حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می گوید: نسوختن و جهنم نرفتن هنر نیست. این همه کفار مستضعف را هیچ کسی به جهنم نمی برد، بسیاری از کافران در روستاهای مستضعف چین و شوروی هستند که اصلا نشنیدند اهل بیت(ع) چه کسانی اند. کافر مستضعف که جهنم برو نیست اما بهشت و حشر با اولیای الهی آرزویی است که تنها در سایه نماز شب حاصل می شود.
به گزارش جماران به نقل از شفقنا، مرجع تقلید و صاحب تفسیر تسنیم ظهر امروز در دیدار جمعی از مشاوران امور روحانیت استانداران 30 استان کشور و معاون سیاسی وزیر کشور با ایشان که در بنیاد بین المللی اسراء برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: ما راهی را در پیش داریم که ابدیت است و کسی موفق است که نه راه کسی را ببندد و نه به بیراهه رود چون کسی که راه دیگران را می بندد یا بیراهه می رود توان اداره کشور را ندارد. کسی موفق است که راه به جامعه نشان دهد که نه بیراهه رود و نه راه کسی را ببندد.
او افزود: اما طریق راه، یک ره توشه نیاز دارد و یک مرکب؛ اگر سفر نزدیک باشد نه ره توشه نیاز دارد و نه مرکب اما اگر راه طولانی باشد هم زاد و توشه می خواهد و هم مرکب.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه امام حسن عسگری(ع) در حدیثی فرمودند«راه در پیش رو، لقاء الله است »، عنوان کرد: این راه نزدیک نیست بلکه بسیار دور است و شما نیازمند ره توشه و مرکب هستید که خداوند متعال در سوره بقره ره توشه را مشخص کرده و آن پرهیزکاری است.
او با اشاره به حدیث« ان الوصول الی الله سفر لا یدرک الا بامتطاء اللیل» گفت: در بیان امام حسن عسکری(ع) مرکب نماز شب عنوان شده است؛ نسوختن و جهنم نرفتن هنر نیست. این همه کفار مستضعف را هیچ کسی به جهنم نمی برد، بسیاری از کافران در روستاهای مستضعف چین و شوروی هستند که اصلا نشنیدند اهل بیت(ع) چه کسانی اند. کافر مستضعف که جهنم برو نیست اما بهشت و حشر با اولیای الهی آرزویی است که تنها در سایه نماز شب حاصل می شود.
مفسّر بزرگ قرآن کریم تاکید کرد: کسی به فکر مردم است که سحر برخیزد و چهل نفر را دعا کند. کسی که ره توشه و مرکب خوب دارد و به بیراهه هم نمی رود و راه مردم را هم نمی بندد می تواند به مردم خدمت کند. چنین کسی دیگر گرفتار حوادث تلخ جاده ای یا آنچه در مالزی و اندونزی اتفاق افتاده است، نخواهد شد.
او تاکید کرد: کسی موفق است که مرکب خوبی داشته باشد و چنین شخصی می داند به چه کسی و کجاها راه دهد و فراز و فرود جاده کجاست. بدون مرکب نمی توان به لقاء الله رسید.
بهترین راه برای تامین امنیت و استقلال مملکت، مساله اقتصاد است
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه داشتن و دادن راه خوب و غبارروبی از راه از بهترین وظایف مسئولان است، گفت: فکر می کنیم تاخیر در پرواز مشکلی ندارد در حالیکه اینگونه نیست و وزارت کشور علاه بر امور سیاسی عهده دار ناوگان حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی است که شامل سه راه گاراژ، هواپیما و رانندگان است و باید به این امور هم رسیدگی کند.
او تاکید کرد: اداره جامعه به بخشهایی وابسته است که مردم احساس آرامش و امنیت و آزادی کنند؛ اگر خدای ناکرده مشکلی بر گروهی تحمیل شود، تحمّل آن آسان نیست. لذا هیچ کس در مسائل امنیت و سیاسی در مملکت نباید مشکل داشته باشد.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: بهترین راه برای تامین امنیت و استقلال مملکت، مساله اقتصاد است. اقتصاد مقاومتی پشتوانه خوبی برای سیاست کشور و وزارت کشور است چون جامعه ای که مشکل مالی ندارد و استقلال سیاسی اش محفوظ است، می تواند کاملا یار و یاور نظام باشد.
