چه کتابی بخریم بخریم؟

اگرچه هرساله با رشد کمیت در زمینه عناوین مواجه هستیم،‌ اما به‌زعم کارشناسان، سال‌های گذشته ایام فقر کتاب خوب بوده است

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر جی پلاس، نمایشگاه کتاب هر ساله با حضور تعداد قابل ملاحظه‌ای از ناشران تهرانی و شهرستانی در اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود. با وجود اینکه در 10 روز نمایشگاه، هزاران عنوان برای مخاطبان عرضه می‌شود، اما موضوعی که همیشه ذهن مخاطب عام را درگیر می‌کند، بحران انتخاب کتاب خوب است.

انبوه کتاب‌های زرد و شبه‌کتاب‌ها در جایی که قرار است کارنامه نشر ایران در چند سال اخیر باشد، انتخاب را برای مخاطبی که به طور جدی دغدغه کتاب در طول سال ندارد، دشوار می‌کند. فال‌نامه‌ها و کتاب‌های زردی که در قالب‌های مختلف دینی و مذهبی منتشر شده‌اند، در اکثر راهروهای نمایشگاه دیده می‌شود. انبوه کتاب‌های این‌چنینی و نبود ساز و کار مناسب جهت ترویج کتاب خوب در کشور، سبب گمراهی مخاطب عام شده و متأسفانه گاه همین بی‌اطلاعی منجر به گرم شدن تنور شبه‌کتاب‌‌ها می‌شود. 

بحران نبود کتاب خوب و ضعف در تألیفات موضوع جدیدی نیست، در سال‌های اخیر یکی از مشکلات نشر که ذهن مخاطبان جدی عرصه نشر و پژوهشگران را به خود مشغول داشته، نبود کتاب خوب و گم شدن آثار استخوان‌دار در میان انبوه کتاب‌هایی است که به نام کتاب منتشر می‌شود. کتاب‌های بی‌شناسه و بی‌شناسنامه‌ای که گفته می‌شود تنها قیل و قال حوزه نشر هستند، نه حرف جدیدی برای گفتن دارند و نه خلاقیتی برای تألیف آنها صرف شده است.

 به همین منظور در این گزارش درنظر داریم تا با ارائه سلسله گزارش‌هایی با محوریت پیشنهاد اهالی قلم برای خرید کتاب خوب، مخاطبان را در این زمینه راهنمایی کند. در ادامه نظرات و پیشنهادات برخی از نویسندگان و شاعران را می‌خوانید:

مرتضی سرهنگی ضمن اشاره به کتاب‌های خوبی که در حوزه ادبیات پایداری منتشر می‌‌شود، یک کتاب جالب در حوزه ادبیات ورزشی را برای مطالعه پیشنهاد می‌کند و می‌گوید: «دست نیافتنی» را به تازگی خواندم که دربردارنده زندگی نامه علیرضا حیدری است. این اثر در ردیف ادبیات ورزشی قرار می‌گیرد؛ ادبیاتی که جوان است و دارد رشد می‌کند. ما در کشتی مانند برزیل در فوتبال هستیم، ولی یک ورق از این قهرمانی‌های خودمان را در یک ورق کاغذ هم نداریم و این خوب نیست. من به آینده ادبیات ورزشی امیدوار هستم.

وی با توصیه مطالعه این اثر به کسانی که می‌خواهند تازه وارد دنیای کتابخوانی شوند، می‌افزاید: در زندگی‌نامه‌ها همیشه درس‌هایی هست. مطالعه این کتاب برای کسانی که به ورزش علاقه‌مند هستند می‌تواند درس‌آموز باشد. ادبیات ورزشی آینده خوبی خواهد داشت.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید