سینمای ایران تاکنون توانسته با اکران بیش از ۳۰ فیلم در فصل زمستان به درآمد بیش از ۴۶ میلیارد تومان دست پیدا کند.

به گزارش جی پلاس، سینمای کشور درحالی به روزهای پایانی فصل زمستان نزدیک می‌شود که با فروش بیش از ۴۶ میلیارد تومان، این فصل را پشت سرگذاشتند و در مجموع ۳۴ فیلم در فصل زمستان به نمایش درآمد که از این تعداد، ۱۸ فیلم از ابتدای دی‌ماه روی پرده رفتند و ۱۶ فیلم هم نمایش خود را از فصل گذشته آغاز کردند و تا اواسط زمستان ادامه دادند.

مرتضی شایسته مدیر دفتر پخش‌ هدایت فیلم درباره ارزیابی گیشه زمستانی سینما بیان کرد: فروش گیشه در فصل زمستان وضعیت خوبی را پشت سر گذاشت و فیلم‌هایی که اکران شدند با استقبال نسبتا خوبی مواجه شد. البته باید برای اکران سال آینده دقت بیشتری داشته باشیم و اکران‌های آزاد را کمتر کنیم.

او ادامه داد: با کم‌ کردن تعداد فیلم‌های اکران شده در گروه آزاد می‌توانیم شرایط بهتری را برای سینماها و فروش فیلم‌ها ایجاد کنیم. مثلا اگر امسال چهار فیلم به صورت آزاد اکران شده است، در سال آینده به دو فیلم کاهش دهیم و ضوابطی بگذاریم که امکان قرار گرفتن در سرگروه‌ها وجود داشته باشد؛ به این صورت اکران‌ها و دفاتر پخش بر روی نمایش فیلم‌ها مسلط‌تر خواهند بود.

شایسته درباره تنوع موضوعی فیلم‌های اکران شده در سه ماهه آخر سال نیز بیان کرد: ژانرهای گوناگونی در این سه ماه روی پرده سینما رفتند و نکته قابل توجه حضور چند انیمیشن و فیلم کودک در کنار دیگر آثار اجتماعی و کمدی بود. ولی اینها باید وارد گروه شوند و یا باید یک گروه سینمایی جداگانه برای انیمیشن و کودکان داشته باشیم، البته کسانی که در جریان سینمای کودک هستند چند سالی است که این نکته را مطرح می‌کنند اما هنوز به جایی نرسیده است

این تهیه کننده ادامه داد: باید سینماهای مختلف را شناسایی و حداقل ۱۰ سینما برای انیمیشن و کودک به عنوان پایه قرار دهند که بعد هم در سینمای آزاد بتوانند فیلمشان را اکران کنند. همچنین مسئولین آموزش پرورش هم حتما از این گونه فیلم‌ها باید حمایت کنند.

مدیر پخش «هدایت فیلم» علت صدرنشینی همیشگی فیلم‌های کمدی در گیشه سینما را انتخاب و سلیقه مردم دانست و اضافه کرد: گاهی ممکن است مردم از فیلم‌های ملودرام، اکشن یا حتی حادثه‌ای استقبال کنند و این نیست که کسی به سلیقه آن‌ها جهت دهد. با این حال باید تنوع اکران فیلم‌ها در سینما لحاظ شود. اگر فیلمی با کیفیت مناسب و سناریویی قوی ساخته شده باشد قطعا مردم از آن استقبال خواهند کرد.

شایسته در ادامه صحبت‌هایش به فیلم «آن سوی ابرها» مجید مجیدی هم اشاره کرد و گفت که این فیلم کاملا امروزی است و قطعا به رونق سینماها کمک می‌کند.

او با اعتقاد بر اینکه "سی‌وششمین جشنواره فجر که بهمن ماه امسال برگزار شد، نسبت به سالهای گذشته اثر کمتری بر اکران‌ها گذاشت" گفت: امسال تاثیر جشنواره فجر بر روی گیشه سینما و فیلم‌های اکران شده کمتر بود. علت این اتفاق این بود که تعداد فیلم‌های برگزیده در جشنواره نسبت به سال‌های گذشته کمتر شده و سالن ها و سینماهای کمتری هم درگیر این جشنواره شدند. البته به نظرم باید باز هم کمتر شود و این کم شدن تعداد سینماهای مخصوص جشنواره، باعث شد صدمه کمتری به اکران فیلم‌های روی پرده بخورد.

