نخستین نشست "شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری" مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در "معاونت فرهنگی، هنری و ارتباطات این مؤسسه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جماران، «حجتالاسلام والمسلمین کمساری» معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در این نشست که با معارفه و اعطای حکم اعضای شورای عالی سینمایی مؤسسه همرا بود، ضمن تشریح سیاستهای جدید مؤسسه و این معاونت در مسیر معرفی و شناساندن اندیشه متعالی حضرت امام به جامعه اظهار داشت: با توجه به فضای اعتدالی که با روی کار آمدن دولت یازدهم در عرصههای مدیریتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور، شکل گرفته، امیدواریم که برنامههای مؤسسه هم با حجم و عمق بیشتری به پیش رود.
وی در این نشست که عصر دوشنبه - سی و یکم شهریور- برگزار شد، با تقسیم وظایف مؤسسه به دو وظیفه «تنظیم» و «نشر» آثار امام خمینی(س) گفت: خوشبختانه امر تنظیم و حفظ آثار و جمعبندی و طبقهبندی به نحو احسن و دلسوزانه انجام شده است. حفظ آثار و آرای امام خمینی(س) به عنوان بزرگترین مصلح قرن معاصر در دنیا که بین مسلمانان و غیرمسلمانان شخصیت بینظیری محسوب میشوند، امر بسیار خطیر و البته سختی است که مؤسسه خوشبختانه در این حوزه بسیار موفق بوده است.
کمساری در عین حال به بحث نشر آثار امام پرداخت و اظهار کرد: در بخش دوم که شامل نشر آثار حضرت امام است، به نظر من در یک مرحلهای مؤسسه خوب عمل کرده؛ اما پس از آن قدری در سالهای اخیر دچار کمکاری یا در واقع وقفه بوده است. شاید از آن جایی که این وقفه چندساله همزمان شد با سرعت بسیار بالای ارتباطات و انتقال اطلاعات در این سالها و گسترش سریع فضای مجازی و سهولت در اختیار قرارگیری اطلاعات، یک گسست میاننسلی با اندیشههای امام (س) در این سالها ایجاد شده است.
معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به ضرورت تغییر در روشهای نشر آثار امام در این مؤسسه تأکید کرد: ما در زمینه نشر آثار امام(س) عقب ماندهایم، اما مؤسسه میتواند در شرایط و فضای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی کشور در حال حاضر و ایجاد فضای اعتدالی، در نقش یک مرکز راهبردی و استراتژیک با رویکردی جدید به حوزه اندیشه امام (س) ورود کند و جهتگیری نماید.
وی اضافه کرد: در همین راستا معاونت فرهنگی، تشکیل شوراهای عالی سینمایی و هنرهای تصویری، تجسمی، ادبیات داستانی، موسیقی و شعر و دیگر شوراهای تخصصی را در دستور کار خود قرار داده است. مراد از این شوراها علاوه بر ایجاد یک مرکز راهبردی و استراتژیک، انجام کار کارشناسی، مدلسازی، حمایت، هدایت و نظارت در حوزههای تخصصی فرهنگی در ارتباط با نشر آثار و آرای حضرت امام (س) است.
حجتالاسلام کمساری از استقبال نخبگان فرهنگی حاضر در این شوراهای عالی، ابراز خرسندی کرد و افزود: واقعا باعث دلگرمی و مباهات است که ما در همه شوراها جمعی از نخبگان را توانستیم دور هم جمع کنیم.
وی در پایان سخنان خود در این نشست با اشاره به تنظیم منشور راهبردی شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری در این جمع کارشناسی گفت: تنظیم یک منشور راهبردی در جهت تبیین شرح وظایف متعالی در این شورا و ترسیم سیاستها و رویکردهای مؤسسه در این حوزه تحت نظر کارشناسانه اساتید و صاحبنظران، امر بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود. شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری، تنها یک شورای مشورتی نیست، بلکه شورای عالی سیاستگزاری است که مصوباتش وجاهت قانونی دارد و حتی بحثهای بودجهای و برنامهای هم در همین شورا به تصویب خواهد رسید.
زهادی: منشور سینمایی بر اساس فتاوا و نظریات امام در حوزه هنر تدوین میشود/ خط قرمز امام در حوزه سینما، فحشا بود
در این نشست، همچنین "علیرضا زهادی" دبیر شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری معاونت فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام، در زمینه تبیین وظایف این شورا و ضرورت تشکیل آن اظهار داشت: کار اول ما در این شورای عالی، تهیه یک منشور سینمایی بر اساس فتاوا و نظریات حضرت امام (س) در حوزه هنر و خصوصا سینماست؛ چراکه ما معتقدیم در حوزه فرهنگی نیازمند منشوری بر مبنای اندیشههای امام هستیم.
زهادی تصریح کرد: امروز ما چه به عمد و یا غیرعمد شاهد انحراف در ارائه اندیشههای والای حضرت امام (س) در این 25 سال عدم حضور ایشان هستیم. حضرت امام (س) راجع به مسئله سینما اگرچه اندک اما به صورت مستقیم و غیرمستقیم ورود داشتهاند. ایشان در نخستین سخنرانی خود در بهشت زهرا در آغاز انقلاب در مورد خیلی از مسائل مهم و استراتژیک فرهنگی میتوانستند صحبت کنند، اما امام واژه سینما را به کار میبرند و میفرمایند: «سینماى ما مرکز فحشاست. ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم». (صحیفه امام،ج6،ص15). یکی از خطوط قرمز امام در حوزه سینما، فحشا بود.
"دبیر شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری" بر اساس تأکید امام (س) بر وظیفه خطیر سینما و حفظ آن از انحرافات امروز خاطرنشان کرد: امروز در بحث تنظیم منشور باید تکلیفمان را با انحرافات سینمای معاصر مشخص کنیم. جشنوارهها و جایزه دادنها، همه باید بر ملاک منشور باشد. این شورا در حکم هیئت علمی تنظیم منشور است.
در پایان این جلسه، بررسی و تصویب شیوههای اجرایی مشارکت و حضور مؤسسه در جشنوارههای سینمایی رایج داخلی و خارجی و همینطور رصد فیلمسازان انقلابی خارجی مورد بحث قرار گرفت.
گفتنی است، اعضای شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به شرح زیر است: «حجتالاسلام علی کمساری» معاون فرهنگی هنری و ارتباطات مؤسسه، «علیرضا زهادی» مدرس و پژوهشگر سینما در مراکز حوزوی و دانشگاهی، تهیهکننده و کارگردان، «محمد حسن حقیقی» نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما و تلویزیون، «نصرت الله تابش» مدرس، مؤلف و پژوهشگر سینمای دینی، «مجتبی آقایی» مدرس، پژوهشگر، مؤلف و پیشکسوت هنر عکاسی، حجتالاسلام «علی اصغر سعادتی» مؤلف و پژوهشگر امور سینمایی و رسانه، «محمد مهدی مسعودشاهی» قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، «حبیب الله ایل بیگی» مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، «سید محمد مهدی طباطبایی» مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.