سیمرغ جشنواره فیلم های فجر در سی و ششمین سال از عمر خود دوباره بال هایش را گشود و بر فراز ایران به پرواز درآمد و اینجا در اصفهان، شهری که آرامگاه اولین نویسنده و بازیگر ایران است جایی که نه تنها در خاک خود اولین ها را دارد بلکه زادگاه اولین های عرصه هنر است؛ این خاک را گویند هنر پرور و اکنون در این شهر سیمرغ هشتمین جشنواره فجر هوای پریدن در سر ندارد و بر شانه های خسته پیشکسوتان اصفهانی نشسته است تا صدای آن ها در آسمان عظیم سینما ایران شنیده شود و این شاید پروازی دیگر باشد.
به گزارش جی پلاس، آیین افتتاحیه هشتمین جشنواره فیلم فجر اصفهان شامگاه _جمعه ۱۳ بهمن ماه_ در سینما فلسطین با حضور هنرمندان و سینماگران پیشکسوت اصفهان، محسن مهرعلیزاده، استاندار اصفهان، حجت الاسلام محمدعلی انصاری، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مهدی احمدی فر، رییس حوزه هنری اصفهان، فریده روشن، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی و اهالی رسانه برگزار شد.
همچنین در این مراسم پژمان بازغی، آزاده زارعی و تعدادی از عوامل فیلم سینمایی "هایلایت" ساخته اصغر نعیمی مهمانان ویژه افتتاحیه هشتمین جشنواره فیلم فجر اصفهان بودند. این مراسم با اینکه تاخیر قابل توجهی داشت، اما پس از ورود استاندار و قرائت قرآن کار خود را آغاز کرد و این شروع پرواز سیمرغ ها در اصفهان بود.
اصفهان باید در توسعه فرهنگی سرآمد باشد
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری، با بیان اینکه دهه فجر علاوه بر شیرینی پیروزی انقلاب تداعی گر جشن بزرگ سینما است؛ اظهار کرد: پس از 39 سال که از به ثمر رسیدن انقلاب می گذرد سی و ششمین جشنواره فجر برگزار می شود که این پیروزی بزرگی برای اهالی فرهنگ و هنر و سینماگران کشور است.
مدیر اداره ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: سینما امروز به عنوان رسانه ای بزرگ که با صنعت و فناوری همراه شده نقش بزرگی دارد سینما در انتقال فرهنگ و فرهنگ سازی مهم ترین نقش را ایفا می کند و سال ها است که همه کشور ها برای فرهنگ سازی از این رسانه استفاده می کنند.
وی با اشاره به اینکه سینما نقش مهمی در توسعه سازی دارد گفت: سینما در همه عرصه های توسعه در هر کشور نقش مهمی ایفا می کند و تا امروز هم نقش آفرینی خوبی در توسعه داشته است، در همه حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی ، سیاسی و هر آنچه کشور به آن نیاز دارد سینما می تواند موثر باشد.
انصاری افزود: خوشبختانه در سی و نهمین جشن پیروزی انقلاب اسلامی می توان گفت سینمای ایران تا به حال رو به رشد بوده است و توانسته جایگاه خود را در جهان پیدا کند و اصفهان نیز به عنوان پایتخت فرهنگی و هنری توانسته است بیشترین استفاده را از این هنر ارزشمند ببرد و اگر چه هنوز به کار و توسعه نیازمندیم اما تلاش هنرمندان نیز قابل توجه و موثر بوده است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه هم اکنون استان اصفهان ۳۳ سالن برای اکران فیلم های سینمایی دارد، افزود: البته بخش زیادی از توسعه سالن ها در شش سال اخیر انجام شده و اگرچه این تعداد در سطح کشور قابل قبول است و استان اصفهان در مجموع پس از تهران از لحاظ تعداد سالن و ظرفیت صندلی سالن ها رتبه دوم را دارد، اما این تعداد و ظرفیت نیازمند توسعه و افزایش است.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۷ در توسعه فضای سینمایی استان سال درخشانی خواهد بود، افزود: علاقه مردم اصفهان به فرهنگ و هنر زیاد است و در این زمینه درخواست مردم زیاد است و همانطور که اصفهان در فرهنگ و هنر سرآمد است باید در عرصه توسعه فرهنگی هم سرآمد باشد.
