جشن تولد 85 سالگی داوود رشیدی با حضور همسر و دخترش برگزار شد

شامگاه یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۶ مصادف با تولد داود رشیدی در سال ۱۳۱۲، احترام برومند و لیلی رشیدی در غیاب این بازیگر پیشکسوت شمع‌های کیک تولد او را فوت کردند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، شامگاه یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۶ مصادف با تولد زنده‌یاد داود رشیدی در سال ۱۳۱۲، مراسمی برای یادبود این هنرمند فقید در لابی سالن اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شد. برگزاری این مراسم همزمان بود با افتتاح نمایشگاهی از وسایل شخصی رشیدی همچون گوشی موبایل و دفترچه تلفن او، نامه‌هایش، عکس‌هایش، برخی نمایشنامه‌هایی که در طول سال‌ها فعالیت روی صحنه برده و پوسترهای نمایش‌هایی که در آن‌ها بازی کرده بود.

از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم که با حضور همسر و دختر او، لیلی رشیدی و احترام برومند برگزار شد می‌توان به علی نصیریان، مرضیه برومند، امیر اثباتی، عزت‌اله رمضانی‌فر، سیروس ابراهیم‌زاده، بهرام شاه‌محمدلو، علی دهکردی، آرش نوذری، روح‌اله جعفری، شهرام کرمی، بابک برزویه و اتابک نادری اشاره کرد. مسئولین فرهنگی حاضر نیز حجت‌الاسلام احمد مازنی رئیس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام دکتر محمدمهدی بهداروند عضو شورای مرکزی ارزشیابی و نظارت بر نمایش، احمد مسجدجامعی عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی و پیمان شریعتی مدیر مجموعه تئاترشهر بودند.

احترام برومند در شروع این مراسم که اندکی نامنظم و به صورت ایستاده در لابی سالن اصلی برگزار شد گفت: «تشکر می‌کنم از امیر اثباتی که پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را داد و خود با ذوق و خلاقیت پیگیرش شد، متشکرم از مهدی شفیعی و پیمان شریعتی که با ما همراهی کردند و متشکرم از علی نصیریان دوست و همکار قدیمی داود و عوامل نمایش «اعتراف» که همراهمان بودند تا این نمایشگاه در شب تولد داود افتتاح شود.»

برومند در مورد این نمایشگاه هم تصریح کرد: «علاقه‌مندان می‌توانند تا پنجم شهریور، روز وداع ما با داود، همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ از این نمایشگاه بازدید کنید.»

همسر زنده‌یاد داود رشیدی ادامه داد: «تقارن تولد داود رشیدی و افتتاح این نمایشگاه در لابی سالن اصلی با روی صحنه بودن رفیق قدیمی داود در این سالن اتفاقی فرخنده است. چند شب پیش در پشت صحنه نمایش «اعتراف» از علی نصیریان درخواست کردم در این مراسم چند کلامی از داود بگوید که محبت کرد و پذیرفت.»

در ادامه علی نصیریان که کمی بعدتر باید در نقش کشیش روی صحنه نمایش «اعتراف» به کارگردانی شهاب حسینی می‌رفت و قبل از آن هم باید گریم می‌شد گفت: «هم زمان شدن تولد داود و برپایی این نمایشگاه با نمایشی که من هم سهمی در آن دارم زمینه‌ای فراهم کرد که یادی کنم از این دوست و همکار قدیمی‌ام اما باید به پشت صحنه برگردم و برای اجرا آماده شوم برای همین نمی‌توانم مفصل صحبت کنم و کیست که نداند صحبت در مورد داود به زمان و مکانی مناسب‌تر از اینجا احتیاج دارد.»

نصیریان ادامه داد: «داود اوایل دهه ۴۰ از اروپا به ایران آمد. آن زمان، هنرمندان تئاتر در قالب چند گروه نمایشی در اداره هنرهای دراماتیک وقت (اداره تئاتر) فعالیت می‌کردند و او به گروه ما پیوست. از امتیازات او معلوماتش، دانشش، آشنایی‌اش با ادبیات اروپا و ادبیات دراماتیک و تسلطش بر مبانی بازیگری و کارگردانی بود.»

بزرگ‌آقای سریال «شهرزاد» افزود: «داود در چند رشته فعال بود اما از نظر من مهمترین کارهایش را هنگام کارگردانی انجام داد. سلیقه، نوع نگاه و دانش او در انتخاب نمایشنامه‌ها مشهود بود. رشیدی جدا از این که کارگردان و بازیگری خوب بود، مدیر فرهنگی و مدرسی بسیار عالی هم بود.»

