مدیران شرکتهای برگزارکننده کنسرت میگویند، اجرای زنده موسیقی پاپ در ماه رمضان ظاهرا از نظر دفتر موسیقی و اداره اماکن نیروی انتظامی مسئلهای ندارد اما مشخص نیست چرا برگزار نمیشود.
به گزارش جی پلاس، رمضان، چند سالی است در ایران با سریالها و برنامههای ویژه تلویزیونی و جنگهای شادی در بوستانهای شهری، حال و هوای ضیافت پیدا کرده است. علاوه بر رونق سالنهای سینما با طرح افطار تا سحر، تئاتر هم در این ایام، مثل دیگر اوقات سال، شبهایی گرم و پر رونق را سپری میکند. در میان تمام این هنرها و رسانهها، اما موسیقی شرایط متفاوتی را تجربه میکند؛ در 100 روز اول ماه رمضان، تنها کنسرتهای سنتی اجازه برگزاری دارند و در طول تمام ماه هیچ خبری از اجراهای پاپ نیست.
برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان نیاز به مجوزهایی دارد که باید از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی، اداره اماکن نیروی انتظامی صادر شوند. در این میان با اینکه برگزاری اجراهای زنده پاپ با هیچ منع نوشته شدهای روبرو نیست، مدیران شرکتهای برگزارکننده کنسرت دقیقا نمیدانند مشکل کجاست که این مجوزها صادر نمیشود.
آنچه در ادامه میخوانید صحبتهای محمدحسین توتونچیان، مدیر شرکت آواسازان ققنوس، محمدجواد حاتمپور، مدیر شرکت آوای فروهر، صدرالدین حسینخانی، مدیر شرکت ایران گام و محسن رجبپور مدیر شرکت ترانه شرقی است که روایتهایی متفاوت از این ماجرا دارند.
از راست بالا؛ محمدحسین توتونچیان، محمدجواد حاتمپور، صدرالدین حسینخانی، محسن رجبپور
توتونچیان: برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان در اختیار دفتر موسیقی نیست
محمدحسین توتونچیان، مدیر شرکت آواسازان ققنوس در مورد مجوزهای لازم برای برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان توضیح میدهد: « در همان مرحله اول، دفتر موسیقی مجوزی در این خصوص صادر نمیکند و نامهای به اداره اماکن نیروی انتظامی نمیدهد که ما نظر آنها را بدانیم. در حالی که این ماه، ماه عید مسلمانان است و در همه دنیا جشن گرفته میشود نمی دانیم چرا در ایران به گونه دیگری برخورد میشود.»
توتونچیان در مورد برگزاری کنسرتهای سنتی در این ماه توضیح میدهد: «از چند سال پیش اعلام شد برگزاری کنسرت موسیقی سنتی در 10 روز اول رمضان ایرادی ندارد که خود گامی به جلو محسوب میشود اما برخوردها با موسیقی پاپ متفاوت است. با توجه به ضرورت حفظ حرمت روزهای ضربت خوردن و شهادت حضرت علی (ع) و شبهای قدر، قطعا برگزاری کنسرت از 18 تا 24 ماه مبارک رمضان باید تعطیل شود اما سوال اینجاست که چرا برگزاری کنسرت پاپ را فقط در همان چند شب تعطیل نمیکنند و به کل ماه تسریاش میدهند؟»
او در مورد این که آیا هیچ وقت در مورد برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان با فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کرده است یا نه میگوید: «با این که فرزاد طالبی را به عنوان مدیری دوستداشتنی و ماخوذ به حیا میشناسم و بسیار هم دوستش دارم اما هیچ وقت چنین کاری نخواهم کرد چون تصمیمگیری در این مورد را در حوزه مسئولیت وزارت ارشاد نمیدانم و گمان میکنم جزو اختیاراتشان نیست.»
حاتمپور: دفتر موسیقی مجوز میدهد اما اداره اماکن نیروی انتظامی نه
محمدجواد حاتمپور، مدیر شرکت آوای فروهر در مورد این که آیا تاکنون مجوزی برای برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان از سوی دفتر موسیقی و اداره اماکن نیروی انتظامی صادر شده است، یا خیر پاسخ میدهد: «تا جایی که من اطلاع دارم برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان قبلا مجاز نبود اما در حال حاضر دفتر موسیقی مجوز میدهد. با این حال اداره اماکن نیروی انتظامی با محدودیت به صدور مجوز میپردازد و در نتیجه تنها میتوانیم بعد از اذان مغرب در یک نوبت روی صحنه برویم و کارمان را پیش از شب دوازدهم تمام کنیم.»
حاتمپور ادامه میدهد: «پس حتی در صورت داشتن مجوز دفتر موسیقی و موافقت سالنی چون مرکز همایشهای برج میلاد، به واسطه نداشتن مجوز اداره اماکن، برگزاری کنسرت در این ماه برایمان صرفه اقتصادی ندارد. در صورتی که اگر میتوانستیم مانند سینماداران طرحی چون اکران افطار تا سحر را پیاده کنیم، قطعا با استقبال مخاطب مواجه میشدیم.»
حسینخانی: ظاهرا هیچ مشکلی وجود ندارد اما در عین حال نمیشود!
صدرالدین حسینخانی، مدیر شرکت ایران گام نیز در مورد مشکلات برگزاری کنسرت پاپ در ماه رمضان میگوید: «نمونه عینیاش این که میخواستیم برای برگزاری کنسرت محمد علیزاده در 17، 18 و 19 خرداد مصادف با شب ولادت حضرت امام حسنمجتبی (ع) در هفتمین جشنواره رمضانی «شهر خدا» در برج میلاد مجوز بگیریم تا بعد از افطار یک نوبت اجرا داشته باشد اما اداره اماکن مجوز نداد. نمیدانیم مشکل کجاست که نمیشود! ظاهرا هیچ مشکلی وجود ندارد اما در عین حال نمیشود!»
رجبپور: دفتر موسیقی مشکلی برای صدور مجوز ندارد
محسن رجبپور، مدیر شرکت ترانه شرقی هم در مورد واکنش دفتر موسیقی نسبت به برگزاری کنسرتهای موسیقی پاپ در ماه رمضان میگوید: «براساس آنچه توافق شد و آنچه دفتر موسیقی اعلام کرد، صدور مجوز قبل از شبهای قدر در ماه رمضان بلامانع است و این توافق در مورد همه گونههای موسیقی صدق میکند و ما به عنوان اعضای یک صنف معتقدیم این اتفاق باید زودتر از اینها و در سالهای گذشته رخ میداد. ماه رمضان ماه مبارکی است، ماه جشن است و به همین دلیل در سالهای قبل جُنگی برگزار میشد به اسم «جُنگ رمضان» که در آن، موسیقی و سایر گونههای هنر به نازلترین شکل ممکن به اجرا درمیآمد و چه بهتر که اکنون به جای آن گونه جُنگها، موسیقی به شکل درستش اجرا شود.»
او تصریح میکند: «طبق صحبتی که با فرزاد طالبی، مدیرکل دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، او نیز از این موضوع ابراز رضایت کرد و قرار بر این شد که مجوزها صادر شود. در مورد اداره اماکن نیروی انتظامی هم تا آنجا که اطلاع دارم، چند روز قبل از ماه رمضان در حال گرفتن استعلامهای لازم از سلسله مراتبهای بالاتر در این خصوص بودند تا بتوانند در این مورد همکاری کنند. البته من الان دیگر در ایران نیستم و خبر ندارم که بعد از آن چه اتفاقی رخ داد.»