تابش خبر داد:
نماینده ایران در اسکار هفته آینده معرفی می شود
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد کمیته معرفی فیلم ایرانی به نودمین دوره مراسم اسکار در هفته جاری تشکیل خواهد شد.
به گزارش جی پلاس، از میان فیلمهایی که از مهرماه سال گذشته تا به حال اکران شدند 10 فیلم شانس بیشتری برای حضور در اسکار 2018 دارند. اما با توجه به جوایزی که فیلم سینمایی «بدون تاریخ بدون امضا» ساخته وحید جلیلوند در جشنواره ونیز کسب کرد احتمال حضور این فیلم نیز در صورت اکران تا پیش از موعد مقرر در میان لیست فیلمهایی که میتوانند به عنوان نماینده ایران در اسکار 2018 حضور داشته باشند بیشتر شد. انتخاب نماینده ایران در اسکار بر عهده کمیتهای شامل 9 نفر از سینماگران، نماینده خانه سینما، سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی است.
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در گفتوگو با خبرآنلاین، از جزئیات تشکیل این کمیته و روند انتخاب نماینده ایران در اسکار 2018 گفته است.
او ابتدا درباره انتخاب نماینده ایران در اسکار گفت: «تا آخر هفته جمعبندی نهایی انجام میشود و نام فیلم به احتمال زیاد اوایل هفته آینده اعلام میشود.»
او درباره تشکیل کمیته 9 نفره نیز افزود: «این کمیته هنوز تشکیل نشده است، اما در هفته جاری با حضور نمایندگان این کمیته تشکیل و کار خودش را آغاز خواهد کرد. کار انتخاب فیلم نیز طبق زمانبدی مشخص شده انجام میشود.»
او همچنین درباره اعضای این کمیته و ترکیب آنها توضیح داد: «ترجیح سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی این است که اعضای این کمیته از مجموع شخصیت هنری انتخاب شوند و نه مدیران سینمایی. در واقع جناب آقای حیدریان و بنده ترجیح میدهیم نمایندگان ما نیز مانند نمایندگان خانه سینما از میان اهالی سینما و سینماگران و کسانی که در صنعت سینما موثر هستند انتخاب شوند و نه مدیران دولتی.»
تابش درباره احتمال انتخاب فیلم وحید جلیلوند باتوجه به جایزه گرفتناش در جشنواره ونیز در صورت اکران این فیلم نیز توضیح داد: «قانون درباره فیلمی که میتواند به اسکار معرفی شود این است که از 8 مهر سال گذشته تا 8 مهر امسال توانسته باشد اکران شود تا در فهرست بررسی نامزدها قرار بگیرد. ما این فهرست را از معاونت نظارت سازمان سینمایی گرفتیم و زمانی که کمیته برگزار شود اولین کاری که انجام میدهد این است که طبق قواعد آکادمی اسکار آن فهرست را بررسی کند و از بین آنها نامزدهای اولیه را استخراج کنند. البته اگر فیلمی نوبت اکران دارد و قرارداد اکرانش امضا شده باشد و بتواتند تا پیش از مهر ماه اکران بگیرد طبعا میتواند به این فهرست اضافه شود.»
او در پاسخ به این سوال که از میان ده فیلمی که گمانهزنی برای حضورشان به عنوان نمانیده ایران در اسکار بیشتر است کدامیک ممکن است شانس بیشتری داشته باشند نیز گفت: «پیش از تشکیل جلسه نمیتوان در اینباره حدس و گمان زد و درست هم نیست این اتفاق بیفتد. کمیته باید با حضور نمایندگان خانه سینما، نمایندگان سازمان سینمایی و نمایندگان فارابی تشکیل شود و بعد از بررسی فهرست فیلمها، از میان آن فیلمی را انتخاب کنند. نکته مهمی که وجود دارد این است که واقعا در این کمیته درباره فیلمها بحثهای کارشناسی صورت میگیرد. اینطور نیست که چون برای مثال ما از فلان فیلم خوشمان نمیآید یا از یک فیلم دیگر خوشمان میآید آن اثر مورد توجه قرار بگیرد یا برعکس.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی افزود: «بعد از اینکه جلسه تشکیل و نتیجه مشخص میشود معمولا سخنگویی که خود اعضای کمیته اسکار انتخاب میکنند اطلاعرسانی میکند.»
تابش همچنین گفت: «سوابق و جوایز فیلمها، اکرانهای خارجی آنها، موفقیتهایی که فیلمها داشتند همه و همه مورد بررسی قرار میگیرد. از طرف دیگر پخش کننده فیلم نیز خیلی مهم است. مجموع این پارامترها تعیین کننده انتخاب یک فیلم برای نمایندگی ایران در اسکار 2018 است.»
او با اعلام خبر احتمال حضور فیلمهای تولید مشترک ایران با کشورهای دیگر نیز گفت: «این احتمال وجود دارد که امسال فیلمهای ایرانی دیگری نیز توسط کشورهای دیگر از جمله افغانستان و ارمنستان به اسکار معرفی شوند. ما عضو کمیته اسکار این دو کشور نیستیم که بدانیم قطعا این اتفاق افتاد یا خیر اما به نظر میرسد امسال احتمال حضور فیلمهای دو ملیتی در اسکار نیز وجود داشته باشد و کشورهایی که ما قبلا با آنها تولید مشترک داشتیم نیز نمایندگانی به اسکار معرفی کنند که احتمال معرفی این تولیدات مشترک وجود دارد.»
تابش همچنین در ادامه اظهار داشت: «متاسفانه اشتباهی در میان اهالی سینما مطرح میشود و آن این است که برخی میگویند حالا امسال اگر فیلمی نداریم، اثری را به اسکار معرفی نکنیم. این تفکر اساسا اشتباه است، داشتههای سینمایی کشور مشخص است و هیئت انتخاب از مجموع داشتههای یک سال سینمایی فیلمی را که شانس بیشتری دارد معرفی میکنند.»
این مدیر سینمایی ادامه داد: «این یک فرصت و موقعیت برای کشوری است که صاحب سینماست و معرفی نکردن فیلم مشکلات بعدی برای سینما به وجود میآورد. در صورت معرفی نکردن فیلم در یک سال دوباره باید درخواست داده شود، آن درخواست مورد بررسی قرار بگیرد که خودش پروسهای سخت و زمان بر است. بنابراین نباید این فرصتها را از دست داد.»
جزییات 10 فیلم ایرانی که شانس بیشتری برای معرفی به اسکار دارند را میتوانید اینجابخوانید.
دیدگاه تان را بنویسید