برنامه برگزاری مراسم دعای کمیل در حج تغییر کرد

«امسال سعودی‌ها اعلام کردند مشکلات امنیتی دارند، به حدی که توان تامین امنیت محل برگزاری مراسم دعای کمیل را ندارند و به همین دلیل ما هم پذیرفتیم امسال دعای کمیل را در هتل ها برگزار کنیم.»

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در آستانه اغاز اعزام حجاج ایرانی به عربستان برای مناسک حج درباره انجام برخی مراسم و شعائر شیعیان در موسم حج گفت: در مورد برگزاری مراسم پرفیض دعای کمیل ما سال‌های قبل نیز با مسئولین عالی‌رتبه و پلیس عربستان هماهنگ می‌کردیم و سعودی‌ها امنیت دعای کمیل را تامین می‌کردند، اما امسال آنها اعلام کردند که مشکلات امنیتی دارند، به حدی که توان تامین امنیت محل برگزاری مراسم دعای کمیل را ندارند.

وی اظهار کرد: به همین دلیل ما هم پذیرفتیم امسال دعای کمیل را در هتل‌ها برگزار کنیم و در مورد سال‌های بعد هم در موقع خودش مذاکره خواهیم کرد. بنابراین حکومت عربستان از ما توقع بیش از این نداشت و فقط در مورد دعای کمیل این بحث را داشتند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با حضور در برنامه "لقاء خاص" شبکه جهانی الکوثر همچنین با اشاره به اقدامات عملی سعودی‌ها برای بهتر برگزار شدن حج امسال گفت: سعودی‌ها تمام مسیرهای عبور حجاج را در منا تعریض کرده‌اند و امکانات بسیار دیگری را برای خدمات‌رسانی به حجاج فراهم کرده‌اند و قرار بر این شده امسال با هماهنگی حج عربستان و بعثه مقام معظم رهبری، برنامه و مسیر و زمان حرکت حجاج ایرانی به کاروان‌ها داده شود.

قاضی عسکر تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که نگاه ما به فریضه حج به هیچ وجه نگاه فرقه‌ای نیست و اینکه عده‌ای با تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران، ما را متهم می‌کنند به اینکه ما در حج به دنبال ترویج مذهب هستیم، یک تفکر غلط و اتهام واهی به جمهوری اسلامی ایران است و هدف از آن ایجاد اختلاف میان فرق مختلف اسلامی و نهایتا ایجاد خدشه در اتحاد بین مسلمانان است.

وی خاطرنشان کرد: مبنای ما این است که فریضه حج کانون وحدت اسلامی و اتحاد بین جمیع مسلمانان است؛ بسیاری از علمای عالیقدر ما از جمله حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و بسیاری از آیات عظام فتاوای گوناگونی دارند مبنی بر اینکه حجاج ایرانی حتما در مساجد و اماکن مقدس اهل سنت و پشت سر ائمه جماعت اهل سنت نماز بخوانند و حتی شکل نماز را هم مانند آنها بجای آورند.

قاضی عسکر درباره اینکه آیا برگزاری حج امسال مرتبط با بحث مصالح کلان کشور بود یا اینکه درخواست سعودی‌ها بوده و یا اینکه لزوم حضور حجاج ایرانی در این فریضه الهی مورد نظر بوده، خاطرنشان کرد: قبل از اینکه کسی تحلیل سیاسی در این زمینه داشته باشد، باید بگویم که ما فریضه حج را یک فریضه واجب می‌دانیم و هیچ دلیلی برای ترک آن نداریم. حج برکات فراوانی برای جهان اسلام دارد، با توجه به اینکه در این دوران اتفاقاتی در حال رخ دادن است که چهره اسلام را مخدوش کرده است، فریضه مقدس حج یک امر وحدت‌آفرین و در واقع یکی از امور موثر در مقابله با این تهدیدات و خطرات به شمار می‌آید و در واقع بهترین زمان برای همفکری میان مسلمانان برای حل مشکلات است.

وی در پاسخ به این که چه تضمینی وجود دارد این حوادث دیگر تکرار نشود و طرف سعودی چه اقداماتی برای جبران اتفاقات گذشته انجام خواهد داد گفت: بنابر اذعان خود مقامات حج سعودی، حجاج ایرانی جزو منظم‌ترین و بهترین حجاج در بین تمام کشورها محسوب می‌شوند و ما در این زمینه با مقامات حج عربستان توافقنامه دو جانبه‌ای امضا کرده‌ایم و مقامات حج عربستان در این توافقنامه متعهد شده‌اند تا تمام امکانات و تجهیزات رفاهی، خدماتی و لجستیکی را به بهترین شکل برای خدمت‌رسانی به حجاج ایرانی بکار گیرند.

 

دیدگاه تان را بنویسید