تبلیغات ماهواره ای فیلم های سینمایی به کدام شبکه منتقل شد؟

دو سال پیش بود که بسیاری از فیلم‌سازان از دیده‌شدن بیشتر فیلم‌هایشان به واسطه پخش تیزر از شبکه‌های ماهواره‌ای صحبت می‌کردند؛ شبکه‌هایی که می‌توانستند تعداد بیشتری مخاطب را متوجه اکران سینماها کنند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، روزنامه شرق نوشت: پخش بی‌وقفه این تیزرها، با شعار حمایت از هنرمندان کشورمان باعث شد تا به گمان برخی از سینماگران، عده بیشتری برای دیدن فیلم به سالن‌های سینما بروند؛ اما به‌مرور سازمان سینمایی اقدامات عملی‌تری را برای منصرف‌کردن صاحبان فیلم از تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای به کار بست.

امضای تعهدنامه‌ای که به‌موجب قائل‌بودن به آن در صورت پخش تیزر از رسانه ملی، حق تبلیغ فیلم در شبکه‌های ماهواره‌ای از بین می‌رود، از اقداماتی عملی بود و البته دراین‌میان از تعامل خوب رسانه ملی و سینما صحبت‌های بسیاری به میان آمد. هرچند در این مدت بسیاری از سینماگران از نگاه سلیقه‌ای رسانه ملی مبنی بر پخش تیزر فیلم‌های سینمایی صحبت کردند و خواستار رسیدگی به این بخش از پاشنه آشیل تبلیغ آثار سینمایی در صداوسیما بودند؛ از طرف دیگر، بحث پخش تیزر‌ها از شبکه‌های ماهواره‌ای همچنان ادامه داشت.

قرارگرفتن اسامی کارگردانان و تهیه‌کنندگان آثاری که تبلیغ فیلم‌هایشان از شبکه‌های ماهواره‌ای پخش می‌شد و به‌میان‌آمدن نام ممنوع‌الکاری برای آنها، تنش بسیاری را میان اهالی سینما ایجاد کرد. رفت‌وآمد بسیاری از تهیه‌کنندگان به دادسرا و توضیح درباره چگونگی و چرایی پخش تیزر فیلم‌هایشان، باعث شد تا بسیاری از آنها به طرق گوناگون هرگونه ارتباط با این شبکه‌ها را تکذیب کنند.

ممنوعیت فعالیت تعدادی از دفاتر سینمایی به دلیل پخش آنونس فیلم‌های آنها از شبکه جم، از دیگر حواشی چند ماه اخیر سینمای ایران بود. پس از کش‌وقوس‌های فراوان، طبق اطلاعیه سازمان سینمایی و پیرو مذاکره رئیس سازمان سینمایی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین منصوری، بازپرس رسیدگی‌کننده به پرونده، با ابلاغ ویژه رئیس قوه‌ قضائیه، مشکل اکران فیلم‌های دفاتر تعلیق‌شده شامل فیلمیران، نورتابان و پویافیلم مرتفع و ادامه فعالیت این دفاتر بلامانع اعلام شد.

امضای تعهدنامه‌ای که بر اساس قائل‌بودن به آن، در صورت پخش تیزر از رسانه ملی، حق تبلیغ فیلم در شبکه‌های ماهواره‌ای از بین می‌رود، از اقدامات عملی بود.

با گذشت ماه‌ها از کم‌رنگ‌شدن تبلیغات آثار سینمایی در شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه جم این‌بار به شکل دیگری اقدام به تبلیغ فیلم‌های روز سینمای ایران کرد و در قالب برنامه‌ای به نام «گیشه»، فیلم‌های روز سینمای ایران را معرفی کرد. پخش پرتعداد تیزرهای فیلم ساعت ٥ عصر، از این شبکه باعث شده بار دیگر پرونده پخش تیزر فیلم‌های سینمایی در این شبکه باز شود؛ اما روابط‌عمومی ساعت ٥ عصر در اطلاعیه‌ای، همکاری عوامل این پروژه با شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان را برای پخش آنونس‌های فیلم تکذیب و ضمن رد هرگونه ارتباط با شبکه‌های ماهواره‌ای، این اقدام خودسرانه گردانندگان «جم» را تقبیح کرد.

