خانه سینما کلوپ حزبی نیست
در آستانهی برگزاری مجمع عمومی خانه سینما که به منظور انتخابات هیات مدیره برگزار میشود، نمایندگان اصناف سینمایی بر پیگیری امور معیشتی و امنیت شغلی همچنان تاکید دارند.
به گزارش جی پلاس، یکشنبه 15 اسفندماه طبق برنامه از پیش اعلام شده قرار است مجمع عمومی خانه سینما برگزار شود که به همین بهانه روسای برخی اصناف ارزیابی هایی را از عملکرد هیات مدیره فعلی و نیز انتظارات از هیات مدیره آینده گفتند.
در این گزارش همچنین از روسای صنوف آخرین وضعیت ثبت قانونی صنف آنها در وزارت کار پرسیده شد.
رییس انجمن بازیگران و بدلکاران: همچنان امنیت شغلی معضل ماست
علیرضا فتحی ـ رییس انجمن بازیگران و بدلکاران خانه سینما ـ با اشاره به اینکه فقط به عنوان رایدهنده در انتخابات شرکت میکنند، ابتدا درباره ثبت قانونی این انجمن در وزارت کار گفت: 99 درصد کارهای ثبت قانونی انجمن در وزارت کار انجام شده و فقط انتشار آگهی آن باقی مانده است. در واقع از 213 نفر عضوی که داشتیم بررسیهایی انجام دادیم که با توجه به وضعیت خانه سینما و نیز بازنشستگی یکسری افراد که برخی از آنها حدود 20 سال است هیچ کاری انجام ندادهاند، تعداد اعضا کاهش پیدا کند و به 150 نفر برسد که البته اینها همه در جلسات خانه سینما مطرح میشود.
او درباره عملکرد هیات مدیره هم اضافه کرد: مدتهاست در جلسات بحث بر سر این است که هیات مدیره خانه سینما تا اندازهای که توان داشته کار کرده، اما این کافی نیست.
وی تاکید کرد: یکی از معضلات کلی صنوف، امنیت شغلی است که باید به حال آن فکری شود چرا که از سال 75 یعنی از زمان سیفالله داد تاکنون این بحث همچنان ادامه دارد. البته هیات مدیره در این دوره مقداری با چشم بازتر وارد کار شد و الان روسای صنوف هم وسواس بیشتری برای رای به کاندیداها دارند، به همین دلیل فکر میکنم هیات مدیره دوره جدید با حساسیت خاصی نسبت به دورههای قبل انتخاب خواهند شد.
رییس انجمن چهرهپردازان: نماینده در انتخابات نداریم اما رای میدهیم
ناهید علامی ـ رییس انجمن چهرهپردازان ـ هم با اشاره به اینکه این انجمن نمایندهای به عنوان کاندیدا در انتخابات نخواهد داشت اما در رایگیری شرکت میکند، گفت: ثبت قانونی این انجمن در وزارت کار هنوز به پایان نرسیده و پیگیر هستیم تا مراحل پایانی آن به سرانجام برسد.
البته او تمایلی به صحبت درباره عملکرد هیات مدیره و انتظارات از هیات مدیره جدید خانه سینما نداشت.
رئیس انجمن صدابرداران: امیدواریم خانه سینما مراحل قانونی ثبتاش را طی کند
محسن روشن ـ رییس انجمن صدابرداران و صداگذاران سینمای ایران ـ با بیان اینکه در این دوره برای شرکت در انتخابات نمایندهای از سوی این صنف معرفی میشود، خاطرنشان کرد که روند ثبت قانونی انجمن صدابرداران و صداگذاران سینمای ایران در وزارت کار به پایان رسیده است.
او درباره ارزیابی خود از عملکرد هیات مدیره فعلی خانه سینما و انتظاری که از هیات مدیره بعدی میتوان داشت، گفت: علیالظاهر هیات مدیره فعلی وظایفی داشته که مهمترین آنها پیگیری ثبت قانونی صنوف بوده و در این راستا هم اقدامات لازم انجام شد.
روشن افزود: با این حال برای دوره آینده آنچه اهمیت دارد این است که ابتدا تکلیف خود خانه سینما مشخص شود چون معلوم نیست الان از نظر تقسیمبندی ما زیرمجموعه وزارت ارشاد هستیم یا وزارت کار، به همین دلیل امیدوارم خانه سینما مراحل قانونی خود را ابتدا به طور کامل طی کند.
