مراسم نکوداشت سید محمود دعائی به پاس سه دهه فعالیت فرهنگی و مسئولیت وی در موسسه اطلاعات، بعد از ظهر امروز(5 شنبه17.2.94) برگزار شد.
به گزارش جماران، این مراسم در محل مرکز همایشهای بین المللی کتابخانه ملی با حضور شخصیتهایی همچون حجت اسلام والمسلمین سید حسن خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا صادق، محمدرضا عارف، غلامحسین کرباسچی، احمد مسجد جامعی، علی یونسی ، محمدعلی نجفی، سید رضا اکرمی، علی ربیعی، حسن قشقاوی، حمید اسماعیلی، ترکان، چیتچیان، هاشمی استاندار تهران، غلامعلی حداد عادل، قاضیزاده هاشمی، سلطانیفر، سید ضیاء هاشمی معاون وزیر علوم، صالحی امیری، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، رجبی رییس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی،هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه، محمدرضا متقی، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی و ... برگزار شد.
صالحی امیری: امیدواریم تکریم دعایی ما را به هدف متعالی انقلاب برساند
رضا صالحی امیری گفت: امیدواریم تکریم دعایی بتواند ما را به هدف متعالی انقلاب برساند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی اظهار کرد: هدف از برگزاری آیین نکوداشت برای شخصیت حجت الاسلام والمسلمین دعایی انتقال مفاهیم جدید به شکلی جدید است که میتوان با تحولات دنیای امروز انسانهایی را شناسایی کرد که از ارزش صداقت، سلامت و سادگی برخوردارند.
وی اظهار کرد: امیدواریم این مراسم تکریم بتواند ما را به هدف متعالی انقلاب و نظام که فضیلتخواهی و معرفت خواهی است برساند.
در ابتدای این مراسم صالحی امیری پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان را قرائت کرد.
معاون اول رییس جمهور: «دعایی» الگوی واقعی همدلی و همزبانی است
همچنین در این مراسم، معاون اول رییس جمهور با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی اظهار کرد: دفاع و حمایت از مفاخر معاصری که گاهی مورد کم توجهی قرار می گیرند از ویژگیهای سید محمود دعایی است.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعائی گفت: دعایی در طول عمر خود اقدامات ارزنده بسیاری انجام داده است و برگزاری مراسم نکوداشت برای وی نمایانگر زحمات اوست.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات بارز حجت الاسلام والمسلمین دعایی دفاع و حمایتی است که وی از مفاخر معاصر کشور میکند؛ دعایی به ویژه در جاهایی که برخی شخصیتها گاهی مورد کم توجهی دستگاههای رسمی قرار میگیرند به سراغ آنها میرود و در غم و شادی آنها کنارشان میماند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه جامعه از حضور و وجود شخصیتهایی همچون دعایی بی نیاز نیست گفت: هم دولت و هم حکومت به چنین شخصیتهایی نیاز دارند. اینها حلقههای واصل میان گروههای مختلف جامعه هستند. این شخصیتها مترجمانی میان گروهها هستند که همزبانی، همدلی ، مهربانی و عطوفت را به خوبی بلدند.
وی در پایان اظهار کرد: چنانچه در سالی که با عنوان سال همدلی و همزبانی انتخاب شده است بخواهیم الگویی واقعی از همدلی و همزبانی معرفی کنیم، قطعا سید محمود دعایی یکی از این شخصیتها است. امیدواریم که از روش دعایی یاد بگیریم و این روش را در جامعه تکثیر کنیم.
ربیعی: «دعایی» نماد اخلاق در رسانه است
در ادامه این مراسم، وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی با اشاره به شخصیت سید محمود دعایی اظهار کرد: دعایی نماد اعتدال در روزنامه است.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی در آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی با تاکید بر اینکه سلوک دعایی، سلوکی است که نباید فراموش شود اظهار کرد: دعایی شخصیتی اعتدالی، نه به مثابه ادا بلکه به مثابه یک روش و امر نهادینه شده است که حتی کانونیترین نقاط ایدئولوژیک نیز او را این چنین دیدهاند.
وی با تاکید بر اینکه اعتدال در عمل نیاز امروز جامعه است گفت: دعایی نماد اعتدال در روزنامه است و در سالهای اخیر و فراز و نشیبهای گذشته جامعه به چنین شخصیتهایی که نقطه اتصال هستند نیاز داشته است.
