تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه بیان معارف دینی در قالب هنر باعث اثرگذاری و ثبت دوچندان آنها در وجدان و قلوب انسانها میشود، گفت: هنر این است که بتوان با سرودن و خواندن ابیاتی شعر، انسانی را متحول کرد.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار با جمعی از شاعران، مداحان و مرثیهسرایان اهل بیت(ع) عرصه شعر و مداحی برای ائمه طاهرین(ع) را عرصه علم، ادب، احساس و عشق خواند و گفت: مهمترین موضوع در مداحی و شعرسرایی برای اهل بیت(ع) اخلاص و برای خدا سراییدن و خواندن است.
وی ادامه داد: چه آنهایی که شعر میسرایند و چه آنهایی که شعر را قرائت میکنند، هنرمند هستند. وقتی انسان بتواند با صدا و هنرش ساعتی جمع کثیری را مجذوب کند، چیزی جز هنر نیست.
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: هنرمند کسی است که بتواند با سرودن و خواندن ابیاتی، انسانی را متحول کند. همان طور که یک آیه قرآن کریم انسانی را دگرگون میکند و انسانهای در مسیر گمراهی و ظلالت را هدایت مینماید.
وی هنر مداحی را خاص و ویژه شیعه خواند و عنوان کرد: یکی از عواملی که در طول تاریخ اسلام علیرغم تمام هجمهها و جور دشمنان شیعه را حفظ کرده، مداحی و مرثیه سرایی برای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در دنیا شاعر بسیار بوده، اما تفاوت شعرای اهل بیت(ع) با دیگران در این است که این شعرا فضیلتها را میسرایند و جامعه را به اخلاق نیکو، پاکیزگی، انسانیت و سبک زندگی اسلامی دعوت میکنند.
وی ابزار هنر را مایه ماندگاری فرهنگ، تاریخ، هویت و فعالیتها دانست و ابراز کرد: بیان معارف دینی در قالب هنر باعث اثرگذاری و ثبت دوچندان آنها در وجدان و قلوب انسانها میشود، هرچه که بخواهد ماندگار شود باید در قالب هنر قرار بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به رشد و تعالی چشمگیر شعر و هنر اسلامی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب هر سال دوبار با شعرا دیدار دارند که این موضوع نشان دهنده اهمیت و تأثیرگذاری شعر و هنر در جامعه است.
وی تصریح کرد: مبارزه با مستکبران جزو جدانشدنی زندگی تمامی ائمه(ع) بوده است و هیچ کدام از ائمه اطهار(ع) از مبارزه با طاغوتهای زمان خود غافل نبودند، بنابراین در اشعار اهل بیت(ع) باید روح مبارزه، مقاومت، ایستادگی در برابر ظالمان و عدالت طلبی موج بزند.
وی افزود: صدها نفر در یک نصف روز در نیجریه به خاک و خون کشیده شدند، اما هیچ کدام از مدعیان حقوق بشر این جنایت را محکوم و علیه آن اقدامی نکردند؛ در چنین شرایطی این وظیفه سنگین بر دوش شعراست که این حقایق را در قالب هنر برای مردم بازگو کند و چهره واقعی دشمن را نشان دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی القای امید به جامعه را از دیگر نکات مهمی برشمرد که شعرای متعهد و مؤمن باید به آنها توجه کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: القای امید به جامعه و امیدوار و دلگرم کردن مردم نسبت به آینده از موضوعاتی بوده که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است که شعرا نیز باید نسبت به آن توجه داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس فتوای بسیاری از علما اهانت به مقدسات سایر مذاهب حرام است، گفت: دقت در محتوای اشعار و توجه به تحکیم وحدت و اتحاد مسلمین از موضوعات کلیدی و بسیار مهمی است که مداحان باید به طور جدی مدنظر داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش پایانی سخنان خود مداحان حرم مطهر رضوی را جریان ساز خواند و ابراز کرد: مخاطبان مداحان حرم مطهر، زائرانی از سراسر کشور هستند بنابراین در انتخاب شعر و دعاهای پایان مراسم باید کمال دقت را داشته باشیم، بنای ما بر این است در دعاهای پایان مراسمهای مذهبی حرم مطهر از ادعیه ائمه اطهار(ع) که در مفاتیح یا صحیفه سجادیه آمده و به فارسی روان ترجمه شده، استفاده کنیم.