در نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز» که با حضور سه وزیر دولت تدبیر و امید برگزار شد، از اهمیت کیارستمی، سینما، موسیقی و فرهنگ در حفظ امنیت ملی و صلح دوستی هنرمندان گفته شد.

به گزارش جی پلاس، حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز» که شامگاه ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ در تالار وحدت برگزار شد، با درود به روح فردوسی بزرگ و همه کسانی که به فرهنگ و ادب و دانش این کشور کمک کرده‌اند گفت:‌ ما در دولت آقای روحانی کارهای زیادی در حوزه‌های مختلف انجام دادیم. در بخش مربوط به سلامت تلاش‌های زیادی به فقرا و محرومین شد و در این دولت بخش زیادی از شعارهای انقلاب را توانستیم بعد از ۳۷ سال محقق کنیم.

وی گفت: زمانی که ما شروع کردیم، در کشور دارو نبود و مردم هزاران مشکل و گرفتاری داشتند؛ برای مثال در سیستان تنها ۴۰ درصد مراکز درمانی پزشک داشتند، اما الان صد در صد مراکز درمانی پزشک دارند.

هاشمی ادامه داد: در آن دوره مردم به خاطر درمان خود فرش زیر پای خود را می‌فروختند و دچار فقر مطلق بودند، اما در دوره دولت یازدهم با به سرانجام رسیدن برجام هزاران میلیارد در بخش درمانی به مردم کمک شد و همه مردم بیمه شدند.

او گفت: ما چیزی نزدیک به ۱۲ هزار پزشک را در سراسر کشور توزیع کردیم، در این مسیر اصحاب هنر و فرهنگ هم به ما کمک کردند. ما معاونت اجتماعی را تاسیس کردیم، تئاترها فیلم‌ها و سریال‌های متعددی ساخته شد. جشنواره فیلم سلامت را راه انداختیم و معاونت فرهنگی را تاسیس کردیم.

وی با اشاره به اهمیت برجام و نقش آن در افزایش بودجه‌های درمانی و کمک به معیشت مردم گفت: درست است که مصدق نفت را ملی کرد، ولی اگر برجام نبود ما امروز اینجا نبودیم. در آن زمان مردم گرفتار بودند و حالا باید تلاش کنیم تا مردم روز ۲۹ اردیبهشت ماه پای صندوق‌های رای بیایند. همچنین باید خدا را شکر کنیم که در ۲۴ خرداد سال ۹۲ مردم به دکتر روحانی رای دادند.

وزیر بهداشت با اشاره به مشکلاتی که در حوزه سلامت تا ۴ سال قبل برای ایرانی‌ها به وجود آمده بود گفت: قبل از برجام تقریبا هیچ مقاله‌ای از ما در مجلات معتبر دنیا قبول نمی‌شد و ما شاید نمی‌توانستیم از هر ده کنگره بین المللی یکی از آن‌ها را برویم اما الان درخواست‌ها آنقدر زیاد شده که کشورهای خارجی از ما می‌خواهند تا با آن‌ها دیدار کنیم.

وی در ادامه با یادکردی از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: زمانی که خدمت ایشان بودم، به من گفت به آقای روحانی بگو برای بند هفت برجام آنقدر سرسختی نکن. این اوباما دیگر در آمریکا تکرار نمی‌شود. من این موضوع را به آقای روحانی منتقل کردم، آقای روحانی هم گفت حرف آقای هاشمی درست است، اما ما باید مقاومت کنیم تا در آینده شرمنده نباشیم و در نهایت با مقاومت آقای روحانی و دکتر ظریف ایران توانست از زیر بند هفت برجام خارج شود که اقدام بسیار مهمی برای کشورمان بود.

وی در ادامه با بیان اینکه چهار سال قبل روان مردم به هم ریخته بود و حال‌شان خوب نبود، اظهار کرد: در آن زمان مردم احساس بن‌بست می‌کردند؛ اما با اتفاقاتی که طی این سه سال و نیم رخ داد آرامش در کشور ایجاد شد. خدا از کسانی که نمی‌خواهند این آرامش و امید در جامعه ادامه پیدا کند نگذرد.