بازیگر نمایش «اعتراف» با اشاره به تنگی وقتش، تاکید کرد: «داود هر کجا که بود اثرگذار بود. خیلی‌ها هستند که سال‌های سال کار تئاتر می‌کنند اما بی‌تاثیرند، داود اما اثرگذار بود. افتتاح نمایشگاهش مبارک باشد و روحش شاد.»

سپس احمد مسجدجامعی در میان همهمه لابی سالن اصلی که چندان اجازه رسیدن صدا را به گوش نمی‌داد در مورد این نمایشگاه گفت: «یادداشت‌های داود رشیدی بسیار زیبا هستند و حکمت‌آموز، یادداشت‌هایی خطاب به همسرش، پسرش فرهاد و نوه‌اش سینا فرزند لیلی. امیر اثباتی نیز بسیار زیبا این‌ها را کنار هم چیده است و (با لبخند) سینا هم یادش نرود که قرار است این یادداشت‌ها را جمع و تبدیل به کتاب کند.»

علی مرادخانی در صحبتی کوتاه اضافه کرد: «در حضور احمد مسجدجامعی درخواست می‌کنم که شهردار آینده تهران کمک‌مان کند تا موزه تئاتر که ساختمانی با زیربنای ۷۵۰ مترمربع در فضای بین تالار وحدت و مجموعه تئاترشهر است گشایش یابد و بتوانیم این نمایشگاه را هم به آن جا منتقل کنیم.»

سپس احترام برومند خطاب به مرادخانی گفت: «داود به شکل مشخص در گفت‌وگوهایی که در فاصله سال‌های ۷۵ تا ۸۵ انجام داد بر این نکته تاکید داشت که اگر دولتمردان از تاثیر عمیق تئاتر بر مردم آگاه شوند حتما بیش از این به آن بها خواهند داد. او بر ایجاد شدن معاونتی مستقل به اسم معاونت تئاتر با بودجه‌ای مشخص تاکید داشت، همان‌طور که زمانی معاونت سینمایی داشتیم، هرچند بعدا به سازمان سینمایی تبدیل شد.»

بعد از آن پیمان شریعتی اشاره کرد که قرار بود سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به این مراسم بیاید و هنگام بریدن کیک تولد داود رشیدی حضور داشته باشد که چون جلسه هیئت دولت طولانی شده کمی دیرتر خواهد آمد.

در ادامه تابلویی از چهره داود رشیدی از طرف انجمن هنرهای نمایشی به لیلی رشیدی و احترام برومند تقدیم و از آن‌ها خواسته شد شمع‌های کیک تولد داود رشیدی را فوت کنند.

لیلی رشیدی و احترام برومند هر کدام در یک سوی کیک تولد داود رشیدی ایستادند و بعد از فوت کردن شمع‌ها، برشی نمادین روی آن زدند.

بعد از گذشت چند لحظه در شلوغی و بی‌نظمی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد لابی سالن اصلی شد و از نمایشگاه وسایل شخصی، نامه‌ها، متن نمایشنامه‌ها و پوسترهای آثاری که رشیدی در آن‌ها بازی یا کارگردانی‌ کرده بود دیدار کرد.

او همچنین صحبت کوتاهی هم با احترام برومند داشت که برومند در پاسخ خبرنگاران که جویای محتوای مکالمه آن‌ها شدند گفت: «گفتند خیلی خوشحالند از این که این نمایشگاه گشایش یافت، چون خودشان هم پیگیر گشایشش بودند و همین، گفتند خوشحالند.»

سپس صالحی‌امیری برای دیدن نمایش «هفت روز از تیر شصت» به نویسندگی کامران شهلایی و کارگردانی شهلاتی به همراه محمد لارتی در سالن سایه راهی راهروهای تودرتوی تئاترشهر شد و هنگام گذشتن از جلوی درِ پشت‌صحنه سالن اصلی با دیدن علی نصیریان که حالا لباس کشیش را هم به تن کرده بود گفت: «ما به عشق شما آمدیم اینجا، همه مردم به عشق شما می‌آیند.»

بعد از رفتن وزیر، نصیریان در پاسخ به خبرنگاران که از آمدن وزیر به عشق او پرسیدند با خنده و به شوخی گفت: «زشت است، این چیزها را نگویید.» 

 

دیدگاه تان را بنویسید