این تهیه کننده همچنین تاکید کرد که باید جشنواره فجر را در کنار جریان اکران سینما داشته باشیم زیرا که نباید برگزاری این جشنواره به گیشه سینما صدمه بزند.

 

این در حالی است که رضا سعیدی پور مدیر پردیس سینمایی «آزادی» با بیان اینکه "وجود جشنواره فجر در فصل زمستان تا حدودی باعث افت فروش گیشه سینماها می‌شود" بیان کرد: همه ساله نزدیک جشنواره فجر که می‌شویم، فیلم‌های جدیدی اکران نمی‌شوند و فیلمها روزها و هفته‌های پایانی نمایش خود را پشت سر می‌گذارند، به همین دلیل اکثر مردم یا این فیلم‌ها را دیده‌اند و رغبتی به سینما رفتن ندارند و یا خودشان را برای جشنواره فیلم فجر آماده می‌کنند. به همین خاطر ما همیشه قبل از جشنواره فجر با افت نسبی فروش فیلم‌ها مواجه بوده‌ایم.

او اضافه کرد: این بار هم که در زمستان با بارش برف و سرما و یخبندان و همچنین در مقابل آن آلودگی هوا مواجه شدیم ریزش مخاطبان بیشتر و محسوس‌تر بود و این مسئله نه فقط برای تهران بلکه در همه شهرستان‌ها هم این طور بوده است.

 

بنا بر این گزارش،نکته قابل اشاره دیگر درباره فیلم‌های به نمایش در آمده در گیشه زمستانی سینما این است که با توجه به قانون شورای صنفی نمایش فیلم‌ها می‌توانند تا تعداد هفته مشخصی اگر کف فروش را رعایت کنند روی پرده سینماها بمانند، بنابر این فیلم‌هایی که از هفته‌های آخر آبان ماه اکرانشان آغاز شده در صورتی که فروش خوبی داشتند، توانستند تا نیمه‌های زمستان روی پرده بمانند، بنابر این می‌توان این پیش‌بینی را هم داشت که برخی فیلم‌هایی که از اواسط بهمن ماه به نمایش درآمدند، احتمال دارد تا فروردین و ایام نوروز هم روی پرده سینما بمانند.

با نگاهی به جدول آمار فروش، در گیشه زمستانی سینمای سال ۹۶ فیلم سینمایی کمدی_اجتماعی «آینه بغل» به کارگردانی منوچهر هادی و با بازی بازیگرانی چون محمدرضا گلزار، جواد عزتی، یکتا ناصر، نازنین بیاتی، سیامک صفری، مه لقا باقری، رضا نیکخواه و بهاره رهنما که از نیمه آذرماه اکران خود را آغاز کرده، تاکنون ۱۲ هفته است که بر پرده سینماها است. این فیلم با فروش بیش از ۱۹ میلیارد تومان در تهران و شهرستان‌ها سومین فیلم پرفروش سال ۱۳۹۶ بوده است.

با وجود آنکه تعداد فیلم‌های کمدی اکران شده در این فصل نسبت به زمان‌های دیگر کمتر بود اما مانند دوره‌های گذشته از فروش خوبی برخوردار بودند و فیلم‌هایی چون «عشقولانس» با گذشت ۷ هفته از شروع اکران، حدود یک میلیارد و ۵۰۰، «آینه بغل» با ۱۲ هفته نمایش بیش از ۱۹ میلیارد تومان، «دخترعمو پسرعمو» بعد از ۹ هفته اکران بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ و فیلم «ما خیلی باحالیم» با گذشت ۳ هفته از شروع اکران بیش از ۹۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.

