دهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامگاه جمعه، چهارم اسفند در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

به گزارش جی پلاس، سخنان مجید ملانوروزی - مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد - به شکل ویدیویی در ابتدای این مراسم پخش شد.
در ادامه منصور ضابطیان که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، از مجتبی آقایی - دبیر این رویداد - برای سخنرانی دعوت کرد.
آقایی اظهار کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر  با ظرفیت‌هایی ارزشمندی که در این دوره بروز  داد و با اوج و فرودهایی که داشت، ان‌شاءالله سالیان درخشانی را پیش رو خواهد داشت.
او در ادامه حضور بخش استانی در این جشنواره را همراهی غیر قابل پیش‌بینی و هیجان‌آور تشبیه کرد و گفت: از روی گزارش‌ها شاهد این بودیم که نشاط هنری در استان‌ها به وجود آمد.
آقایی از مشارکت بخش خصوصی (ارائه آثار نگارخانه‌ها در جشنواره) در برگزاری این رویداد تشکر و بیان کرد: نگارخانه‌ها نقش موثری در معرفی استعدادها و چرخه اقتصاد هنر دارند که امیدوارم این بخش نیز در سال‌های آینده پررونق‌تر و موثرتر باشد.
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره بخش بین‌الملل این رویداد نیز گفت: امسال ما قریب یازده هزار اثر از ۴۴ کشور جهان دریافت کردیم. دوره زمانی یک‌ساله برای برگزاری این دامنه عملکرد کوتاه است و شاید در سال‌های آینده بخش بین‌الملل باید زودتر از دبیرخانه اصلی کار خود را آغاز کند.
آقایی اظهار کرد: امروز موزه هنرهای معاصر و دیگر مکان‌های مشابه دیگر گنجایش نمایش توانمندی‌های تجسمی کشور را ندارند. داشته‌های امروز ما نیازمند گالری ملی و کاخ جشنواره است.
او بیان کرد: ما پیشنهادی دادیم که مورد استقبال دوستان حوزه موسیقی و تئاتر قرار گرفت اما به جشنواره امسال نرسید. اتفاق خوشایندی در حوزه تجسمی رخ داد و دیوار بین رشته‌ها برداشته شد. به نظر می‌رسد این زمینه وجود دارد در یک همنشینی مناسب‌تر با رشته‌های تئاتر، موسیقی و سینما حوزه هنر را به رونق برسانیم.
آقایی افزود: ما همچنین می‌توانیم پیشنهاد بدهیم فدراسیون هنرهای آسیایی را در کشور خود نمایندگی کنیم.
سپس با پخش ویدیویی از هنرمندان درگذشته سال ۱۳۹۶ در حوزه تجسمی یاد شد.
نوبت به بخش تجلیل از مفاخر رسید که پیش از آغاز آن، فیلمی با محوریت معرفی هنرمندان آن پخش شد.
در این بخش نشان عالی، تندیس و لوح زرین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به هادی شفاییه (عکاس)، حسین محجوبی (نقاش)، امیرهوشنگ جزی‌زاده (نگارگر)، ایرج محمدی (مجسمه‌ساز)، عبدالصمد صمدی (خوشنویس)، فریده تطهیری‌مقدم (سفالگر)، امرالله فرهادی (گرافیست)، اکبر نیکان‌پور (تصویرگر)، علی دیوان‌دری (کاریکاتوریست) و حبیب‌الله صادقی (نقاش) تعلق گرفت.

