتغال و کارآفرینی اقدام کند.
وی افزود: به قطع اگر دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی ارتباط قوی تری با هم داشتند الان با بسیاری از مشکلات زیست محیطی، اشتغال و... رو به رو نبودیم.
نیلی ضمن تشکر از همکاری دستگاه های اجرایی استان با این دانشگاه گفت:توان و ظرفیت دانشگاه تهران بسیار بیشتر از آن چیزی است که در اینجا نمود یافته است و امیدواریم با یک همکاری تنگاتنگ تری به نتایج بهتری برسیم.
رییس دانشگاه تهران افزود: بسیاری از منتقدان عملیاتی نبودن آموزش های دانشگاه و حضور موثر نداشتن موسسات آموزشی را در حل مشکلات کشور مطرح می کنند در حالیکه حضور استادان و دانشجویان دانشگاه تهران در دو بخش باستان شناسی و تحقیقات کشاورزی قزوین جوابگوی این انتقادها است.
وی افزود: البته دانشگاه ها همیشه راهکارها را برای حل مشکلات مطرح کرده اند اما کسی به آنها گوش نکرده است.
6101
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.