کارگردان مستند «ابوطه» می‌گوید: این فیلم درباره تاثیر انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی (ره) در هشت سال دفاع مقدس پشت خاکریزهای دشمن است. روایت افسرانی که حاضر نبودند در برابر سربازان امام خمینی (ره ) بجنگند.

به گزارش جی پلاس، به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، حسن قهرمانی، کارگردان مستند «ابوطه» درباره سوژه این فیلم مستند گفت: این مستند 5 قسمتی درباره تاثیر انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی (ره) در هشت سال دفاع مقدس پشت خاکریزهای دشمن است. جالب است بدانید در زمانی که عراق با کشورمان وارد جنگ شد، عراقی‌ها خودشان درگیری‌هایی با حزب بعث داشتند که در نوع خود بسیار قابل تامل است. به عبارت دیگر، بسیاری از مردم عراق در جنگ با ایران، رژیم بعث را همراهی نمی‌کردند و مخالف جنگ با ایران بودند چرا که به امام خمینی ارادت داشتند. مستند «ابوطه» به بررسی تاثیر رهبری امام خمینی در بین سربازان عراقی و در پشت خاکریزهای دشمن می‌پردازد.

وی ادامه داد: فیلم را با این فرضیه شروع می‌کنیم که آیا انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی (ره) تاثیری بر مردم عراق داشته است یا خیر، سپس با شخصیتی به نام ابوطه آشنا می‌شویم؛ او از فرماندهان جنگ روانی علیه عراق بوده و به همین دلیل با بسیاری از عراقی‌هایی که اسیر می‌شدند، ارتباط نزدیک داشته است. از آنجا که ابوطه در کمپ اسرا حضور داشته و یکی از بازجویان بوده است، با بسیاری از افسران ارشد عراقی صحبت کرده و از حرف‌هایشان باخبر است. او حالا پس از سال‌ها وارد خاک عراق شده و دنبال کسانی می‌رود که روزگاری از آنان بازجویی کرده است. 

این کارگردان و مستندساز بیان داشت: پس از این که ابوطه این افسران سابق ارتش عراق را پیدا می‌کند، با آنان وارد گفت‌وگو شده و در لابه‌لای صحبت‌ها به همان فرضیه اصلی که تاثیر امام خمینی بر عراقی‌ها بوده است پاسخ می‌دهیم. این افراد با توجه به چیزهایی که در جنگ دیده و شنیده بودند، به ابعاد جدیدی از این فرضیه می‌پردازند. 

او درخصوص مشاهداتی که این افسران داشته‌اند، گفت: برای مثال با کسی به نام ابوذوالفقار آشنا می‌شویم که در زمان تصویربرداری این فیلم مستند، مشاور وزیر جنگ عراق است. جالب است بدانید وقتی وارد خانه‌اش شدیم عکسی را در منزل او دیدیم که رهبر انقلاب، امام خمینی و امام موسی صدر در کنار هم بودند. او کسی است که در زمان جنگ یک تیپ زرهی را تسلیم ایران کرده است. وقتی از خاطرات خودش برایمان تعریف می‌کرد، می‌گفت که پدرش او را تهدید کرده که اگر در برابر سربازان امام خمینی بایستی عاق‌ات می‌کنم. او تعریف می کرد که پدرم به دو کس اعتقاد ویژه داشت؛ یکی امام خمینی و دیگری امام موسی کاظم علیه‌السلام. نکته قابل توجه صحبت‌های او این بود که می‌گفت بسیاری از مردم عراق حاضر به همراهی با صدام در جنگ با ایران نشدند و ما مطمئن بودیم با این شرایط، صدام نمی‌تواند کاری علیه ایران انجام دهد.

وی تاکید کرد: در بخش دیگری از فیلم کسی را نشان دادیم که هم از طرف عراقی‌ها مجروح شده است و هم از طرف ایرانی‌ها. به نظرم در این فیلم مستند ناگفته‌های زیادی از جنگ را می‌بینیم که همگی بخش‌های مهمی از اطلاعاتی است که در پشت خاکریزهای عراقی‌ها رخ داده است. 

قهرمانی با اشاره به روند تولید این فیلم گفت: ساخت این فیلم نزدیک به 3 سال طول کشید و نزدیک به یک ماه در عراق تصویربرداری داشتیم؛ از آنجا که بسیاری از گفت‌وگوها به زبان عربی بود همه را ترجمه کردیم و این موضوع فرآیند زمانبری بود. 

عوامل ساخت این مستند عبارتند از: نویسنده و کارگردان حسن قهرمانی، تهیه‌کننده بهنام گنجه، تصویربردار امین صبور، تدوین عبدالله شکری و رضا گنجی، مدیر تولید نوروز پورمند. 

این مستند  که از امشب در جدول پخش شبکه مستند قرار گرفته یکشنبه ها ساعت 22:30 پخش می شود و و تکرار آن  روز آینده  ساعت 10:30 خواهد بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.