رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به دستورالعمل اعلام شده به پزشکان معاینهکننده، گفت: افرادی که دارای نارساییهای قلبی پیشرفتهٔ کلاس ۳ و۴، سرطان درمان نشده، بیماریهای روانی پیشرفته، بیماریهای پیشرفته کبدی و بیماریهای تنفسی پیشرفته و همچنین معتادان و خانمهای باردار منع سفر خواهند شد.
به گزارش جی پلاس، سید علی مرعشی؛ رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از افزایش ۱۶ درصدی کادر پزشکی-درمانی کاروان حج تمتع امسال در مقایسه با حج گذشته خبر داد و گفت: مجموع کادر بهداشتی-درمانی برای حجاج امسال ۵۸۰ نفر است که در مقایسه با حج قبلی ۸۰ نفر بیشتر است که دلیل آن افزایشِ تعداد حجاج از ۶۴ هزار نفر به ۸۶ هزار نفر است.
بیشترین امکانات درمانی را در مکه داریم
وی گفت: امکانات هلال احمر ایران امسال نیز مثل سالهای قبل بیشتر متمرکز در دو بیمارستان در مکه و مدینه است، تقریباً همه امکانات را به ویژه در مکه خواهیم داشت؛ با توجه به اینکه زائرین تقریباً فقط ۵ روز از طول سفر را در مدینه اقامت دارند، ما هم بیشتر امکاناتمان را در مکه مستقر خواهیم کرد.
به ازای هر ۲۸۰ تا ۳۰۰ زائر یک پزشک معاینه کننده وجود دارد
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ادامه داد: تقریباً به ازای هر ۲۸۰ تا ۳۰۰ زائر یک پزشک معاینه کننده داریم و هر پزشک پس از معاینه این تعداد زائر و احرازِ شرایط بیماری و سلامت جسمی، پرونده پزشکی هر فرد را تکمیل میکند که اطلاعات همین پروندهها در سیستم رایانهایِ بیماستانهای مکه، مدینه و درمانگاههای مستقر در سایر مراکزِ استقرار زائران بارگذاری خواهد شد.
بیش از ۶۰ تن دارو در حال انتقال به عربستان
او گفت: تاکنون بیش از نیمی از زائرین مورد معاینه قرار گرفتهاند و مشخصات بهداشتی و پزشکیشان در سیستم رایانهای ثبت شده است. داروهای مورد نیاز نیز به وزن تقریبیِ۶۰ تن تهیه و بستهبندی و برای انتقال به ایران ایر آماده شده است و انشالله هر زمان مجوزها برای پرواز و حمل گرفته شود، داروها منتقل و در جده تخلیه خواهد شد که به نظر میرسد این امر تا ۱۰ روز آینده محقق شود.
مرعشی گفت: تیمهای پزشکی ما شامل ۲ بخش است؛ یکی آنها که در بیمارستانهای مکه و مدینه هستند و گروه دیگر نیز آن دسته که در مجموعههای اسکانیِ زائرین مشغول خدمات بهداشتی - درمانی خواهند شد.
وی ادامه داد: واکسن زائران تهیه شده و در مراکز هلال احمر در استانها وجود دارد و زائرین میتوانند بعد از تاییدِ صلاحیتشان توسط پزشک، برای واکسیناسیون به دفاتری که هلال احمر در مراکز استانها و شهرستانها مشخص کرده است، مراجعه کنند.
چه بیمارانی نمیتوانند به حج بروند؟
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به دستورالعمل اعلام شده به پزشکان معاینهکننده، گفت: افرادی که دارای نارساییهای قلبی پیشرفتهٔ کلاس ۳ و۴، سرطان درمان نشده، بیماریهای روانی پیشرفته، بیماریهای پیشرفته کبدی و بیماریهای تنفسی پیشرفته و همچنین معتادان و خانمهای باردار منع سفر خواهند شد.
گرمای زیاد هوا در زمان حج/توصیه به حجاج برای جلوگیری از گرمازدگی
مرعشی با توجه به گرمای زیاد هوا در زمان حج به زائرین توصیه کرد: آنچه مهم است؛ این است زائرین لباس مناسب رنگ روشن و ترجیحا نخی به تن کنند. در زمان اوج گرما در معرض تابش مستقیم نور آفتاب نباشند. در مواقعی که منع شرعی ندارد، از چتر و کلاه استفاده کنند. مایعات و نوشیدنیها را به مقدار کافی به همراه داشته باشند و از استحمام روزانه غافل نشوند؛ چرا که بدن تعریق میکند و این تعریق را باید با شستشوی روزانه و استحمام جبران کرد و نکته مهم دیگر اینکه زمانی که وارد ساختمانها میشوند از نشستن در مقابل باد مستقیم کولرها خودداری کنند.