انصاری ادامه داد: هشتمین جشنواره فیلم فجر اصفهان کار خود را آغاز کرد و علی رغم تلاش و علاقه ما برای اکران ۲۲ فیلم بخش مسابقه، تاکنون اکران ۱۳ فیلم قطعی شده که این آثار در دو سینما به نمایش گذاشته می شود و از این تعداد پنج فیلم از حوزه کودک و نوجوان خواهد بود. تلاش ها در جهت اکران دیگر فیلم ها ادامه دارد.
نمی دانم چرا خودمان برای خودمان محدودیت ایجاد می کنیم؟
همچنین استاندار اصفهان در این مراسم با بیان اینکه هنر نعمت ارزشمندی است، اظهار کرد: هنر در کنار دیگر ابعاد وجودی انسان یکی از مهم ترین زمینه های رشد و تعالی فردی و اجتماعی انسان محسوب می شود که هم در ایران قدیم و هم در ایران اسلامی به آن در ابعاد مختلف ارزش بسیاری نهاده شده است.
محسن مهرعلیزاده افزود: بسیاری از ما خلقت بشر را هنر پروردگار می دانیم، بنابراین در این که در جامعه باید سرمایه گذاری برای هنر باشد تردیدی نیست و در اینکه امروز در دنیا هنر به عنوان شاخص توسعه انسانی مطرح است هم تردیدی نیست.
وی ادامه داد: وقتی به تاریخ شهر خود نگاه می کنیم؛ اصفهان در هنرهای مختلف صاحب سبک بوده و دستگاه های مختلف موسیقی به نام اصفهان ثبت شده است و این بیانگر این است که مردم این خطه از نظر هنر و استعداد هنری از پیشگامان کشور، منطقه و دنیا بوده و هستند و اگر امروز هنر و تجهیز جامعه به هنر از شاخصه های توسعه انسانی است، ما چندصد سال پیش در این مسیر توسعه یافته بوده ایم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه افتخار به گذشته اگر موتور محرکه ای برای حرکت رو به جلو باشد بسیار خوب است افزود: اگر وضعیت امروز خود را با معیارهای داخلی و بین المللی نسنجیم و رو به جلو حرکت نکنیم اشتباه محض است، باید دید چه می شود که در شهری با این عقبه تاریخی در هنر که در همه عرصه ها اساتید بزرگی داشته است، با کارهایی که انجام می شود و محدودیت های خودخواسته از وضعیت قبل فاصله می گیریم. نمی دانم چرا کارهایی می کنیم که خودمان برای خودمان محدودهایی ایجاد می کنیم که باعث می شود از توانمندی ها و استعداد های گذشته خود فاصله بگیریم؟
مهرعلیزاده با بیان اینکه اگر عادات ناپسند از زندگی اجتماعی مردمی حذف شود پذیرفته است، گفت: اما اینکه ویژگی های منحصر به فرد تاریخی مردم که امروز در جهان ارزشمند و تحسین شده است از عرصه اجتماعی حذف شود تعجب برانگیز است.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه مسئولیت های دولتی و سازمانی زمان محدودی دارند، ادامه داد: این زمان از جنبه ای کم است و از جنبه ای زیاد، کم است برای کارهای دراز مدت و جبران اقدامات نادرست و زیاد است چون در این زمان می توان کارهای خوبی را پایه ریزی کرد، چرا که این روند از جایی باید تغییر کند و این تغییر را می توانیم انجام دهیم و اعلام می کنم که از هر کار و اقدام هنری در زمینه های مختلف حمایت می کنیم.
وی افزود: اینکه در کشور پس از تهران رتبه دوم را در زمینه تعداد سالن سینما داریم مایه مباهات است، اما ما را به جایگاه اصلی استان نمی رساند.