دبیر شورای عالی تهیهکنندگان سینما: صلاح نمیدانیم در انتخابات کاندیدا داشته باشیم
مهرداد فرید ـ دبیر شورای عالی تهیهکنندگان سینما ـ نیز با تاکید براین که در انتخابات شرکت میکنند، ولی کاندیدایی برای انتخاب در هیات مدیره معرفی نخواهند کرد، به ایسنا گفت: شورای عالی تهیهکنندگان چهار تشکل ثبت شده دارد که سه تشکل آن در وزارت کار و دیگری در وزارت کشور ثبت شده است، یعنی در حال حاضر ما چهار صنف هستیم که تحت عنوان شورای عالی تهیهکنندگان فعالیت میکنیم، این تشکل قرار است به شکل سندیکا هم ثبت شود.
او افزود: در واقع قرار است یک تشکل کارفرمایی ایجاد کنیم. این که صلاح ندیدیم کاندیدایی را در انتخابات هیات رییسه خانه سینما معرفی کنیم هم از همین جهت بود، زیرا ما ماهیت حرفهای خود را با سایر اصناف سینمایی متفاوت میبینیم. سایر اصناف به زعم وزارت کار ماهیت کارگری دارند، در حالی که تهیهکنندگان ماهیت کارفرمایی دارند بنابراین حضور ما در هیات مدیره کنار نمایندگان دیگر اصناف سینمایی به دلیل آنکه از یک جنس نیستند به صلاح نیست.
فرید درباره ارزیابی خود از عملکرد هیات مدیره نیز بیان کرد: قطعا هیات مدیرهای که دوره فعالیتش در حال تمام شدن است نمره قبولی میگیرد، اما میتوانست عملکرد بهتری داشته باشد به شرط آنکه در همان زمان انتخابات قبلی میپذیرفتند یک کارگردان در هیات مدیره حضور داشته باشد یا زمانی که ما هنوز تصمیمی برای متحد شدن چهار تشکل تهیهکنندگی نگرفته بودیم، میپذیرفتند تا از تهیهکنندگان هم در بین خودشان نمایندهای باشد.
او ادامه داد: به نظر من یکی از معایب این هیات مدیره، کُند بودن آنها بود چون حضور هیات مدیره در بزنگاههایی که برای سینما رخ میداد محسوس و مشهود نبود. هر چند ممکن است در خفا سمت و سو به گونهای بوده باشد که تلاش کرده باشند به داد سینما برسند، اما این حضور نمایش عمومی نداشت.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از انتقادات من به هیات مدیره فعلی این است که بسیاری از کارهایی که باید انجام میشد پیگیری نشده است مثل اصلاح اساسنامه خانه سینما که به برخی وجوه آن نقدهایی وارد است. هرچند شاید دوستان فرصت نداشتند یا عزم آن را نداشتند که کامل پیگیری کنند، اما در مجموع به آنها نمره قبولی داده میشود و باید خسته نباشید هم بابت عمری که صرف کردند به آنها گفت.
مهرداد فرید درباره انتظارات خود از هیات مدیره جدید هم گفت: به نظرم اولویت کاری هیات مدیره جدید میتواند بازنگری در اساسنامه، جدیتر کردن بیمه به ویژه بیمه تکمیلی، امنیت شغلی اعضا، تنظیم نظامنامه سینمایی و پیگیری برای تصویب آن در مجلس، نهایی کردن بحث VOD که نیمه کاره رها شده، پیگیری قاچاق فیلمهای سینمایی ایران در ماهوارهها، شبکههای داخلی و سایتهای اینترنتی، کم کردن حضور بخش دولتی در سینما و نیز کار کردن روی جشنواره فیلم فجر برای تبدیل آن به یک جشنواره غیردولتی باشد.
رییس انجمن طراحان فیلم: برای انتظار از هیات مدیره باید اوضاع آینده سینما را در نظر گرفت
پروین صفری ـ رییس انجمن طراحان فیلم ـ هم با اشاره به اینکه مراحل ثبت این انجمن هنوز به طور کامل انجام نشده است چون مدارک برخی اعضا ناقص بوده و احتمالا سال آینده برای تکمیل آن اقدام خواهد شد، از احتمال معرفی یک نماینده برای حضور در هیات مدیره پس از بررسی نهایی و مشخص شدن برنامه کاندیداهای درنظر گرفته شده خبر داد.
او برای بررسی اولویتهای هیات مدیره جدید گفت: باید ابتدا ببینیم سال آینده اوضاع سینما چطور است. ضمن اینکه در جلسات پیشمجمع که روسای صنف حضور دارند، دستورالعملهایی داده شده بود که من خیلی با آنها موافق نیستم تا هیات مدیره حتما بر اساس آن عمل کند چون باید اوضاع سینما در سال آینده را درنظر گرفت و حتی باید مشخص شود که خانه سینما بودجهای خواهد داشت یا خیر!