در ادامه این مراسم، از مدیران‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های خراسان شمالی (حسین فرخنده)، سیستان و بلوچستان (حسین مسگرانی) و آذربایجان‌غربی (حجت‌الاسلام محمدباقر کریمی) تقدیر و از کتاب طوبی زرین ۱۳۹۶ رونمایی شد.
سپس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت.
سیدعباس صالحی گفت: هنرهای تجسمی علاوه بر این‌که از گستره وسیعی از نظر موضوعی، مفهومی و فرمی برخوردار است، ارتباط بی‌واسطه‌ زبانی با مخاطب خود برقرار می‌کند و نیازمند ترجمه زبانی نیست. هر ترجمه مقداری از اصالت متن را کم می‌کند، اما هنرهای تجسمی حرکت می‌کند و بین هنرمند و مخاطب حائل زبانی وجود ندارد.
او با بیان این‌که هنرهای تجسمی، هنرهای انسانی و جهانی است، ادامه داد: انسانی که دور است یا نزدیک، یا امروز زندگی می‌کند یا صدها سال دیگر؛ به راحتی می‌تواند با این آثار ارتباط برقرار کند.
صالحی اظهار کرد: ایرانیان در پاره‌ای از هنرهای تجسمی طلایه‌دار هستند. خوشبختانه خلاقیت ایرانی در دهه‌های جدید باعث شده این تسلط در کنار آشنایی با هنر مدرن، همراه با هم حرکت کند. حرکت‌هایی که در هنرهای بینارشته‌ای اتفاق می‌افتد، فرصت تلفیق در بازآفرینی و سبک‌های تازه به وجود می‌آورد. از این رو می‌توان زمان حال را نقطه‌ی عطفی برای این هنر دانست.
وزیر ارشاد در ادامه بیان کرد: باید این دوره جدید را قدر دانست و حضور در عرصه‌های جهانی را تقویت کرد. هنرهای تجسمی فرصت گفت‌وگوی فرهنگ و هنر ایران با جهان است، بدون این دغدغه که زبان فارسی چقدر مخاطب دارد.
صالحی گفت: ارتباط نسلی هنرمندان تجسمی سرمایه‌ای برای ایران است. هنرهای تجسمی در مرکز محدود و محصور نیست؛ امروز در همه استان‌های ایران می‌توان خلاقیت‌های متنوع و گسترده را دید.
وزیر ارشاد اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم، هنرهای تجسمی به‌عنوان کالای فرهنگ عمومی مورد توجه و اقبال قرار بگیرد. همان‌طور که هیچ انسانی بدون موسیقی و کتاب، زندگی نکرده و متعال نشده است، بدون ارتقاء لذت بصری از هنرهای تجسمی به انسان فرهنگی ارتقاء پیدا نمی‌کند.
او تاکید کرد: هنرهای تجسمی کالای لوکس نیست و صرفا مرفهان نباید بهره‌بردار این هنر باشند، بلکه میلیاردها انسان باید مخاطب و مصرف‌کننده کالای تجسمی باشند.

در این مراسم، حسن قائدی (تهران)، حسن کاکاوند (تهران)، سجاد رافعی (اهواز)، سمانه سلیمی (رشت)، عبدالرحمن مجرد (اردبیل)، میترا سلطانی (تهران)، لیلیانا پتروویچ (صربستان)، مرتضی پورحسینی (تهران)،  مهدی بهبودی و  نیما بازرگان (بابلسر) در بخش رقابتی این رویداد، برنده طوبی زرین جشنواره، لوح افتخار، عضویت موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، ۱۵ میلیون تومان و معرفی برای استفاده از فرصت مطالعاتی در فرانسه، شدند.
در بخش پروژه اینستاگرام نیز، طوبی زرین و نقدی به صمد قربانزاده و حسین اسفندانی تعلق گرفت.

در بخش تقدیر از مدیران هنری منتخب دهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر نیز، به احمد تاجی (چهارمحال و بختیاری)، حجت مجرد (اردبیل)، سیدتقی رضایی(خراسان شمالی)، مجید کاظمی (قزوین) و یاسر قادر( آذربایجان‌غربی) لوح تقدیر و جایزه نقدی اهداء شد. همچنین علی راشکی (سیستان و بلوچستان) به‌عنوان هنرمند منتخب استان، لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.