اما در میان فیلم‌هایی که در فصل زمستان بر روی پرده سینما رفتند، فیلم سینمایی «بدون تاریخ بدون امضا» ساخته وحید جلیلوند با گذشت ۲ هفته از شروع نمایش توانسته نزدیک به ۳ میلیارد تومان فروش داشته باشد و به این ترتیب بیشترین آمار فروش را در این فصل به خود اختصاص داده است. این فیلم سینمایی در کنار موفقیت‌هایی که در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به دست آورد جایزه بهترین کارگردانی و بازیگری مرد را از بخش «افق‌های نو» هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم ونیز دریافت کند.

نکته قابل توجه دیگر در اکران‌های این فصل روی پرده رفتن سه انیمیشن‌ «راز سیاوش» به کارگردانی محمد ربانی، «فهرست مقدس» ساخته محمد امین همدانی و همچنین «کلیله و دمنه» به کارگردانی علیرضا توکلی بینا است که البته فروش هر یک به نیم میلیارد هم نرسید با این حال آن‌طور که آمارها می‌گویند،انیمیشن «فهرست مقدس» با استقبال نسبتا بهتری نسبت به دو انیمیشن دیگر مواجه شد.

در کنار این سه انیمیشن، ۳ فیلم کودک و نوجوان «شکلاتی» ساخته سهیل موفق، فیلم سینمایی «پینوکیو، عاموسردار و رییسعلی» به کارگردانی سیدرضا صافی و «افسانه گل آباد» به کارگردانی محمدرضا عباس نژاد که فیلمی کمدی موزیکال است نیز اکران شدند. که البته دو فیلم «شکلاتی» و «پینوکیو، عاموسردار و رییسعلی» از آذر ماه روی پرده رفتند و اکرانشان در فصل زمستان ادامه پیدا کرد.

در جدول زیر آمار فروش فیلم‌هایی که در فصل زمستان اکرانشان آغاز شده و همچنین تعدادی از فیلم‌هایی که نمایش آنها از فصل گذشته شروع شده و در زمستان ادامه پیدا کرده، آورده شده است. نکته قابل توجه این است که تعدادی از فیلم‌ها بعد از چند روز اکران، به خاطر نداشتن کف فروش یا علل دیگر از روی پرده سینماها برداشته شده‌اند.

اعداد و عناوین مندرج در این جدول مربوط به اکران فیلم‌ها در کل کشور است و با استناد به آمار سایت سینماتیکت گردآوری و تنظیم شده است.

