این نشست با بررسی ادبیات داستانی و آثار جمالزاده و حضور دکتر شادمان شکروی و استاد مهدی خطیبی روز سه شنبه ٢٠ تیر ساعت ١٧:٣٠ در خیابان ولیعصر(چهارراه ولیعصر به سمت میدان) ، نرسیده به میدان ولیعصر، خیابان دمشق، پلاک 9، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ برگزار خواهد شد .
نشست «جمالزاده از سنت تا مدرنیسم» از سلسله نشست های تخصصی صد سال ادبیات ایران به همت انجمن اندیشه و قلم با همکاری پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار می شود.
به گزارش جماران این نشست با بررسی ادبیات داستانی و آثار جمالزاده و حضور دکتر شادمان شکروی و استاد مهدی خطیبی روز سه شنبه ٢٠ تیر ساعت ١٧:٣٠ در خیابان ولیعصر(چهارراه ولیعصر به سمت میدان) ، نرسیده به میدان ولیعصر، خیابان دمشق، پلاک 9، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ برگزار خواهد شد .
در پیش درآمد این نشست آمده است:
ادبیات و بررسی و نقد آگاهانه آثار ادبی همواره از مهم ترین فعالیت های فرهنگی در تمام دنیا به شمار می رود، یکی از مهم ترین نیاز های ادبیات ایران نیز، نشست های تحصصی در این زمینه است که برگزاری این سلسله نشست ها به همت گروه هنر انجمن اندیشه و قلم، آغاز شده است.
دومین سری این نشست ها، در تیر ماه، تحت عنوان: جمالزاده از سنت تا مدرنیسم ؛ برگزار می شود و ضمن مروری بر زندگی جمالزاده و اهمیت تاثیر و شناخت آثار او پرسشهای زیر مورد کنکاش قرار می گیرد:
یکی از مهم ترین آثار جمالزاده یکی بود یکی نبود اوست، دلیل اهمیت این مجموعه در شناخت و گذار ادبیات ایران به سمت مدرنیسم چیست؟
از لحاظ سبک شناسی و پرداخت های آبجکتیو(اُبژه) و سابجکتیو(سوبژه) در راستای نگاه روانشناسی ادبی و فلسفی، شخصیت پردازی و پرداخت در آثار جمالزاده چگونه ارزیابی می شود؟
آیا بینش جمال زاده نسبت به داستان کوتاه و قدرت تشخیص او در رابطه با جریان و آینده جامعه شناختی ادبیات کوتاه منثور جهان منحصر بفرد یا شایسته توجه جدی بوده است؟
آیا محمد علی جمال زاده از نظر مهندسی نثر نویسی شایسته مقامی است که جامعه ایرانی برای او قائل می شود؟ آیا ادبیات خلاق کوتاه ما مدیون بدعت های جمال زاده در این حوزه است؟