صفری اضافه کرد: اعتقاد شخصی من این است که هیات مدیره فعلی که در آن نه نمایندهای از کارگردانان بود و نه نمایندهای از تهیهکنندگان، عملکرد خیلی نسبتا مثبتی داشت. آنها زحمت خود را کشیدند ولی جای نمایندگانی از دو صنف قدرتمند سینما خالی بود و شاید اگر آنها بودند عملکرد بهتری را شاهد بودیم. با این حال آقای شاهسواری (مدیر عامل خانه سینما) از زمانی که آمدند زحمت زیادی کشیدند و آمدنشان بسیار موثر بود.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم امنیت شغلی را به طور جدی پیگیری کنیم باید یک هیات مدیره قدرتمند فعال داشته باشیم تا هم با وزارت ارشاد همکاری کند و هم به گونهای باشد که تهیهکنندگان زیر بار مسئله امنیت شغلی بروند.
رییس انجمن فیلم کوتاه:مشکلات خانه سینما اساسی است
امینی تیرانی ـ رییس انجمن فیلم کوتاه ـ نیز در گفتوگویی با ایسنا با بیان اینکه علاوه بر شرکت در انتخابات نمایندهای هم برای حضور در هیات مدیره و راگیری از سوی این انجمن معرفی خواهد شد، گفت: انجمن فیلم کوتاه جزو اولین صنوفی بود که مراحل ثبت قانون در وزارت کار را طی کرد و چند ماهی است که تمام کارهای ثبتی آن انجام شده است.
وی ادامه داد: به نظر من مشکلات خانه سینما اساسی است که بخشی از آن به شرایط اجتماعی کشور بر میگردد. طبیعی است همه هیات مدیرههای خانه سینما بر اساس توان خود تلاش میکنند تا مشکلات را رفع رجوع کنند، اما به دلیل همان مشکلات اجتماعی گاهی اتفاقات به آن شکلی که مطلوب است نمیافتد.
تیرانی با بیان اینکه مسائل رفاهی خانه سینما پیگیری میشود، اما بخش عمده آن به مراکزی مربوط است که در آنها باید مسائل دنبال شوند، اضافه کرد: انتظار اعضا این است که از حداقل معیشت زندگی برخوردار باشند و دیگر آنکه شرایط دستیابی به راههای قانونی برای بهبود وضعیت معیشت و فعالیت صنفی هموار شود که امیدواریم بالاخره روزی این موضوعات به سرانجام برسد.
رییس انجمن پخش کنندگان فیلم: اتفاق خوب این دوره، مدیرعامل آن بود
علی سرتیپی ـ رییس انجمن پخش کنندگان فیلم ـ هم با اشاره به اینکه این انجمن برای انتخابات نمایندهای معرفی میکند، خاطرنشان کرد که ثبت قانونی انجمن در وزارت کار تمام شده است.
او گفت: یکی از اتفاقات خوب هیات مدیره فعلی خانه سینما مدیرعامل آن بود که خودش یک تهیهکننده است. حضور آقای شاهسواری نقطه قوت این خانه سینماست چون همیشه بخش زیادی از مشکلاتی که داریم در بخش تهیهکنندگی است که رکن اصلی سینما هستند.
وی افزود: این اتفاق با توجه به نبود نمایندهای از کانون کارگردانان در هیات مدیره هم تاثیرگذار بود چرا که این دو صنف از اصناف اصلی سینما هستند. امیدوارم که در دوره بعد نمایندهای از تهیهکنندگان و کارگردانان در هیات مدیره حضور داشته باشد، چون نبود آنها یک دوگانگی به وجود میآورد که برای سینما خوب نیست.
رییس انجمن منشیان صحنه: نمیتوانم اظهارنظر کنم
زینت رضا ـ رییس انجمن منشیان صحنه ـ در گفتوگویی کوتاه تاکید کرد که نمایندهای از این انجمن برای شرکت در انتخابات تعیین نمیشود، اما قطعا در رایگیری حضور دارند، ضمن اینکه ثبت قانونی در وزارت کار نیز هنوز تمام نشده است.
او درباره اظهارنظر و ارزیابی خود از عملکرد هیات مدیره و انتظار از هیات مدیره جدید هم گفت: از آنجا که دبیر تشکیلاتی صنفها هستم و در جلسات روسای صنوف شرکت میکنم، بهتر است اظهارنظری درباره عملکرد هیات مدیره و نیز انتظارات نداشته باشم اگرچه حتما نقطه نظرات و انتظاراتی به نمایندگی از صنف خود دارم.
نایب رییس انجمن جلوهای ویژه: انتظارات باید معقول باشد
ایمان کرمیان ـ نایب رییس انجمن جلوهای ویژه ـ نیز با اشاره به اینکه نظر شورای مرکزی بر این است که کاندیدایی برای انتخابات معرفی شود، درباره انتظارات این انجمن از هیات مدیره گفت: ابتدا باید ببینم کدام یک از انتظارتی که مطرح میشود، واقعی است و کدام غیرواقعی، چون انتظارات باید معقول باشد تا انجام آنها در توان هیت مدیره باشد.
