پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ادبی یار و یادگار قرائت شد

بیانیه هیات داوران چهارمین دوره جشنواره ادبی یار و یادگار

علیرضا بهرامی به عنوان نماینده هیأت داوران به قرائت متن بیانیه این هیات پرداخت. “حسین اسرافیلی”، “عبدالجبار کاکایی”، “رضا عبداللهی” در حوزه شعر و ترانه و “محمدرضا اصلانی” و “کاظم کامران شرفشاهی” در بخش داستان و “زهرا نصوحی” و “علیرضا بهرامی” در بخش نثر ادبی و مقاله داوری آثار این دوره از جشنواره ادبی یار و یادگار را برعهده داشتند.

اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ادبی یار و یادگار روز پنج شنبه پنجم اسفندماه در محل حوزه هنری با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وخبری جماران، دراین مراسم علیرضا بهرامی به عنوان نماینده هیأت داوران متن بیانیه این هیات ا قرائت کرد .

"حسین اسرافیلی"، "عبدالجبار کاکایی"، "رضا عبداللهی" در حوزه شعر و ترانه و "محمدرضا اصلانی" و "کاظم کامران شرفشاهی" در بخش داستان و "زهرا نصوحی" و "علیرضا بهرامی" در بخش نثر ادبی و مقاله داوری آثار این دوره از جشنواره ادبی یار و یادگار را برعهده داشتند.

در این بیانیه آمده است: هیات داوران چهارمین جشنواره ادبی یار و یادگار، پیوند این دوره از جشنواره را با موضوع ویژه علامه و مفسر گرانقدر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی رضوان الله تعالی علیه ارج نهاده و از مقام شامخ آن عالِم ستوه که عمری در ظل عنایات و هدایت های امام عظیم الشان به مجاهدت پرداخت، تجلیل و تکریم به عمل می آورد.

جشنواره ادبی یار و یادگار، نهالی نورسته است که امروز چهارمین سال شکوفایی خود را به عنوان رویدادی فرهنگی و ادبی در اذهان عمومی، خاصه علاقه مندان بی شمار ادبیات این سرزمین ادب مدار یادآوری می کند. هرچند میزان استقبال اهل قلم از جشنواره ای که نوقلمان عزیز را در کانون توجهات خود قرار داده است. وزانت و اعتباری فراتر از دوره ای چهارساله را به این رویداد ارزشی ارزانی داشته و از این حیث، رسالتی والاتر و مسئولیتی سنگین تر را متوجه برگزارکنندگان این جشنواره ادبی می سازد، امید که همراهی و همدلی صادقانه اهالی ادب و هنر متعهد به امام عظیم الشان و انقلاب اسلامی، توام با نقدهای مشفقانه اصحاب اندیشه به عنوان سرمایه ای بی بدیل، همچنان مددرسان یادنگاران نوخاسته و تازه نفس تا صعود به سرمنزل مقصود باشد.

این بیانیه می افزاید : در این دوره که با اعلام رسمی فراخوان در بیستم شهریورماه سال جاری کلید خورد، مجموعا چهارصد و پنجاه و هفت اثر ادبی در پنج بخش اعلام شده: داستان، شعر، نثر ادبی و تحقیقی، ترانه و ادبیات کودکان و نوجوانان به دبیرخانه جشنواره ادبی یار و یادگار ارسال گردید که از لحاظ کمی، آثار شعر و نثر ادبی و تحقیقی بالاترین حجم را به خود اختصاص دادند، در این دوره نیز سبد «ترانه» پر بار نبود که امیدواریم در دوره های آتی، ترانه سرایان و کوشندگان این حوزه پر مخاطب ادبی درخشش قابل قبولی را در این بخش از جشنواره داشته باشند.

پس از پایان فرصت ارسال اثر، یعنی بیست و دوم بهمن ماه، بنا به درخواست مکرر ارسال کنندگان آثار و تصویب شورای سیاستگذاری جشنواره، چهار روز دیگر به فرصت مذکور افزوده شد و نهایتا بیست و هفتم بهمن ماه، داوری مقدماتی توسط تعدادی از اعضای نوقلم باشگاه قلم جماران به عنوان مدرسه ای مکاتباتی در واحد کودک و نوجوان موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی سلام الله علیه آغاز گردید. در مرحله دوم و نهایی نیز جمعی از شاعران و نویسندگان معاصر کشورمان، کار ارزشیابی و انتخاب آثار را با جدیت و تعهد، طی سه روز پی گرفتند که امروز شاهد به بار نشستن محصول این تلاش جمعی هستیم.

هیات داوران چهارمین جشنواره ادبی یار و یادگار، بر خود فرض می داند ضمن تقدیر و تشکر از کلیه عزیزانی که به فراخوان جشنواره پاسخ مثبت داده اند، به برگزیدگان این دوره تبریک گفته و از کسانی هم که در این دوره به فهرست برگزیدگان راه پیدا نکرده اند برای دوره های آتی دعوت به همکاری و همراهی کند.

درادامه بیانیه هیات داوران چهارمین جشنواره ادبی یار و یادگار درخصوص بخش های مختلف جشنواره تصریح شده است :

بخش شعر:تاثیر پذیری از فضای کلی شعر بعد از انقلاب در قریب به اتفاق اشعار ارسالی (فارغ از چند اثر) مشهود بود و این موضوع بیانگر آن است که شاعران جوان امروز و نوقلمان ما در حوزه زبان به توفیق هایی دست یافته اند که البته این توانمندی می بایست با مجموعه ای از کارآمدی ها و توانمندی های ذوقی و ادبی یک شاعر در اثر، خود را نشان دهد.

بخش داستان:مجموعه آثار اخذ شده در این بخش، گویای ظرفیت بالای آثار و تلاش والای خلق کنندگان داستان هاست، اما پایین بودن اطلاعات تاریخی نویسندگان و کمرنگ بودن حوادثی که بتواند مخاطب را نسبت به تاریخ معاصر حساس کند، ضعفی انکار ناپذیر است که می بایست در جهت رفع آن اهتمام بیشتری شود.

بخش نثر ادبی و تحقیقی:در بخش نثر ادبی و تحقیقی با آثاری مواجه بودیم که نویسندگان و گردآورندگان صرفا به بازگویی حادثه یا حوادثی بسنده کرده و با افزودن مقدمه و موخره، به اتمام کار خود رضایت داده بودند. هیات داوران ضمن تقدیر از عزیزانی که در این بخش آثاری برای جشنواره ارسال کرده اند، اعلام می دارد که در صورت بالا بودن کیفیت آثار در این بخش، طی دوره های آتی، داوری و ارزشیابی نثر ادبی را جدای از نثر تحقیقی و مقاله در دستور کار خود قرار دهد و این دو بخش از یکدیگر متمایز شوند.

بخش ادبیات کودکان و نوجوانان:بر هیچکس پوشیده نیست که این حوزه ادبی، در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به رشد و شکوفایی رسید، خوشبختانه آثاری قابل اعتنا و بعضا پر بار در حوزه شعر کودک و نوجوان به دبیرخانه جشنواره واصل گردید، بر این باوریم که تقویت این حوزه و تشویق کوشندگان ادبیات کودکان و نوجوانان می تواند همچنان زمینه ظهور و بروز چهره های خلاق و خوش فکر در این حوزه ادبی پر مخاطب را فراهم آورد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.