از طرف دیگر، مدت‌هاست بسیاری از آثار سینمای ایران برای بهتر دیده‌شدن در زمان اکران، ویدئوکلیپی از فیلم آماده می‌کردند و با دست‌به‌دست‌شدن آنها در شبکه‌های اجتماعی توجه بیشتری به فیلم اکران‌شده جلب می‌شد. حضور مهدی یراحی در کنار سازندگان فیلم «بیست‌ویک روز بعد» یا پخش ویدئوکلیپ فیلم «نفس» از دیگر نمونه‌هایی است که پخش پرتعداد آنها از شبکه‌های ماهواره‌ای توانست توجه بیشتری را به سمت این آثار جلب کند. به نظر می‌رسد با اعمال محدودیت اهالی سینما مبنی بر مشارکت‌نکردن در پخش تبلیغات آثارشان درشبکه‌های ماهواره‌ای، هرازچندگاهی شمایل پخش تبلیغات فیلم‌ها تغییر می‌کند. آی‌سینما با نگاه به اکران فیلم‌های جدید سینمای ایران، در گزارشی به نحوه تبلیغات فیلم «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی پرداخته است و نوشته که درحالی‌که چند شبکه زیرمجموعه جم از نیمه آذر از دسترس خارج شده‌اند و برنامه‌های آنها تنها از طریق گیرنده‌های مخصوص پخش می‌شود، از چند شب گذشته شبکه پی‌ام‌سی که به‌عنوان قدیمی‌ترین شبکه موزیک ایرانی فعالیت می‌کند، اقدام به پخش مکرر ویدئوکلیپ فیلم «قاتل اهلی» کرده است. این اتفاق در حالی رخ داده که پیش از این، پولاد کیمیایی از رابطه تهیه‌کننده «قاتل اهلی» با برخی شبکه‌های ماهواره‌ای خبر داده بود.

این سایت خبری نوشت: در این موزیک‌ویدئو که با کیفیت بسیار بالایی از این شبکه ماهواره‌ای پخش می‌شود، صحنه‌های بسیاری از فیلم وجود دارد که می‌توان از آن به‌عنوان تبلیغ یاد کرد.
اکران پرتعداد آثار سینمایی در نیمه دوم سال، کمبود سالن و تقاضای فیلم‌سازانی که فیلم‌هایشان پشت خط اکران مانده است، معمولا رقابتی را بر سر دیده‌شدن و طبعا فروش آثار سینمایی ایجاد می‌کند؛ رقابتی که گاه منجر به مطرح‌شدن گلایه‌های اهالی سینما از شورای صنفی نمایش و نبود برنامه‌ریزی صحیح در رابطه با اکران مطرح می‌شود؛ بااین‌حال در چند روز گذشته از میان فیلم‌هایی که به‌تازگی به اکران رسیده‌اند، نیکی کریمی، تهیه‌کننده فیلم «آذر»، به تبلیغ‌نشدن فیلمش از رسانه ملی معترض شده و در بخشی از یادداشت گلایه‌آمیزش نوشت: «شاید این است که سینمای مردانه و صداوسیمای مردانه، از شما می‌خواهند زن همان نقش سنتی و در نهایت کمدی را بر عهده بگیرد تا به او اجازه دیده‌شدن بدهند». در این میان به نظر می‌رسد همچنان بحث تبلیغات گسترده آثار سینمایی دغدغه بزرگی برای فیلم‌سازانی است که در هیاهو و شلوغی اکران، دنبال  بهتر دیده‌شدن آثارشان هستند و مشخص نیست آیا باید از این پس ادامه مسیر تبلیغات فیلم‌های ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای را به شیوه دیگری دنبال کنیم؟

 

دیدگاه تان را بنویسید