شماره

نام فیلم

کارگردان

تهیه‌کننده

شروع اکران

میزان فروش

۱

مادری

رقیه توکلی

سیاوش حقیقی

۳ اسفند

۸۳,۹۱۵,۰۰۰

۲

بلوک ۹ خروجی ۲

علیرضا امینی

علیرضا امینی، محمدرضا شریفی‌ نیا

۲ اسفند

۱۴,۳۹۶,۰۰۰

۳

دعوتنامه

مهرداد فرید

مهرداد فرید

۲ اسفند

۱۶,۸۱۷,۰۰۰

۴

اشک نرگس

احمد عبدالهیان

احمد عبدالهیان

۲ اسفند

۸۴۰,۰۰۰

۵

اسرافیل

آیدا پناهنده

مستانه مهاجر

۲۵ بهمن

۳۰۱,۹۳۶,۰۰۰

۶

بدون تاریخ بدون امضا

وحید جلیلوند

علی جلیلوند، احسان علیخانی

۲۵ بهمن

۲,۷۷۸,۵۵۲,۰۰۰

۷

هاری

امیر احمد انصاری

مهدی مددکار

۲۵ بهمن

۲۲۳,۹۶۳,۰۰۰

۸

من یک ایرانی‌ام

محمدرضا آهنج

احمد نجفی

۱۹ بهمن

۱۷,۱۵۳,۰۰۰

۹

ما خیلی باحالیم

بهمن گودرزی

رویا شریف

۱۸ بهمن

۹۶۰,۵۵۴,۰۰۰

۱۰

شاخ کرگدن

محسن محسنی نسب

محسن محسنی نسب

۱۱ بهمن

۲۸,۴۲۰,۰۰۰

۱۱

افسانه گل آباد

محمدرضا عباس نژاد

سید مهدی میرفخرایی

۴ بهمن

۷۲,۲۶۰,۰۰۰

۱۲

کمدی انسانی

محمدهادی کریمی

محمدهادی کریمی

۲۷ دی

۷۳۹,۵۷۴,۰۰۰

۱۳

پل خواب

اکتای براهنی

جهانگیر کوثری

۲۰ دی

۸۰۴,۳۱۰,۰۰۰

۱۴

عشقولانس

محسن ماهینی

عبدالله باکیده

۲۰ دی

۱,۴۷۳,۸۸۸,۰۰۰

۱۵

آرمانشهر

حسن ناظر

محسن علی اکبری

۶ دی

۱۲٬۷۱۲٬۰۰۰

۱۶

سد معبر

محسن قرایی

بهمن کامیار

۶ دی

۱,۲۰۴,۱۰۹,۰۰۰

۱۷

دختر عمو پسر  عمو

روح انگیز شمس

محمود غلامی و قربان محمدپور

۶ دی

۱,۵۱۷,۸۴۰,۰۰۰

۱۸

کلیله و دمنه(انیمیشن)

علیرضا توکلی بینا

زهرا هاشمی بهرمانی

۶ دی

۲۹۲,۳۳۱,۰۰۰

********************************

۱۹

خانه کاغذی

مهدی صباغ زاده

تینا پاکروان

۲۹ آذر

۶۱۱,۱۴۰,۰۰۰

۲۰

حریم شخصی

احمد معظمی

عبدالرضا ساعتچی فرد

۲۲ آذر

۸۶۴,۲۲۶,۰۰۰

۲۱

آپاندیس

حسین نمازی

مقصود جباری

۲۲ آذر

۵۹,۶۳۸,۰۰۰

۲۲

آینه بغل

منوچهر هادی

منصور سهراب پور و امیر پروین حسینی

۱۵ آذر

۱۹,۳۵۶,۲۱۳,۰۰۰

۲۳

فهرست مقدس(انیمیشن)

محمد امین همدانی

محمد امین همدانی

۱۵ آذر

۳۱۴,۰۶۸,۰۰۰

۲۴

شکلاتی

سهیل موفق

ایرج محمدی

۸ آذر

۵۴۷,۰۴۴,۰۰۰

۲۵

راز سیاوش(انیمیشن)

محمد ربانی

ناصر رویین تن

۸ آذر

۱۹۷,۹۲۳,۰۰۰

۲۶

پینوکیو، عامو سردار و رییسعلی

سید رضا صافی

ناصر عنصری

۸ آذر

۳۶٬۲۲۳٬۰۰۰

۲۷

وقتی برگشتم...

وحید موسائیان

وحید موسائیان

۸ آذر

۲۱۴,۷۱۶,۰۰۰

۲۸

آذر

محمد حمزه‌ای

نیکی کریمی

۸ آذر

۷۹۴,۵۸۰,۰۰۰

۲۹

ثبت با سند برابر است

بهمن گودرزی

مجتبی متولی

۱ اذر

۳,۱۶۲,۶۷۲,۰۰۰

۳۰

قاتل اهلی

مسعود کیمیایی

منصور لشگری قوچانی

۱ آذر

۲,۴۳۵,۵۳۳,۰۰۰

۳۱

اشنوگل

هادی حاجتمند و سلیمان سرندی

ابراهیم اصغری

۱ آذر

۲۳۲,۴۰۰,۰۰۰

۳۲

صفر تا سکو

سحر مصیبی

مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی

۱ آذر

۳۸۱,۴۵۱,۰۰۰

۳۳

انزوا

مرتضی علی عباس میرزایی

پیمان جعفری

۱۹ آبان

۱۱۷,۶۳۷,۰۰۰

۳۴

خالتور

آرش معیریان

عبدالله علیخانی و محمدحسین فرحبخش

۱۰ آبان

۶,۶۹۱,۲۷۸,۰۰۰

 

جمع کل

۴۶,۵۶۰,۳۱۲,۰۰۰

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.