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره اتفاقاتی که باعث شده جامعه پزشکی و جامعه هنرمندان در تقابل باشند، ‌گفت: جامعه هنرمندان و پزشکان هیچ مساله‌ای با هم ندارند و این مساله ساختگی است، اما عده‌ای علاقه‌مندند سرمایه‌های اجتماعی ما را در مقابل هم قرار دهند و انها را نابود کنند عمده این افراد در فضای رسانه‌ای حضور دارند و خشونت را تبلیغ می‌کنند.

وزیر بهداشت گفت: ما مراقب همه هنرمندان هستیم و جامعه پزشکی موظف است از سلامت هنرمندان مراقبت کند.

وی درباره اتفاقاتی که برای عباس کیارستمی هنرمند برجسته جهانی رخ داد نیز گفت:‌ موضوع کیارستمی وقت مفصل‌تری می‌خواهد که درباره آن توضیح بدهم و الان جای این بحث نیست.

وی گفت: الان برای کشور ما مهم است که مردم در روز ۲۹ اردیبهشت پای صندوق‌های رای بیایند.

وی همچنین با اشاره به دیدارهایش با آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: فکر می‌کنم یکی از اتفاقاتی که باعث شد آیت الله هاشمی از دنیا برود، ظلم به او بود. او دق مرگ شد اما کسی بود که باعث شد آقای روحانی روی کار بیاید.

در آخرین دیدارمان با او گفت: آقای روحانی را خیلی اذیت خواهند کرد،‌ می‌گفت نگران انقلاب و کشور است. اگر دولتمردان با او همراهی نکنند کشور عقب گرد خواهد کرد و انقلاب از بین خواهد رفت برای همین مهم است که ۲۹ اردیبهشت مردم پای صندوق‌های رای بیایند. الان فرص فراهم است که ما بتوانیم در دور بعدی برای رفاه و معیشت جامعه تلاش کنیم و به این سمت حرکت کنیم.

در بخش دیگری از این مراسم فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما،‌ تئاتر و تلویزیون گفت:‌ احترام ویژه‌ای برای همه هنرمندانی که علی‌رغم تهمت‌ها و نارواهایی که در سال‌های گذشته به آنها روا داشته شده است قائلم. آنها هنوز در این کشور هستند و برای حفظ و نگهداری از فرهنگی که ریشه در اشعار فردوسی و ‌مولانا دارد تلاش می‌کنند. آن‌ها فرهنگی را ترویج می‌کنند که فرهنگ انسانی و صلح است.

این بازیگر گفت: خوشحالم که الان در کنار کسانی نشستم که امنیت ملی ما را تامین کرده‌اند. شخصیت‌های سیاسی که هستی و شرافت خودشان را برای مردم ایران گذاشتند. خوشبختم که از مردم ساده و هنرمندان مظلوم هستم. ما هنرمندان خوب جنس اصل و قلابی را می‌شناسیم، ملت ایران این را درست در حساس‌ترین لحظات نشان داده است، چون ملت باهوشی است. این ملت در مواقع حساس مثل وقوع زلزله یا زمان رای‌گیری می‌داند چه کند.

معتمدآریا گفت: من را ۹ سال بابت یک جلسه کوچک متهم کرده بودند، اما این جا کشور من است؛ منی که از خانواده جانباز می‌آیم. این بخاطر این بود که فرهنگ جعلی شده بود. در آن دوره فیلم‌های زیادی ساخته شد، اما من در آن‌ها نقشی نداشتم.

وی گفت: ما هنرمندان هیچ وقت به این مملک پشت نکردیم و نمی‌کنیم. هنرمندان انسان‌های ظریف،‌ صلح‌طلب و باهوشی هستند و به موقع کنار می‌ایستند تا حباب‌های روی آب بگذرند. ما سنگ ریزه‌های کف رودخانه‌ایم و می‌مانیم. ما هرگز به جایی که هستیم بی‌اعتماد نبودیم، اما به ما بی‌اعتماد بودند ما صلح طلبیم.

وی در ادامه با خطاب قرار دادن محمدجواد ظریف و تقدیر از زحماتش در حوزه سیاست خارجی گفت: یک موسیقی یا فیلم خوب می‌تواند صلح‌دوستی ما را به دنیا معرفی کند، شاید آقای ظریف هرچقدر زحمت بکشند نتوانند پیام صلح‌دوستی را که آقای کیارستمی در فیلم‌هایش به دنیا معرفی کرد معرفی کند.

