فرهنگنامه نخبگان نابینای قرآنی توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) منتشر شد.
به گزارش جماران، این کتاب 440 صفحه ای را دفتر فرهنگ معلولین و انجمن نابینایان ایران گردآوری کرده اند و مؤسسه چاپ و نشر عروج در شمارگان هزار نسخه آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب شامل دو فصل می شود که فصل اول به معرفی اجمالی نخبگان نابینای قرآنی به ترتیب حروف الفبا پرداخته و فصل دوم نیز «سیر فعالیت های قرآنی» را انعکاس داده است.
در مقدمه ای که محمد نوری بر این کتاب نوشته آمده است: «صدها تن از معلولان حافظ، قاری و خبره در دیگر رشته های قرآنی در سال های پس از انقلاب با جدیت فعالیت داشته اند و رتبه های مطلوبی در مسابقات و رقابت های داخلی و خارجی کسب کرده اند. اما اینکه در هیچ یک از اسناد منتشره توسط وزارت فرهنگ و ارشاد یک دیگر نهادهای جمهوری اسلامی (غیر از بهزیستی) هیچ ذکر و یادی از آنها نشده، ظلم و اجحاف بزرگ در حق آنان است. این خصوصیت متعلق به یک دولت نیست و تاکنون همه دولت ها در اسناد منتشره چنین وضعیتی داشته اند.
از این رو متعهد شدیم کتاب مرجعی آماده کنیم و سهم معلولان را در فعالیت های قرآنی نشان بدهیم و به مردم واقعیت ها یعنی تلاش های مجاهدانه و بی نظیر همه معلولان اعم از نابینا و ناشنوا، فاقدان توان حرکتی و آسیب مندان ذهنی را نشان دهیم. از این رو کتاب حاضر پس از دو سال تلاش عده ای از علاقه مندان به این موضوع که بعضا خود دارای معلولیت اند تدوین شده است.
برای اولین بار درصدد هستیم نابینایان فعال در علوم قرآن را در این کتاب معرفی کنیم. البته همه آنها را نمی توان در یک جلد آورد از این رو فقط شخصیت های یک صد سال اخیر فعال در ایران شناسایی و زندگی و کارنامه آنها در این کتاب به ترتیب الفبای فامیل معرفی می شوند.
این کتاب قطعا شامل همه فعالان و همه نوع فعالیت های معلولان نیست. ان شاء الله در جلد دوم دیگر عزیزانی که در اینجا ذکر نشده اند، معرفی خواهند شد.»