پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران: «قانون براى نفع ملت است، براى نفع جامعه است، براى نفع بعضى اشخاص و بعضى گروهها نیست. قانون توجه به تمام جامعه کرده است. قانون براى تهذیب تمام جامعه است. البته دزدها از قانون بدشان مىآید و دیکتاتورها هم از قانون بدشان مىآید و کسانى که مخالفتها مىخواهند بکنند از قانون بدشان مىآید، لکن قانونى که مال همه ملت است و براى تهذیب همه ملت است و براى آرامش خاطر همه ملت است و براى مصالح همه ملت است، باید محترم شمرده بشود. نباید چنانچه یک قانونى بر خلاف نظر من بود، من بیایم بیرون و هیاهو کنم که من این قانون را قبول ندارم، این قانون خوب قانونى نیست. قانون خوب است، شماها باید خودتان را تطبیق بدهید با قانون، نه قانون [خودش را] با شما تطبیق بدهد. اگر قانون بنا باشد که خودش را تطبیق بدهد با یک گروه، تطبیق بدهد با یک جمعیت، تطبیق بدهد با یک شخص، این قانون نیست. قانون در رأس واقع شده است و همه افراد هر کشورى باید خودشان را با آن تطبیق بدهند. اگر قانون بر خلاف خودشان هم حکمى کرد، باید خودشان را در مقابل قانون تسلیم کنند، آن وقت است که کشور کشور قانون مىشود.»
فراز فوق قسمتی از فرمایش حضرت امام خمینی(س) است که در صحیفه امام، جلد14، صفحات 414و415 قابل مشاهده است و در کتاب «قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی(س)» ذیل مبحث «التزام عملی به قانون، نتایج و آثار مثبت آن» آورده شده است.
کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی(س)» که حاوی مطالب بسیار شیرین از بیانات و خاطرات حضرت امام خمینی(س) است، بدین منظور فراهم آمده تا زمینه عمل به قانون براساس سفارشات حضرت امام(س)،-به ویژه توسط مسئولین و دست اندر کاران حکومتی- زمینه جلب اعتماد عمومی را به وجود آورده و جامعه به بهترین سامان اجتماعی خود برسد.
این اثر 96 صفحهای شامل یک مقدمه و دو فصل است. در مقدمه به ارزش و والائی قانون در مناسبات اجتماعی، نقش قانون در تعریف وظایف فردی و اجتماعی و تنظیم روابط آنها و روشهای رفتاری و... اشاره دارد. فصل اول بر مبنای نظرات حضرت امام در نوشتهها، سفارشات و سخنرانیها به امر قانون و قانونگرایی میپردازد و شامل مباحث کلی:«جایگاه قانون در اندیشه امام خمینی»، «امام خمینی مدافع قانون در برابر نظام شاهنشاهی» و «امام، مدافع و مروج قانون در نظام اسلامی» است. فصل دوم تحت عنوان سیره عملی به خاطرات جالب و آموزندهای از امام خمینی(س) در موضوع قانون و قانونگرایی معطوف است.
این کتاب که توسط اصغر میرشکاری نگارش یافته است، از جمله منشورات مؤسسه چاپ و نشر عروج(وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر امام خمینی(س)) میباشد و چاپ اول آن در اوایل سال 1393 عرضه شده است.