رقیب اصغر فرهادی در گلدن گلوب نامزد 11 جایزه سزار شد
نامزدهای جایزه سینمای سزار معرفی شدند و فیلم سینمایی «او» نامزد 11 جایزه شد.
"او" (Elle) به کارگردانی پل ورهوفن با بازی ایزابل هوپر بازیگر نامزد اسکار، درام تاریخی "فرانتز" (Frantz) به کارگردانی فرانسوا اوزون و "خلیج اسلک" (Slack Bay) به کارگردانی برونو دومون، پیشتاز نامزدهای چهل و دومین دوره جوایز سزار هستند که از آن به عنوان معادل فرانسوی جوایز اسکار یاد میشود.
"او" و "فرانتز" در 11 بخش و "خلیج اسلک" در 9 بخش نامزد دریافت جایزه هستند. "از سرزمین ماه" (From the Land of the Moon) به کارگردانی نیکول گارسیا نیز در هشت بخش شانس دریافت جایزه را دارد.
"او" که اولین بار در دنیا ماه مه پیش در بخش مسابقه رسمی جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد، پیش از این یک جایزه گلدن گلوب برای و نامزدی اسکار در بخش بهترین بازیگر زن را برای هوپر به همراه داشته است.
هوپر در این فیلم نقش مدیر ارشد یک شرکت تولید بازیهای ویدیویی را بازی میکند که وقتی در خانهاش مورد آزار و اذیت قرار میگیرد، به شیوه خودش با این مسئله روبرو میشود. از "او" به عنوان یک تریلر قدرتمند با موضوع تجاوز-انتقام توام با طنز تلخ یاد میشود. هوپر به تازگی از وزارت فرهنگ فرانسه یک جایزه افتخاری دریافت کرد.
"او" نماینده فرانسه در بخش اسکار فیلم خارجیزبان بود، اما نتوانست به فهرست نامزدها راه پیدا کند. این اولین فیلم فرانسویزبان پل ورهوفن کارگردان هلندی است که با فیلمهایی چون "غریزه اصلی" و "دختران نمایش" شهرت دارد.
هوپر برای شانزدهمین بار نامزد دریافت جایزه سزار شده است. او تنها یک بار برای "مراسم" به کارگردانی کلود شابرول برنده این جایزه شده است.
فیلم سیاه و سفید "فرانتز" (Frantz) اولین بار در دنیا سپتامبر پیش در بخش مسابقه بینالملل جشنواره ونیز روی پرده رفت و برنده جایزه مارچلو ماسترویانی بهترین بازیگر مرد یا زن جوان جشنواره برای پائولا بیر بازیگر آلمانی شد.
داستان فیلم بعد از جنگ جهانی اول در یک دهکده کوچک در آلمان روی میدهد. زنی جوان به نام آنا عزادار نامزدش فرانتز است که در نبردی در فرانسه کشته شده است و برای دیدن او هر روز به قبرستان میرود. روزی، یک مرد فرانسوی جوان به نام آدرین هم گلی روی سنگ قبر میگذارد. حضور او بعد از شکست آلمان یک ارتباط جدید را به همراه دارد و...
"خلیج اسلک" که مانند "او" در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن نمایش داده شد، یک کمدی سیاه است که داستان آن تابستان 1910 در شمال فرانسه روی میدهد. در سواحل شانل چند توریست ناپدید میشوند. مشین و مالفوی دو بازرس بدنام برای بررسی موضوع وارد عمل میشوند.
فابریس لوکینی و ژولیت بینوش در این فیلم بازی میکنند که روایتی سورئال از دو خانواده از دو طبقه اجتماعی متفاوت ساکن در این ساحل است. بینوش در فیلم نقشی زن بورژوا را بازی میکند. دومون در فیلم جدید خود ژانر کمدی و تریلر را با عناصر نامتعارف تلفیق کرده است.
"از سرزمین ماه" نیز اولین بار در دنیا در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن به نمایش درآمد. داستان فیلم که از روی رمانی ایتالیایی نوشته میلنا آگوس ساخته شده است، بین 1943 تا اواسط دهه 1960 روی میدهد و درباره روابط عاشقانه زنی جوان با بازی ماریون کوتیار بازیگر برنده اسکار است. لویی گارل دیگر بازیگر "از سرزمین ماه" است.
"Divines" اولین تجربه کارگردانی هدا بنیامینا که در جایزه دوربین طلایی کن را برد، یکی دیگر از رقبای قوی این دوره جوایز سزار است. این فیلم نامزد جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم خارجیزبان شد و اکنون در هفت بخش شامل بهترین فیلم و بهترین فیلم اول شانس دریافت جوایز سزار را دارد. داستان فیلم درباره دو دوست است که قصد دارند سریع پولدار شوند و زندگی بهتری را در پیش بگیرند.
"منچستر بای د سی" کنت لونرگان از آمریکا، "من، دانیل بلیک" کن لوچ از بریتانیا، "تونی اردمان" مارن آدی از آلمان، "فقط پایان دنیاست" زاویه دولان از کانادا، "فارغالتحصیلی" "فارغالتحصیل" کریستیان مونجیو از رومانی، "Aquarius" کلبر مندوسا از پرتغال و "دختر ناشناس" برادران داردن از بلژیک، نامزدهای جایزه سزار بهترین فیلم خارجی هستند.
جوایز سزار امسال تا حد زیادی متاثر از جنجالها درمورد انتخاب رومن پولانسکی کارگردان فرانسوی و لهستانی به عنوان رئیس مراسم است. بعد از اعتراضها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فرانسه برای این انتخاب و تهدید گروههای فمینیست به تحریم جوایز و تهیه طوماری با حدود 60 هزار امضاء، پولانسکی اعلام کنارهگیری کرد. تعدادی از گروههای حفظ حقوق زنان خواستار برگزاری تجمع اعتراضی در مراسم فرش قرمز شده بودند.
آمریکا از سالها پیش در ارتباط با محکومیت پولانسکی در دهه 1970 در پرونده اتهام ارتباط غیرقانونی با دختری 13 ساله، به دنبال استرداد او به این کشور بوده است. پولانسکی از آن زمان تاکنون بیشتر در فرانسه زندگی میکند.
آکادمی سزار سال 1976 تأسیس شد و با بیش از چهار هزار عضو شامل دستاندرکاران سینمای فرانسه، پس از آکادمی علوم و هنرهای سینمایی، بزرگترین آکادمی سینمایی دنیاست.
مراسم چهل و دومین دوره جوایز سزار 24 فوریه (6 اسفند) برگزار میشود.
منبع: هنرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید