قائم‌مقام مدیرعامل خانه سینما در مراسم بزرگداشت پیشکسوتان حوزه بدلکاری در سینما گفت: امنیت شغلی یکی از مباحث مهم در این حوزه است و تا ما نتوانیم خودمان را به بالاترین نقطه از توانایی برسانیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در حوزه شغلی خودمان دیده شویم.

به گزارش جی پلاس، مراسم بزرگداشت و گرامیداشت بازیگران بدلکار پیشکسوت سینمای ایران سه‌شنبه 25 مهرماه در تالار سیف‌الله داد خانه سینما با حضور هنرمندان و پیشکسوتان این حوزه برگزار شد.

در ابتدای مراسم، همایون اسعدیان رئیس هیات‌مدیره خانه سینما با حضور در جایگاه خطاب به هنرمندان پیشکسوت عرصه بدلکاری گفت: زمانی که وارد سینما شدم خیلی از شما عزیزان سال‌ها بود که فعالیت می‌کردید و من از شما خاطرات زیادی به یاد دارم. من به شخصه از برگزاری این جشن‌ها اینچنینی که خانه سینما برگزار می‌کند، راضی نیستم ولی این جشن که در آن حضور پیدا کردم برایم بسیار لذت‌بخش است، زیرا برای آدم‌هایی است که خیلی در چشم نیستند و همواره خودشان را در خطر انداخته‌اند و صادقانه پای عشق خود ایستاده‌اند.

سپس ناصر عنصری قائم‌مقام مدیرعامل خانه سینما با حضور بر روی سن بیان کرد: قرار بود آقای شاهسواری بیایند و ایشان صحبت کنند ولی جلسه مهم در صندوق اعتباری هنر درباره بیمه هنرمندان برگزار شد و ما اصرار کردیم که چون تمام آن مباحث به نفع آن دوستانی است که در اینجا جمع شده‌اند، در آنجا حضور پیدا کنند.

او ادامه داد: من از این جمع دو خواهش دارم؛ یک اینکه دوستان خود را در شورای مرکزی حمایت کنید تا این برنامه‌ها بتوانند ادامه پیدا کنند و این امکان‌پذیر نیست مگر اینکه شما به آن دوستان مشورت دهید. مطلب دوم امنیت شغلی است که همیشه در این صنوف مطرح است. در واقع ما تا خودمان را نسازیم و به قله حرفه‌ای کارمان نرسیم هیچ‌کس به ما مراجعه نمی‌کند. این اتفاق در شغل‌های دیگر هم همینطور است. چه بدلکار باشد چه دستیار باید در کارش حرفه‌ای باشد و اطلاعات خود را بالا ببرد. وقتی کسانی خودشان را ارتقاء نمی‌دهند، انتظار نداشته باشند که کسی سراغ آنها برود، ما هم برنامه‌هایی در جهت آموزش و ارتقاء شما عزیزان خواهیم داشت.

در ادامه سیامک حلمی سخنگوی انجمن بازیگران بدلکار با حضور در جایگاه گفت: انجمن بدلکاران برگرفته از 12 ماده و تعهدنامه برای ورود به انجمن را در راستای اساسنامه به تصویب هیات مدیره خانه سینما رساند. برقراری تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی، پیگیری برقراری بیمه بیکاری و ازکارافتادگی، انعکاس فعالیت‌ها و گزارشات درون‌گروهی، برقراری نظام سینمایی، معرفی بدلکاران به کارگردانان برای به‌کارگیری آنان از جمله فعالیت‌های است که این انجمن قصد دارد، انجام دهد و رعایت آن توسط تمام اعضا الزامی است.

سپس علی دهکردی ریاست انجمن بازیگران خانه سینما با حضور بر روی سن بیان کرد: انجمن بدلکاران در آستانه یک تحول بزرگ قرار دارد و آن هم یک نظام جدید از حضور صنفی آنها است. همانطور که جوانان بدلکار ما در دنیا هنرآفرینی می‌کنند، شما پیشکسوتان راه آنها را هموار کرده‌اید. خوشبختانه خانه سینما وظیفه حمایت از هر کسی را دارد که به شکل حرفه‌ای در سینما فعالیت می‌کند. با این امکانات جدید که در صنف بدلکاران شاهد هستیم به خاطر فنی شدن و استانداردهای بین‌المللی؛ این صنف از صنوف تاثیرگذار خانه سینما خواهد شد.

او ادامه داد: انجمن بازیگران به خاطر سابقه تشکیلاتی و گستردگی، خودش را در کنار بدلکاران می‌داند و هم در شکل حمایتی و هم همفکری از نظر ارزشی و هنری هیچ تفاوتی بین انجمن‌های سینمایی نیست. بازیگران نقش‌های جانبی سینما، امروز در شرایط سخت معیشتی هستند و واقعاً برای ما دردناک است و امیدواریم با همیاری مدیران شرایط بهتری برای آنها ایجاد شود.

دهکردی در پایان اشاره کرد که هیچ تفاوتی بین بدلکاران و بازیگران وجود ندارد و نمی‌توانیم بگوییم که کسی اهمیت بیشتری دارد. همه با هم در شکل‌گیری یک فیلم سهیم هستند و بازیگران و بدلکاران تنها کسانی‌اند که مقابل دوربین می‌روند.

در این مراسم که برای بزرگداشت و تقدیر از پیشکسوتان و بدلکاران سینمای ایران برگزار شده بود، از 18 نفر از هنرمندان این حوزه تجلیل شد. لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی با حضور ناصر عنصری، مهدی صباغ‌زاده، علیرضا غفاری، مصطفی احمدی و فرشته طائرپور به شش هنرمند در این حوزه اهدا شد.

به پاس 50 سال فعالیت در عرصه بازیگری لوح تقدیر، تندیس و هدیه به علی نیلگون وفادار تعلق گرفت.

به پاس 45 سال فعالیت در عرصه بازیگری لوح تقدیر، تندیس و هدیه به حسین صفاریان اهدا شد.

به پاس 50 سال فعالیت در عرصه بازیگری و تهیه‌کنندگی سینما لوح تقدیر، تندیس و هدیه به علی امجدی تعلق گرفت.

به پاس 58 سال فعالیت در عرصه بازیگری لوح تقدیر، تندیس و هدیه به ذبیح‌الله ذبیح‌پور اهدا شد.

برای فعالیت‌های بسیار در عرصه بازیگری و بدلکاری لوح تقدیر، تندیس و هدیه به صفر کشکولی تعلق گرفت.

سپس در ادامه مراسم با حضور پوری بنایی، کامران قدکچیان، زهره صفوی، مهدی احمدی، حسن رضایی و فرامرز امینی بر روی جایگاه از دیگر هنرمندانی چون یوسفعلی قربانی، علیرضا فتحی، محمدرضا راد، علی بابایی، اسماعیل حمزه‌ای، حاج اکبر رحیمی و نعمت جهان‌فرد با اهدا لوح تقدیر، تندیس و هدیه تقدیر شد.

در قسمت پایانی مراسم با حضور قاسم قلی‌پور، خسرو امیرصادقی، حبیب اسماعیلی، منوچهر مصیری، داریوش باباییان، رضا بانکی و قدکچیان از حسین لعل‌سنجیان، مرحوم مغفور علی اکبر غفاری حسنی، مجید علیزاده، اصغر عشوری، علی نظری و محمدرضا نیلی با اهدا لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی تقدیر شد.

سپس پوری بنایی روی صحنه آمد و بیان کرد: از شروع کارم در سینما، همیشه به عزیزانی که در تمام حوزه‌ها در سینما کار کردند علاقمند بودم. همیشه در محیط کار فکر می کردم این افراد برادران و فرزندان من هستند. وقتی از من دعوت شد که در این مراسم شرکت کنم، به سرعت قبول کردم و  امیدوارم روزی بتوانم زحمات آنها را حتی با دادن جان ام جبران کنم.

علی امجدی بعد از دریافت جوایز خود گفت که من اولین تقدیر را از علی لاریجانی، دومی را از اصغر پور محمدی و سومی را از ریاست اماکن گرفتم، ولی این جایزه چون از دست همکارانم گرفته‌ام برایم ارزشمند تر است.

ذبیح‌الله ذبیح‌پور بعد از دریافت جایزه خود گفت: من ۵۸ سال سابقه و ۵ عنوان قهرمانی دارم و و درود به بدلکاران که گمنام‌اند. ۲۸ سال پیش بیمه شدم الان بیمه بازنشستگی دارم.

صفر کشکولی با خواندن نامش برای دریافت جایزه بُغض کرد و قبل از حضور بر روی سن به پیشکسوتان حاضر در سالن اظهار ارادات کرد و سپس گفت: این جایزه برایم از تمام مدال هایم با ارزش‌تر است، زیرا بدلکاری در سینمای ایران افتخار بزرگی برایم است.

او ادامه داد: این برای اولین بار است که تقدیری برای بدلکاران برگزار می‌شود. من همیشه گفته‌ام که من شاگرد اسدالله یکتا و بقیه اساتید و بزرگانی که در سینما هستند، هستم. البته حضور جوانان در سینمای ایران باعث ایجاد هیجان و زنده شدن دوباره در این حرفه شده است.

محمدرضا راد بعد از دریافت لوح خود گفت که سال‌های سال در این حوزه فعالیت می‌کنم و خطرات زیادی را تحمل کرده‌ام.

او در ادامه به فعالیت‌ها و حضورش در فیلم‌های مختلف اشاره کرد و گفت که سختی‌های زیادی که در این راه کشیده است و الان فراموش شده است و کنج خانه نشسته است.

اکبر رحیمی نیز با حضور در جایگاه گفت که افتخارم این است که عصو انجمن بدلکاران هستم و افتخار می‌کنم که در نقش امام خمینی (ره)، نقش بازی کردم.

در این مراسم یادی از مرحوم علی اکبر غفاری هم شد و با حضور پسرش بر روی سن از خانواده وی تقدیر شد. پسرش با بُغض بر روی جایگاه گفت: حال خوبی برای صحبت کردن ندارم و باید اکنون پدرم می‌بود و این جایزه را دریافت می‌کرد.

خسرو امیر صادقی با اشاره به شور و حالی که در این مراسم حاکم بود گفت: تا امروز فکر نمی‌کردم که این بچه ها با یک تقدیر و سپاس کوچک اینقدر خوشحال شوند. امیدوارم امکانات بیشتری به این دوستان داده شود . ولی این هنرمندان نگذاشتند که حتی تابوت یک هنرمندی که فراموش شده است، روی زمین بماند.

او ادامه داد: در این مراسم یک هنرمندی است که از جوانی احترام زیادی برای ما داشته و یکی از نجیب ترین هنرمندان زن است. پوری بنائی امروز اینجاست‌.

اجرای این مراسم را کامران ملکی بر عهده داشت و در پایان عبدالله احمدیه و علی احمدیه چند قطعه موسیقی برای حضار اجرا کردند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.