او ادامه داد: معنای اقتصاد مقاومتی این نیست که انسان با واردکردن کالا نظام را تامین کند؛ این مقاومت کاذب است مقاومت سالم این است که ملت روی پای خود بایستد؛ مقاومت با وارد کردن کالا حاصل نمی شود.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به سوره نساء، مال و ثروت را عامل قیام دانست و افزود: خداوند ثروت مملکت را عامل ایستادگی قرار داد و لذا فرمود مال مملکت را به دست سفها و وزرا و وکلا و مسئولان با عرضه دهید. سرمایه کشور را به دست کسی ندهید که فکر می کند درآمد نفت قابل بهره برداری است چون این شخص نمی داند که نفت و گاز سرمایه است نه درآمد و نمی داند با فروش نفت و گاز، کشور را اداره کردن اولین روز ورشکستگی است.
او با بیان اینکه کسی که سرمایه و درآمد را نمی فهمد نباید کار را به دست او سپرد، تصریح کرد: منظور از سفیه در این آیه قرآن، سفیه کوی و برزن نیست بلکه مسئولی است که قدرت اداره و مدیریت ندارد.
این مرجع تقلید مشکل کشور را کمبود مدیریت دانست و عنوان کرد: وزارت کشور گرچه مسئول مستقیم اقتصاد نیست اما سهم تعیین کننده ای در مسائل اقتصادی دارد.
او با انتقاد از واردات علوفه و گندم از خارج و گرانی لبنیات به تبع آن، بیان داشت: در کشور صدها هکتار زمین آماده داریم که نه کود می خواهد و نه سمّ بلکه تنها مدیریت می خواهد که آنها را تسطیح کند.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به گزارشاتی مبنی بر خودکشی 231 جوان بیکار و فقیر در مسجد سلیمان ابراز داشت: نظام اسلامی جواب خدا را چگونه می دهد؟ این کار آسانی نیست.
او با تاکید بر اینکه هیچ تازیانه ای دردناکتر از فقر نیست، افزود: گرچه این مساله مستقیما به وزارت کشور ربطی ندارد اما در هر حال وزارتخانه ها با یکدیگر مرتبطند.
پیوستن جوان ایرانی به داعش به مراتب از خودکشی بدتر است
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه کشور ایران همه چیز دارد، افزود: هرجا که مردم می خواهند زمین بگیرند، سهمی دولت می خواهد و سهمی هم دیگران؛ تولید علف و گندم که نه کود می خواهد و نه سمّ بلکه عرضه مدیریتی نیاز دارد.
او با اشاره به سخن گهربار امام حسن عسگری(ع) تاکید کرد: بعد از تامین مرکب هوایی، دریایی و زمینی باید به فکر مرکبی اشی که به لقاء الله برسی؛ این معنای نظام اسلامی است. هرچه نظام سرفرازتر باشد ما آبرومندتریم.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به درگیریهایی که کشورهای همسایه با تروریستها دارند، گفت: ما در میدان مین هستیم اما به برکت قرآن و عترت و خون پاک شهدا در امنیت به سر می بریم.
او تصریح کرد: همه ما به اندازه خود مسئولیم، اینگونه نیست که درب بهشت را باز کنند و بگویند برو داخل. این همه ناله و ضجّه برهان امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه ثمالی، کتاب عقلی است. درست است که امامان معصومند اما ناله های آنها بی اثر نیست.
استاد حوزه علمیه با اشاره به وجود 6 میلیون جوان بیکار در کشور، گفت: یک صدم جمعیت جهان و 10 درصد امکانات دنیا در ایران است، نیروی فعّال و کشاورز داریم اگر اینها دیر بجنبند زحمت شما کم اثر می شود چون سیاست مملکت بدون اقتصاد ممکن نیست.
او یادآور شد: مردمی که نانشان ضعیف باشد دست به خودکشی می زنند. اولین بار که شنیدم باورم نمی شد که از ایران به داعش بپیوندند، از داعش درنده تر چه کسی است؟ چطور می شود جوان شیعه و سنّی به داعش بپیوندد؟ این از خودکشی بدتر است.
آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: هرکجا تعصب جاهلی در کنار قدرت کاذب قرار گیرد، مساوی با شمشیر می شود. از این بدتر چه دارید؟
انتهای پیام