وی با اشاره به فعالیتهای سید محمود دعایی از رادیو تا مطبوعات اظهار کرد: مهمترین ویژگی که فعالیتهای آقای دعایی برای وی ساخته است نماد اخلاق در رسانه، سیاست و نماد عمل اخلاقی در جامعه است. دعایی هیچ گاه در عمل از قدرت سوءاستفاده نکرده است و امیدواریم جامعه با شخصیتهای امثال دعایی و با زیاد شدن افکار وی شاهد بهبود، توسعه و رشد و پیشرفت بیشتر باشد.
شهردار تهران: دعایی هیچ گاه از اعتدال و انصاف عبور نکرد
شهردار تهران اظهار داشت: سید محمود دعایی هیچ گاه از اعتدال و انصاف عبور نکرد. ایشان در خصایص اخلاقی نامآورند و زبانزد خاص و عام.
به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف که در آیین نکوداشت حجتالاسلام والمسلمین سید محمود دعائی که به پاس بیش از سه دهه فعالیت در حوزه فرهنگ و مدیریت موسسه اطلاعات برگزار شد، سخن میگفت خاطرنشان کرد: روزی که جناب آقای دعائی مبارزه را آغاز کردند من و امثال من در دامن مادر بودیم و بعدها نیز در جنگ تحمیلی مسئولیت پاسداشت دستاورد مبارزات ایشان را بر عهده داشتیم و لذا آشنایی من با آقای دعائی به دهه 70 و زمان حضور من در تهران برمیگردد.
وی افزود: ادب، گذشت و متانت ایشان برای امثال من یک درس بوده است. ایشان به حق فرزند انقلاب و دست پروده امام بودند و هستند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی: ویژگیهای متمایز و ارزشمند جناب آقای دعایی برای همه ما یک الگو و یک راهنماست
در ادامه این مراسم رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز طی سخنانی تصریح کرد: 90 سال است که مردم روزنامه اطلاعات را میخوانند و بیشک این روزنامه در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه موثر بوده است و بیش از 30 سال از این 90 سال در زمان مسئولیت سید محمود دعائی قرار داشته است.
وی افزود: ایشان موسسه اطلاعات را با مدیریت خود به یکی از بزرگترین موسسات فرهنگی و انتشاراتی ایران و منطقه تبدیل کردند و به راستی توانستند این مجموعه گرانقدر رسانهای را حفظ و صیانت کنند.
میرزاده تاکید کرد: ویژگیهای متمایز و ارزشمند جناب آقای دعایی برای همه ما یک الگو و یک راهنماست و ایشان در همه مسئولیتهایی که داشتند خوشقلبی، تدین ، فرزانگی و سادگی را توامان داشتند.
محمدرضا تابش: سید محمود دعائی شخصیتی است که سیاست را به ردای اخلاق زینت داد
محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: سید محمود دعائی شخصیتی بود که سیاست را به ردای اخلاق زینت داد و هیچگاه آزادگی را به قربانگاه مصلحت نبرد.
محمد رضا تابش در ادامه صحبتهای خود پیام شفاهی رییس جمهور دولت اصلاحات را به آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعائی قرائت کرد.
فرزند شهید مطهری: دعائی انسانی وارسته و متواضع است
فرزند شهید مطهری با اشاره به ویژگیهای شخصیتی سید محمود دعائی اظهار کرد: رسالت دعائی رسالت وصل و اتصال برای فرهنگ و احیای فرهنگ و ادب و هنر است.
به گزارش ایسنا، مجتبی مطهری فرزند آیت الله شهید مطهری در آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعائی با تاکید بر اینکه دعائی از سرمایه های فرهنگی کشور است گفت: دعائی انسانی وارسته و متواضع است که دارای شرح صدر است و از جمله انسانهایی است که میتوان او را به عنوان یک فرد فرهیخته به دنیا معرفی کرد.
وی با تاکید بر اینکه امروز به وجود دعائی و امثال او در جامعه فرهنگی نیاز مبرم داریم اظهار کرد: رسالت دعائی رسالت وصل و اتصال برای فرهنگ و احیای فرهنگ و ادب و هنر است. دعایی تجلی شعر «ما برای وصل کردن آمدیم، نی برای فصل کردن آمدیم»است.
وی در پایان گفت: آنچه که در روزنامه اطلاعات و نشریه علمی حکمت و معرفت چاپ شده است تجلی و تجسم میان ادب و هنر و فرهنگ و تمدن است.