وقتی تمام حاضران ایستاده اشک ریختند و یک اثر سینمایی را تشویق کردند
بخش دوم مراسم افتتاحیه بخش زیتونهای زخمی پس از نمایش فیلم «آگوست» ادامه پیدا کرد.
به گزارش حی پلاس، در این مراسم و پس از پخش مستند «آگوست» امیر اسفندیاری معاون بینالملل جشنواره جهانی با حضور روی صحنه، گفت: «جشنواره دمشق هر دوسال یکبار برگزار میشد و ما در فارابی مراوداتی با آنها داشتیم و امروز در این جشنواره کارگردان خیلی مشهور سوریه محمد ملص مهمان ماست.»
او در ادامه توضیحاتی درباره تاریخ سینمای سوریه و جشنواره دمشق ارائه داد و گفت: «جشنواره دمشق در سال ۱۹۵۶ به عنوان نخستین جشنواره جهان عرب راهاندازی شد. این جشنواره یکی از جشنوارههای مطرح در منطقه و یکی از ۵ جشنواره مهم جهان عرب است.»
اسفندیاری افزود: «در سال ۲۰۱۱ توسط محمد احمد دبیر وقت جشنواره که الان وزیر فرهنگ سوریه است، از دوسالانه به سالانه تغییر کرد و تاکنون فیلمهای مهمی از کارگردانهای مطرح ایرانی همچون سیفاله داد، مجید مجیدی و امیر نادری در این جشنواره حضور داشته است.»
در ادامه این مراسم با حضور سیدرضا میرکریمی، علیرضا شجاع نوری، امیر اسفندیاری و زهرا حسنوند همسر شهید مدافع حرم امین کریمی از رعنا شمیس بازیگر اپیزود «درخت زیتون سبز» از فیلم « آگوست» با اهدای لوح تقدیر شد.
رعنا شمیس پس از دریافت لوح تقدیر خود گفت: «ابتدا میخواهم به زبان خودم از شما تشکر کنم برای پذیرفتن و دیدن این فیلم در جشنواره جهانی فیلم فجر. درخت زیتون سبز یک اپیزود از فیلم آگوست است و من در اینجا از آقای مطهر تهیه کننده این فیلم تشکر میکنم که با این فیلم موجب انعکاس مشکلات سوریه شدند.»
او ادامه داد: «دوست داشتم که با امید بیایم و از زن سوریه صحبت کنم و بگویم که زن سوری با وجود چنین شرایطی هم دارای امید است.»
رعنا شمیس در پایان از دستاندرکاران جشنواره تشکر کرد و گفت امیدوارم در این مدت که اینجا هستم فیلمهای خوبی با هم ببینیم.
پس از آن میرکریمی دبیر جشنواره گفت: «از تهیهکننده، کارگردان و بازیگر این فیلم و همه شما تشکر میکنم که به جشنواره ما توجه میکنید.هدف ما توجه به اتفاقاتی است که در منطقه رخ میدهد. این تنها کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم.»
میرکریمی عنوان کرد: «در این بخش مستندی به نمایش در میآید که وقتی اولین بار آن را دیدم به شدت مرا تکان داد و مدتها به خود مشغول کرد. نه به خاطر ارزشهای سینمایی، هر چند که دارد اما بیشتر به خاطر ارزشهای اعتقادی که کمتر اتفاق میافتد در جایی وجود داشته باشد.»
در ادامه فیلم مستند «بابایی» که بیانگر زندگی شهید علیرضا بابایی پیش از شهادتش بود به نمایش درآمد.
پس از آن علیرضا شجاع نوری از خانواده شهید بابایی دعوت کرد روی صحنه بیایند که با تشویق ایستاده و طولانی حاضرانی که اشک میریختند همراه بود.
شجاع نوری در ابتدا به زهرا بابایی دختر کوچک شهید بابایی گفت: «خیلی ممنونم که به ما یاد میدهید بی نهایت چه شکلی است. شرکت کردن در لحظه رفتن کسی که بار سفرش را میبندد تجربه عجیب و متفاوتی بود که این فیلم برای ما ایجاد کرد، آن هم کسی که همه چیزهایی که ما فکر میکنیم داشت ولی به دنبال چیزی فراتر بود.»
شجاع نوری در ادامه با تشکر از حسینخانی و بیان اینکه فکر میکنم کارگردان اصلی خود شهید بابایی بود از او خواست درباره چگونگی پیدایش ایده ساخت این فیلم توضیح دهد.
حسینخانی با اشاره به اینکه قطعا انتخابهایی از طرف خداوند و ائمه برای ساخت این فیلم صورت گرفته است، گفت: «من انتظار نداشتم او شهید شود. با من تماس گرفتند و گفتند یکی از دوستان قصد رفتن به سوریه دارد و من تصمیم گرفتم فیلمی از زندگی او بسازم.»
او ادامه داد: «کاملا مشهود است که فیلم را خود شهید بابایی ساخته است وگرنه قطعا من آدمی نیستم که چنین فیلمی بسازم.»
پس از آن و با اصرار فراوان شجاع نوری زهرا بابایی در جملاتی کوتاه گفت: «خیلی ممنون که به پای این فیلم نشستید.»
در ادامه همسر شهید بابایی گفت: «من این جشنواره را مقدمهای میدانم برای اینکه بتوانیم یاد شهدا را زنده نگه داریم. امیدوارم هر کدام از کارگردانانی که در اینجا حضور دارند، با خودشان قرار بگذارند که درباره شهدا فیلمهای خاص بسازند تا زمینهساز ظهور امام زمان باشیم. امیدوارم بتوانیم راه شهدا را ادامه بدهیم و شرمنده آنها نشویم.»
پس از آن زینب بابایی دختر بزرگ شهید بابایی گفت: «متشکرم که پای فیلم نشستید. اگر فیلم دیده شد به لطف خدا و تلاش آقای حسیخانی بود. من پیش از این نمیدانستم چقدر دستاندرکاران سینما زحمت میکشند ولی طی ساخت این کار شاهد زحمتهای آنها بودم.»
او ادامه داد: «شهدای مدافع حرم ما زیادند و هستند مادرانی که بیشتر زمانشان را در طول روزها بر سر مزار شهدا اشک میریزند. همسرانی که در نبود آنها زندگی و فرزندانشان را اداره میکنند.»
زینب بابایی در ادامه درباره این موضوع که میگویند مدافعان حرم برای پول رفتهاند گفت: «شهدای ما آنقدر وضعیت مناسبی دارند که نیازی به این پول ندارند، آنها کسانی بودند که نه تنها نیاز مالی نداشتند بلکه خودشان به دیگران کمک مالی هم میکردند. امیدوارم در مورد زندگی شهدا بیشتر تحقیق و پژوهش کنیم و فیلم بسازیم و این فیلمها روز به روز بیشتر شود. امیدوارم بتوانیم رهرو راه شهدا باشیم.»
در ادامه عباس بابایی برادر شهید بابایی گفت: «شهید بابایی با تمام وجودش به عشقش رسید. امیدوارم ما بتوانیم ادامهدهنده راهش باشیم و این توفیق نصیب ما هم بشود.»
پس از آن و در پایان این مراسم با حضور محمد مهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی لوح تقدیری به خانواده شهید بابایی اهدا شد.
دیدگاه تان را بنویسید