وی اضافه کرد: اگر آقای ظریف برجام را برای کشور ما به ارمغان نمی‌آورد، این صلح‌ها انجام نمی‌شد. الان در هر روستا و شهری آقای ظریف را با پیام صلح و لبخندش می‌شناسند.

در ادامه این نشست داریوش پیرنیاکان، نوازنده تار و سه تار با اشاره به سختی‌های اهالی موسیقی در ابتدای انقلاب گفت: ما باید الان به این فکر کنیم که از اول انقلاب تا به حال رای‌های ما چه کار کرده و چه رهاوردی داشته است.من باید بگویم که در اول انقلاب هرجا سازهای ما را می‌دیدند از ما می‌گرفتند و می‌شکستند ما نمی‌توانستیم آن‌ها را حمل کنیم. من برای حمل سازم مجبور شدم از وزارت ارشاد مجوز حمل و نقل بگیرم.

این هنرمند ادامه داد: ما با این سختی‌ها در کشور ماندیم  و مقاومت کردیم، اما اخیرا یک تهیه‌کننده و کارگردان حرف نامربوطی درباره آقای شجریان زده است. من باید بگویم که این حرف‌ها در شأن خود این افراد است، نه استاد شجریان.

پیرنیاکان در ادامه با تعریف خاطره‌ای درباره وضعیت اجرای یک کنسرت با همکاری محمدرضا شجریان در کشور آمریکا در اوایل انقلاب گفت: در آن زمان آقای خاتمی وزیر فرهنگ و ارشاد بود، آقای شجریان برای اجرای برنامه به خارج از کشور رفته بود؛ ولی به من اجازه خروج از کشور نمی‌دادند من دو ماه معطل ماندم. چون به آقای خاتمی نامه نوشته بودند و گفته‌ بودند آقای پیرنیاکان با اجرای کنسرت‌هایش در خارج از کشور خط فرهنگی جمهوری اسلامی را تضعیف می‌کند. وقتی این مسائل را به آقای خاتمی منتقل کردم، آقای خاتمی مجبور شد معاون خود را عوض کند؛ چون آن فرد قبول نمی‌کرد مجوز خروج من را صادر کند.

وی گفت:‌ در طول همه این  سال‌ها هنرمندان موسیقی مجاهدت‌های زیادی کردند تا امروز یک جوان بتواند راحت سازش را روی دوشش بگذارد و در خیابان راه برود، البته ما هنوز مطالبات زیادی داریم، هنوز موسیقی را در کشور ما به رسمیت نمی‌شناسند. چهار سال است که از دولت آقای روحانی می‌گذرد و ما البته موقعیت را درک می‌کنیم، اما نباید وقتی وزارت ارشاد مجوز یک کنسرت را صادر می‌کند، در اقصی نقاط این کشور جلوی آن را بگیرند چرا باید برخی در شهرهای مختلف ایران جلوی اجرای کنسرت‌ها را بگیرند و آن‌ها را کنسل کنند؟ البته دولت در این زمینه خیلی کار کرده، اما هنوز این مسائل وجود دارد ما باید در ۲۹ اردیبهشت ماه به آقای روحانی رای دهیم تا در ادامه کمی‌ها و کاستی‌ها را ازبین ببریم.

این نوازنده با بیان اینکه چرا در برخی از شهرستان‌ها بانوان ما اجازه پیدا نمی‌کنند با ساز روی صحنه بروند یا بخوانند گفت: اگر این موضوعات در جامعه ما حل نشود، ما با آسیب‌های اجتماعی زیادی همراه خواهیم بود. این مسائل جزو امنیت ملی ماست، باید بدانیم که الان در شهرهای مرزی ما دیگر کسی موسیقی ایرانی گوش نمی‌کند این‌ها گلایه ما نیست، مطالبات ماست و ما همراه شما دولتمردان هستیم. ما می‌خواهیم اینگونه نباشد که حتی در روستاهای آذربایجان‌های ما مردم موسیقی عثمانی گوش دهند. این مسائل باید باز شود، چون موسیقی خیلی می‌تواند به امنیت ملی ما کمک کند.

ناهید طباطبایی نیز در این نشست در سخنانی گفت: تصور اینکه یک روز با سه وزیر گرانقدر در یک جلسه بنشینم، برایم قابل تصور نبود؛ البته این تصور به خاطر وضعیت دیگری بود که گذشت.

