بزرگترین اپرای تاریخ ایران در تبریز اجرا می شود
موسیقیدان و نویسنده اپرای «سرداران بزرگ تاریخ آذربایجان» از اجرای بزرگترین اپرای تاریخ ایران همزمان با «تبریز ۲۰۱۸» در تبریز خبر داد.
به گزارش جی پلاس، منصور دانشور در گفتوگو با خبرنگاران،با اشاره به اینکه اُپرا آمیزهای از موسیقی و نمایش است،اظهار کرد: داستانها و نمایشنامههای موفق با درآمیختن هنر نمایشی با موسیقی،بقا و عمق بیشتری مییابند،لذا برای ماندگاری یاد و خاطره شهدای این سرزمین و ادای دِین به شهدای این خطه، بزرگترین اپرای تاریخ ایران را با عنوان «سرداران بزرگ تاریخ آذربایجان» را در تبریز آماده اجرا کردیم.
وی با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند که پیام انقلاب باید به زبان هنر که اصیلترین، خالصترین و گیراترین زبانهاست، منتقل شود، افزود: با این اثر تلاش میکنیم مفاخر و اسطورههای رشادت و ایثار این سرزمین را به نسلهای آینده و با اجراهای بینالمللی به دنیا معرفی کنیم.
طراح و نویسنده اپرای «سرداران بزرگ تاریخ آذربایجان» با اشاره به اینکه در این اپرا بیش از ۲۵۰ نفر بر روی صحنه و ۵۰ نفر در پشت صحنه هنرنمایی خواهند کرد، گفت: اپرای عروسکی شمس و مولانا و اپرای سی از جمله اپراهایی بودند که قبل از این با نفرات بسیار کمتری به روی صحنه رفتند.
دانشور با اشاره به اینکه این اثر فاخر با حضور استاد قره باغی و استاد عابدینزاده و تعدادی از مفاخر موسیقی آذربایجان الهام گرفته از مراحل عرفان اسلامی در هفت پرده «طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، تحیر و فنا» اجرا میشود، اظهار کرد: اپرای سرداران بزرگ آذربایجان که مجوز و تاییدیه شورای فنی و مراجع ذیصلاح را دریافت کرده است، با مصوبه کارگروه فرهنگی و اجتماعی رویداد تبریز ۲۰۱۸، همزمان با این رویداد در تبریز اجرا میشود.
وی با بیان اینکه ایده این اپرا و نقش آوا حدود ۲۰ سال زمان برد تا به مرحله آمادگی اجرا برسد، ادامه داد: اپرا در بین کشورها عصارهای از هنر یک کشور و به عنوان هویت آن جامعه در دنیا اجرا میشود که این اثر به سه زبان ترکی، فارسی و انگلیسی پیش تولید شده و آماده اجرا است.
وی از پیش تولید ۱٫۵ ساله این اثر خبر داد و افزود: گروه حرکات رزمی، گروه نمایش، گروه کُر و گروه موسیقی تمرین و پیش تولید را آغاز کردهاند و با تامین اعتبار، این اپرا میتواند در افتتاحیه و یا سایر ایام این رویداد به روی صحنه برود.
وی با اشاره به اینکه اگر این اثر در سال ۲۰۱۸ اجرا نشود، چیزی برای ارائه به مهمانان خود نداریم تا هویت ملی و فرهنگی خود را با آنها معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: اگر یک توریست به تبریز بیاید، بیش از اینکه به دنبال بنای تاریخی باشد، به دنبال آداب و رسوم و فرهنگ و هویت یک منطقه است که این اثر فاخر میتواند این خلاء را به خوبی پر کند.
دیدگاه تان را بنویسید