شهریار در سال 1319 چقدر حقوق می گرفت؟ / عکس
استاد شهریار، متولد ۱۲۸۵، شاعر و غزلسرای سرشناس ایران، پس از ترک تحصیل رشته پزشکی، به شاعری روی آورد و در تهران به استخدام رسمی بانک کشاورزی درآمد
به گزارش جی پلاس، سیدمحمدحسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار، شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبانهای فارسی و ترکی آذربایجانی شعر سروده است. او اولین دفتر شعر خود را در سال ۱۳۱۰ با مقدمه ملکالشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر کرد. بسیاری از اشعار او به فارسی و زبان ترکی آذربایجانی جزو آثار ماندگار این زبانهاست.
منظومه «حیدر بابایه سلام» که در سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰ سروده شدهاست، از مهمترین آثار ادبی ترکی آذربایجانی شناخته میشود. دانشگاه تبریز، شهریار را یکی از پاسداران شعر و ادب میهن خواند و عنوان دکتری افتخاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی تبریز را نیز به او اعطا کرد. علاوه بر استادی در شعر، او استاد سه تار هم بود. ۲۷ شهریور را به واسطه روز درگذشت او «روز شعر و ادب فارسی» نامگذاری کردهاند.
مجموعه تلویزیونی «استاد شهریار»که به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۸۴ ساخته و در آن جلوههایی از زندگی این شاعر به تصویر کشیده شد، در سال ۱۳۸۶ از طریق شبکه دوم سیما به نمایش درآمد. این شاعر بزرگ که در سال ۱۲۸۵ به دنیا آمده بود، ۲۷ شهریور سال ۱۳۶۷ درگذشت.
شهریار، در سال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام و پس از مدتی به تبریز منتقل شد. تصویری که در زیر مشاهده میکنید، فیش حقوقی استاد شهریار در سال ۱۳۱۹ است.
دیدگاه تان را بنویسید