این نویسنده گفت: در چهار سالی که آقای روحانی رئیس جمهور بود، بعد از مدت‌ها توانستم آرامش را بچشم. چون نسل ما از ابتدای جوانی با هیاهو اتفاقات عجیب روبه رو بود و الان احساس می‌کنم بعد از سه چهار سال راحت‌تر میتوانم نفس بکشم.

وی در ادامه با قدردانی از زحمات محمدجواد ظریف در حوزه سیاست خارجی او را قهرمان خواند و گفت‌: همیشه فکر می‌کردم قهرمان مردی قد بلند و چهارشانه است که با شمشیر می‌آید و همه را سر می‌برد، اما الان می‌فهمم قهرمان ما مردی میان‌قامت است که همیشه لبخند بر لب دارد. خوشحالم که دیگر خجالت نمی‌کشیم بگوییم ایرانی هستیم و رئیس جمهورمان چه کسی است.

وی گفت: الان درخواستم از آقای ظریف این است که در وزارت خارجه و در حوزه مبادلات فرهنگی ترتیباتی را اتخاذ کند تا ما در حوزه ادبیات مبادلات فرهنگی بیشتری با دنیا داشته باشیم.

سپس بیژن زنگنه، وزیر نفت با اشاره به همزمانی برگزاری این نشست با روز فردوسی گفت: در بین خردمندانِ ‌ما، هیچ‌کس را به اندازه فردوسی نیافتم که به خرد،‌ عقل و دانایی تاکید کند. بعد از او ما سعدی را داریم. بعد از سعدی،‌ دیگر شاعران‌مان بیشتر به سمت عرفان حرکت کردند.

وزیر نفت ادامه داد: بیش از هزار سال است که مشکل و مساله ما هنوز خرد است، دشمن بزرگ ما نیز جهالت است و این جهل است که مردم ما را به تحجر و عالم هپروت می‌برد.

او با اشاره به نقش هنرمندان در آگاهی‌بخشی به جامعه اظهار کرد: هنرمندان نقش زیادی در از بین بردن جهالت در جامعه دارند باید بدانیم که جهالت همیشه در کمین انسان‌هاست.

وی گفت: در هشت سالی که بیکار بودم، هرچه کتاب به دستم رسید خوانده‌ام.

زنگنه در بخش دیگری از سخنانش طرح‌هایی را که در دولت حسن روحانی در حوزه نفت و گاز راه‌اندازی شد در تاریخ ایران بی‌سابقه خواند.

همچنین محمد جواد ظریف به نقش اعتمادساز هنرمندان و اهالی فرهنگ تاکید کرد وگفت: اعتمادسازی در جامعه جهانی مدل‌های مختلفی دارد، نوع تماس‌هایی که هنرمندان و گروه‌های اجتماعی می‌توانند ایجاد کنند می‌تواند اعتمادسازی ایجاد کند اعتمادسازی الزاما سیاسی نیست یکی از راه‌های خوب اعتمادسازی از طریق نهادهای فرهنگی و مردمی ایجاد می‌شود. اما متاسفانه با اتفاقی که در سفارت کشور سعودی در ایران رخ داد، ما این فرصت را از دست دادیم. هنرمندان،‌ روزنامه‌نگاران و نویسندگان ما باید ارتباط‌شان را با دنیا گسترش دهند.

ظریف همچنین درباره تاثیر برجام و شکستن تحریم‌ها در جامعه جهانی گفت: من از آقای فرهادی و خانم علیدوستی در توییتر تشکر کردم برای اینکه آن‌ها نگذاشتند ترامپ به این مردم توهین کند. این دو هنرمند ترامپ را در کشور خودش منزوی کردند. در آن فضای تلخ ایران هراسی چنین کاری دشوار است اما تماس‌های بین هنرمندان خیلی راهگشا است ما با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانیم به توسعه گفت‌وگوهای فرهنگی کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، در این مراسم هنرمندانی از حوزه‌های سینما ،‌تئاتر،‌ موسیقی و ادبیات حضور داشتند. در پایان این مراسم پیش از اجرای سالار عقیلی، از علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون به پاس چند دهه هنرآفرینی تقدیر  شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.