وی ادامه داد: به نظرم هیات مدیره خانه سینما باید روی چند موضوع از جمله سازمان هنری که وزیر ارشاد درباره آن صحبت کرد متمرکز شود و نیز امنیت شغلی را جدی دنبال کند، ضمن اینکه صنوف در تمام مسائل باید مشارکت لازم را داشته باشند.
رییس کانون تدوینگران: هنوز کارهایی نیمه تمام مانده است
حسن حسندوست ـ رییس کانون تدوینگران ـ هم با اشاره به اینکه اقدامات ثبت قانونی این انجمن در وزارت کار انجام شده است، گفت: هیات مدیره فعلی خانه سینما وظایفی داشت که فکر میکنم بخش زیادی از آنچه که به او محول شده بود را به ثمر رساند البته یک سری از کارها نیمه تمام مانده و برخی نیز تا نیمه انجام شده است.
وی افزود: با این حال عملکرد این هیت مدیره را مثبت ارزیابی و فکر میکنم اقدامات ارزشمندی انجام شده و تا حدود زیادی موفق بوده است.
حسندوست گفت: بنابراین هیات مدیره بعدی باید کارهای نیمه تمام را به سرانجام برساند و یکی از مهمترین اقدامات هم باید تدوین لایحه نظام صنفی باشد که با همراهی خانه تئاتر و خانه موسیقی به نتیجه برسد.
مطالبات رییس انجمن فیلمبرداران در آستانهی انتخابات
تورج منصوری ـ رییس انجمن فیلمبرداران ـ نیز در گفتوگویی با ایسنا بیان کرد: ثبت قانونی این انجمن در وزارت کار به پایان رسیده است و قطعا در انتخابات شرکت خواهیم کرد، مخصوصا اینکه من جزو کسانی هستم که خشتهای اول خانه سینما را گذاشته و حاضر نیستم به خاطر اختلافنظرهای احتمالی که درون صنفی هم هست و با حرف زدن به نتیجه میرسد بیرون بروم.
وی با بیان اینکه مطالبات صنفی ما از خانه سینما، از دولت، شوراهای ناظر بر سینما مثل پروانه ساخت و پروانه نمایش سازمان سینمایی و تامین اجتماعی است، ادامه داد: انتظارات ما در چند محور است از جمله ارتباط صنفی با خانه سینما و نیز یکسری مطالبات که در بین صنوف با خودمان داریم و در حقیقت باید پروتکلهای همکاری تنظیم شود.
او گفت: یک سری مطالبات دیگر هم وجود دارد که از دولت است مثل بیمه و حضور ما در شورای پروانه فیلم سازی و یا شورایاهایی که نسبت به حرفه فیلمبرداری در آنها تصمیم گیری میشود.
منصوری همچنین اظهار کرد: این دوره دستاوردهای خوبی داشت و علیرغم اشتباهاتی که انجام شده کلیت اقدامات رو به جلو بوده است و ماموریتهایی که مجمع عمومی به هیت مدیره داده شده بود، مثل قانونی کردن اصناف خانه سینما، فراهم کردن شرایط ثبت در وزارت کار و پیگیری مسائل روزمره از جمله بیمه تا حدودی انجام شده است.
او با تاکید براینکه این هیت مدیره امور جاری را درست جلو برده و تفاوتی در این مورد با هیت مدیره قبلی نداشت اضافه کرد: به همین دلیل عملکرد آن رامثبت ارزیابی میکنم، اما با حفظ این حق که انتقاداتی داشته باشم. ضمن اینکه معتقدم خانه سینما اصلا وظیفه سیاسی ندارد و افراد آن باید کسانی باشند که به مسائل سیاسی اهمیت بدهند، اما به عنوان یک نهاد صنفی نباید در مسائل سیاسی موضعگیری کند.
منصوری تاکید کرد: اصناف باید در مسائل فرهنگی و صنفی موضع داشته باشند یعنی دفاع از یک فیلم به این منوط باشد که وارد یک درگیری سیاسی نشویم، چون به نظرم این همان جایی است که خانه سینما آسیب میبیند. خانه سینما با حدود 5هزار عضوی که دارد کلوپ سیاسی یا حزبی این افراد نیست بلکه مرکز صنفی این 5هزار نفر است.
طبق پیگیری ایسنا از کانون کارگردانان این کانون کاندیدایی را برای حضور در انتخابات هیات مدیره خانه سینما معرفی میکند اما مسوولان تمایلی به اظهارنظر برای موضوعی که در این گزارش دنبال شد،ندارند.
همچنین پیگیری ایسنا با سخنگوی انجمن بازیگران سینمای ایران تاکنون به نتیجه نرسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید