بر اساس محتویات این کتاب، پرونده ایران هنوز هم به عنوان یکی از مهمترین پرونده ها در سیستم اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل مطرح است. این در حالی است که خود اسرائیل در سال ۱۹۶۷ همزمان با جنگ ۶ روزه با اعراب، به سلاح اتمی مجهز شد و سال ۱۹۷۹ اولین آزمایش اتمی خود را در صحرای آفریقا انجام داد.
نشست بررسی و نقد کتاب «جاسوسان علیه آخر الزمان» توسط جمعیت دفاع از ملت فلسطین با حضور کارشناسان حوزه فلسطین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جماران، علیرضا سلطانشاهی در این نشست گفت: عمده آثار منتشر شده در حوزه فلسطین کتاب های خیلی ضعیف است. به دلیل اینکه محققین ما متأسفانه کم کار هستند و آثارشان هم عمق ندارد. در دهه هفتاد با همکاری روایت فتح تصمیم گرفتیم یک تعداد آثار را ترجمه کنیم و از 52 عنوان کتاب، شاید نزدیک 20 جلد برای آماده سازی رفت و حدود 15 جلد منتشر شد.
وی اظهار داشت: بخش عمده کتاب جاسوسان علیه آخر الزمان در مورد سیستم امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل است. از جمله اینکه ظرف ۳۰ سال یعنی از ۱۹۱۷ که بیانیه «بالفور» صادر شد تا ۱۹۴۸ یعنی زمان تشکیل اسرائیل پروسه تشکیل این رژیم شکل می گیرد و حتی گروه های تروریستی یهودی مانند «هاگانا» و «اشترن» در همان دوران شکل می گیرند که به مرور زمان این گروه های تروریستی در ارتش اسرائیل ادغام میشوند.
این محقق حوزه فلسطین با بیان اینکه کتاب جاسوسان علیه آخر الزمان یک کتاب پر اطلاعات و مفید است، افزود: اولین فصل از این کتاب مربوط به ایران است و این نشان می دهد که ایران و به خصوص بحث هسته ای آن، مورد توجه نویسندگان کتاب قرار گرفته است. اما پرسش این است که چرا اسرائیلی ها در سیاست های خود نسبت به هسته ای شدن کشورهای منطقه متفاوت با ایران عمل کرده اند. اسرائیل صبر کرد تا تأسیسات هسته ای عراق و سوریه تکمیل شود و بعد آنها را بمباران کرد، اما در مورد ایران این اقدام را نکرد.
وی با یادآوری اینکه آنها ایران را یکی از مهمترین تهدید های اسرائیل می دانند، ادامه داد: مئیر داگان، رئیس موساد، در پرونده هسته ای می گفت باید مقابله کنیم ولی نباید حمله کنیم. آنها دنبال این بودند که آمریکا را متقاعد کنند که ایران دارد به سلاح هسته ای می رسد و اگر قرار است اقدام شود به دست آمریکا و با اجماع جهانی باشد. به نظر من یکی از دلایلی که تا الآن اقدام عملی نکرده اند این است که نمی دانند پاسخ ایران چقدر به آنها ضربه می زند. آنها معتقدند مسأله هسته ای ایران آـنقدر بزرگ شده که اجماع جهانی می خواهد.
وی با اشاره اینکه اسرائیلی ها در حمله به هر کشوری دو هدف «اخلال» و «ارعاب» را دنبال می کنند، اظهار داشت: در مورد ایران در این کتاب دست به اعترافاتی زده اند که هیچ دلیلی جز ارعاب ندارد. در این کتاب به طور رسمی می آورند که برای اخلال در روند هسته ای ایران این مراحل را رفته ایم. پروژه منحرف کردن آژانس بین المللی انرژی اتمی و حتی تهدید و تطمیع «محمد البرادعی» مدیرکل وقت آژانس نیز در دستور کار موساد قرار گرفته بود که در کتاب آمده است. ارسال ویروس «استاکس نت» به شبکه هسته ای ایران و ترور دانشمندان هسته ای نیز از دیگر مباحث کتاب است که موساد همه اینها را در دستور کار قرار داده بود.
سلطانشاهی با بیان اینکه این کتاب نکته های جالب و جدید دارد، تصریح کرد: در این کتاب آمده که ترور آقای محتشمی کار موساد بوده است. آنها مدعی شده اند که آقای محتشمی هماهنگ کننده اقدامات ضد اسرائیلی در سوریه بوده که قرآن فرستادند و ایشان را ترور کردند. این کتاب همچنین حمله اسرائیل به لبنان را محکوم می کنند و شارون را مقصد می دانند. لبنان پرونده دردناکی برای آنها بود و فقط برای آنها هزینه بود و فایده ای هم نداشت.
سلطانشاهی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در پی جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هستهای و تشویق جامعه جهانی به تشدید تحریم های ایران بود، ادامه داد: بر اساس محتویات این کتاب، پرونده ایران هنوز هم به عنوان یکی از مهمترین پرونده ها در سیستم اطلاعاتی و علیرضا امنیتی اسرائیل مطرح است. این در حالی است که خود اسرائیل در سال ۱۹۶۷ همزمان با جنگ ۶ روزه با اعراب، به سلاح اتمی مجهز شد و سال ۱۹۷۹ اولین آزمایش اتمی خود را در صحرای آفریقا انجام داد.
وی افزود: یکی دیگر از فصل های کتاب به ترورهای مقامات فلسطینی به دست اسرائیل پرداخته که از آن جمله خلیل الوزیر، شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز نتیسی، فتحی شقاقی و البته ترور ناکام خالد مشعل است. البته اسرائیلی ها مسئولیت ترور یاسر عرفات را نمی پذیرند؛ اگرچه نشانه ها حاکی از دست داشتن این رژیم در ترور عرفات است. همچنین بر اساس فصل 23 این کتاب، صهیونیست ها مسئولیت ترور شهید عماد مغنیه را بر عهده گرفته اند.
در ادامه این نشست حسین رویوران، کارشناس مسائل خاورمیانه، گفت: بیشتر محافل اطلاعاتی و مطالعاتی اسرائیل در شرایط کنونی روی مسأله ایران متمرکز شده اند. اخیرا صهیونیست ها گزارشی منتشر و اذعان کرده اند که ایران دارای یک نیروی انسانی متخصص عظیم است که اگر سرمایه گذاری خارجی در این کشور اتفاق بیفتد می تواند شگفتی توسعه جهان باشد و حتی چین را در زمینه توسعه اقتصادی کنار بزند. به همین دلیل اولویت ما در ایران باید این باشد که تحریم ادامه پیدا کند.
وی افزود: غربی ها به رغم ادعاهایشان مبنی بر اینکه با بسیاری از سیاست های اسرائیل مخالف هستند، کاملا در پروژه های این رژیم همراه و سهیم هستند؛ تا جایی که در جنگ ۳۳ روزه لبنان اروپایی ها پل هوایی زدند تا کمک های لازم لجستیکی به اسرائیل برسانند. البته صهیونیست ها این توانایی را دارند که بسیاری از مقوله های صهیونیسم مانند «هولوکاست» و بسیاری افسانه سازی های دیگر را در جهان جا بیاندازند.
رویوران اظهار داشت: در خواندن این کتاب ها باید دقت بسیار بالایی باشد که تحت تأثیر جنگ روانی و بسیاری از القائاتی که صورت می گیرد قرار نگیریم؛ چون آنها در این کتاب ها شکست های خود را نمی گویند و پیروزی ها یا پیروزی نماها را می گویند.