مهرعلیزاده با اشاره به اینکه رسیدن به جایگاه و موقعیت اصیل هنرپروری در دنیا با تغییر دیدگاه ها امکان پذیر است، گفت: روشن تر و بازتر شدن نگاه ها، پرهیز از ایجاد محدودیت های مختلف و پرداخت بی تعصب به نقش و جایگاه هنر در اسلام و انقلاب می تواند استان را به این جایگاه برساند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان با شناخت و مطالعه بیشتر و با تکیه به باورهای اصیل پیرامون هنر به توسعه فضاهای فرهنگی بپردازند، گفت: در زمینه توسعه فضاهای سینمایی و نمایشی، ساخت و تجهیز مکان ها و سرمایه گذاری در تولید فیلم ها و نمایش ها باید ورود کرد، به نحوی که بتوانیم نشاط را به جامعه تزریق کرده و نقش خود به عنوان پیشتاز عرصه فرهنگ و هنر را در کشور اثبات کنیم.
مهرعلیزاده ادامه داد: به میانگین کشور و مقایسه خودمان با این میزان کاری نداشته باشیم، اصفهان در هنر صاحب سبک بوده و این جایگاه باید در دنیا اثبات و شناخته شود و در این راستا از هر کمک و اقدامی در بعد اداری و مالی دریغ نخواهیم کرد، از ساخت سالن های نمایش سینمایی، سالن نمایش مجهز و شایسته تئاتر و اختصاص تسهیلات برای تولید آثار هنری حمایت می کنیم.
وی افزود: به عنوان استاندار و مسئول ستاد تسهیل تولید، تسهیلات ارزان قیمت و مناسب جهت تولید آثار هنری را ارایه می دهیم و از هنرمندان می خواهیم در زمینه سرمایه گذاری در بعد نرم افزار و سخت افزار و تولید آثار هنری فعالیت کنند چرا که چهار سال اگرچه زمان کمی است، اما می توان در این مدت بناهایی را پایه گذاشت که اصفهان را به جایگاه بین المللی خود در عرصه هنر برساند.
سینما باید مردمی باشد
در این مراسم از هوشنگ حریرچیان تجلیل شد و حسن اکلیلی به عنوان یکی از پیشکسوتان هنر که با هوشنگ حریرچیان یار غار بوده است پشت تیریبون رفت تا چندی از حریرچیان بگوید اما گویی می دانست که نیازی نیست شش دهه بازی پر افتخار حریرچیان را بازگو کند و شاید به همین علت صدای هنرمندان پر درد اصفهانی شد و گله خود را از تاخیر چشمگیر مسئولین آغاز کرد و ادامه داد: خوشحالیم که این چنین جشنواره ها در اصفهان بسیار زیاد برگزار می شود و آیا تاثیر خود را می گذارد؟
این پیشکسوت عرصه سینما و نمایش ادامه داد: این سوال را از استاندار عزیز می پرسم که چند بار به سینما رفته اندو پاسخ ایشان ما را متوجه یک مشکل در سینما می کند اینکه عموم مردم با سینما اخت نیستند و سینما فضایی است که باید صرفا مردمی باشد.
اکلیلی افزود: در همین مراسم صحبت های با شکوهی درباره سینما شد اما بارگاه بنیان گذار سینما اصفهان مرحوم عبد الحسین سپنتا یک خرابه ای بیش نیست جایی که می تواند تبدیل به اثر ملی شود و مردم اصفهان بدانند که سینما را یک اصفهانی وارد ایران کرد و بارگاه او در همین شهر است که باید شناخته شود این جشنواره ها هر سال می آیند و فراموش می شوند این هنرمندان درون جشنواره ها هستند که باید جایگاه والایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه مسئولان سرانه فرهنگی اصفهان را بر دوش فرهنگیان شهر بیندازند گفت: اگر مشکلات حل شود خواهید دید چه فیلم هایی از اصفهان متولد می شود مگر غیر از این است که کارگردانان مطرح ایران اصفهانی هستند؟ مگر اصغر فرهادی که پا به عرصه جهانی گذاشت اصفهانی نبود؟ اگر می گویید 33 سالن سینما در استان اصفهان فیلم اکران می کند آیا یک سالن نمایش نیز برای نمایش آماده شده است؟
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از عوامل فیلم هایلایت تجلیل شد و اکران هایلایت آغاز پرواز هشتمین سیمرغ بر فراز اصفهان بود. اکران فیلم های فجر از شنبه 14 بهمن در سینما فلسطین و سپاهان آغاز می شود.